به گزارش میمتالز، چندی پیش مجوز اکتشاف و بهره برداری مس از یک پهنه معدنی وسیع ۴۸۰۰ هکتاری در محدوده شهرستانهای شازند، اراک و خمین در حالی صادر شد که اداره کل منابع طبیعی به عنوان یکی از مراجع قانونی و صاحب نظر در این حوزه به علت موقعیت این پهنه در مناطقی که زیستگاه گونههای ارزشمندی همچون بادامچه و گون است با این اقدام مخالف بود و در نهایت با طرح شکایت در دادگاه نسبت به غیرقانونی بدون صدور این مجوز موضع گیری کرد و خواستار لغو صورتجلسه کمیسیون ماده ۲۴مکرر قانون معادن شد که در نهایت با دستور قضایی هر گونه عملیات اجرایی متوقف گردید.
عبدالحسین محمدی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی در خصوص آخرین وضعیت واگذاری این پهنه معدنی در محدوده اراک، شازند و خمین و بررسی شکایت منابع طبیعی در دادگاه گفت: دستور توقف صادر شده و پرونده در حال طی مراحل قضایی است و رأی دادگاه قطعی نیست، ولی ما باقدرت از موضع خود مبنی بر غیرقانونی بودن این واگذاری دفاع کردهایم.
وی ادامه داد: این موضوع را به جد پیگیری میکنیم و گزارشات آن را به همه دستگاههای نظارتی و دستگاه قضایی منتقل کردهایم و مخالف چنین روندی هستیم، امیدواریم همه مسئولین وارد عرصه شوند، چون همه باید حافظ منابع طبیعی و طبیعت باشند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی افزود: موضوع واگذاری این پهنه را باوجود حساسیت آن پیگیری کردیم و سازمانهای مردمنهاد نیز پشت سر ما هستند که البته امیدواریم این موضوع اتفاق نیفتد و تخریب بیش از این نباشد.
محمدی گفت: اخیراً دو پهنه خنداب به مساحت ۲۵ هزار هکتار و پهنه ساوه و زرندیه که ۲۳ هزار هکتار است نیز در دستور کار واگذاری قرارگرفته است که ما با واگذاری این محدودهها نیز مخالف هستیم.
وی با اشاره به بحث ریز گردها و فرسایش آبی و نقش بهرهبرداری بیرویه از معادن در این اتفاق بیان کرد: در استان مرکزی سالانه ۱۵ تن در هکتار فرسایش آبی داریم درحالیکه فرسایش نرمال در جهان سالانه ۵ تن در هکتار است، ولی اگر ما به این وضعیت برداشت معادن ادامه دهیم، چون معادن هم فلزی هستند و دائماً بهصورت رگهای و سطحی برداشت میشوند فرسایش ما تا سالانه ۳۰ تن در هکتار خواهد رسید و روزهای آلوده ما نیز بهشدت افزایش پیدا خواهد کرد.
محمدی تأکید کرد: بحث ما این است معادنی که در سنوات گذشته بنا به دلایلی غیرفعال شدهاند اینها باید فعال شوند و اگر امکان این کار نیست باید خلع ید صورت گیرد و افرادی که توانایی دارند وارد عرصه شوند، ولی متأسفانه همچنان در استان به دنبال معدن جدید هستند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی تصریح کرد: با توجه به ظرفیتهای قانونی مشخصشده باید از معادنی که پیشتر مجوز گرفتهاند بهرهبرداری شود، اما درحالیکه برخی از این معادن متوقفاند همه دنبال معدن جدید هستند اتفاقی که نتیجه آن را ازلحاظ افزایش تولید، اشتغال و بهرهوری در سطح کشور نمیبینیم.
محمدی خاطرنشان کرد: هر آنچه خلاف قانون باشد ما محکم در برابر آن ایستادهایم و نمیگذاریم بهرهبرداری از معادن باعث شود زندگی روزمره شهروندان اراکی، شازندی و هم استانیهای ما در بقیه شهرستانها به مخاطره بیفتد.
منبع: شبکه اطلاع رسانی دانا