تاریخ: ۰۶ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۶:۱۶
بازدید: ۳۰۸
کد خبر: ۲۲۴۵۴۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
احسان‌فر:

سیمان تاثیری در گرانی مسکن ندارد

سیمان تاثیری در گرانی مسکن ندارد
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت صنایع سیمان زابل با بیان اینکه ریشه اصلی افزایش قیمت سیمان را باید در قطعی برق جستجو کرد گفت: برخی افراد با نیت سوء از گرانی عجیب سیمان در هفته‌های اخیر سخن می‌گویند تا کماکان از رانت‌های قیمتی بهره‌مند شوند.

به گزارش می‌متالز، مدیرعامل شرکت صنایع سیمان زابل با بیان اینکه ریشه اصلی افزایش قیمت سیمان را باید در قطعی برق جستجو کرد گفت: در شرایطی که برخی افراد با نیت سو از گرانی عجیب سیمان در هفته‌های اخیر سخن می‌گویند تا کماکان از رانت‌های قیمتی بهره‌مند شوند، باید بدانیم که قیمت سیمان سال‌ها سرکوب شده و اگر نگاهی به قیمت سیمان در عراق، پاکستان و افغانستان بیاندازیم، دیگر از گرانی حرف نمی‌زنیم

رشد قیمت سیمان در بازار ایران، این پرسش جدی را مطرح کرده که آیا این محصول ساختمانی نسبت به قیمت آن در کشور‌های دیگر، گران است یا خیر؟ مدیرعامل شرکت صنایع سیمان زابل ازجمله فعالان بازار و کارشناسانی است که می‌تواند دراین‌باره سخن بگوید و با استناد به اعداد و آمار موثق، به این سؤال پاسخ دقیق‌تری دهد.
محمدرضا احسان‌فر تأکید کرد: جدول قیمت‌های سیمان تمام کشور‌های منطقه را نگاه کنید، اگر قیمت این محصول در ایران به پنجاه درصد نرخ آن‌ها رسید، حرف مان را درباره گران نبودن سیمان در کشورمان را پس خواهیم گرفت.
احسان‌فر، افزود: واقعیت این است که قیمت سیمان ایران به‌مراتب از کشور‌های همسایه ارزان‌تر است، زیرا طی ۱۲ سال گذشته، قیمت سیمان حتی همپای نرخ تورم نیز رشد نکرده و در واقع، افزایش قیمت فعلی، جبران بخشی از تورم این سال‌های طولانی است.


قطع برق؛ ریشه گرانی سیمان


احسان‌فر با بیان اینکه ریشه اصلی افزایش قیمت را باید در قطعی برق جستجو کرد، ادامه داد: اگر کمبود برق به وجود نمی‌آمد، قیمت سیمان به‌هیچ‌وجه، چنین افزایشی را تجربه نمی‌کرد. قطع و محدودیت برق صنایع سیمانی، باعث رشد قیمت در بازار‌ها شد و به‌محض اینکه قطعی برق به پایان برسد، میزان عرضه نسبت به تقاضا آن‌قدر زیاد خواهد شد که قطعاً، تولیدکنندگان بزرگ در رقابت منفی قرار خواهند گرفت و برای جلب مشتری، گزینه کاهش قیمت را انتخاب خواهند کرد، همان‌طور که پیش از بروز مشکل تأمین برق نیز این وضعیت را شاهد بودیم.


سیمان تاثیری در گرانی مسکن ندارد



او گفت: اگر به ازای هر مترمربع آپارتمان (حتی در ساختمان‌های بتنی)، چهار پاکت سیمان مصرف بشود باز قیمت، آن‌قدر در بهای تمام‌شده ساختمان ناچیز است که حتی اگر قیمت سیمان دو برابر شود نیز تأثیری در گرانی مسکن ندارد، زیرا سهم هزینه سیمان، کمتر از یک درصد در هزینه کلی ساخت مسکن است.
احسان‌فر همچنین با بیان اینکه انداختن افزایش سیمان به گردن بورس، فرافکنی عده‌ای واسطه است، افزود: این ادعا ابزاری است برای کسانی که به دنبال استفاده از رانت حوزه سیمان هستند و آن را در بوق و کرنا می‌کنند تا به منافعشان آسیب نرسد، اما با کمال تأسف می‌بینیم از بعضی رسانه‌ها نیز این ادعا‌های ناروا، نشر و بازنشر می‌شود.


قیمت چند برابری سیمان در کشور‌های همسایه



او درباره اینکه قیمت سیمان چقدر افزایش یافته، گفت: قیمت‌ها در مناطق مختلف، متفاوت است. قیمت در بورس کالا نیز به صورت محدود افزایش داشته که البته حتی در این شرایط که چالش کمبود سیمان وجود دارد هم، نرخ بالایی محسوب نمی‌شود.
مدیرعامل سیمان زابل ضمن مقایسه قیمت این محصول در بازار کشور با برخی کشور‌های همسایه، گفت: قیمت سیمان در بازار عراق هر تن حدود ۱۰۰ دلار است که در ایران در گران‌ترین شرایط به ۲۵ دلار هم نمی‌رسد؛ این رقم در پاکستان هر تن سیمان حدود ۷۵ دلار و در افغانستان بالای ۸۰ دلار است.


ادامه حیات صنعت سیمان در گرو عرضه بورسی



احسان‌فر در خصوص تأثیر قیمت واقعی سیمان بعد از عرضه آن در بورس کالا، تأکید کرد: برای ادامه حیات صنعت سیمان هیچ چاره‌ای نیست، به‌جز اینکه قیمت‌ها براساس مکانیزم عرضه و تقاضا در بورس کالا مشخص شود تا تعادل قیمتی درنتیجه خروجی عرضه و تقاضای بازار، برقرار شود و آن‌هایی که نمی‌توانند خود را با واقعیت‌ها و اقتضا‌های بازار و همچنین رقابت وفق دهند، از گردونه تولید، خارج شوند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده