تاریخ: ۰۹ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۱:۳۹
بازدید: ۲۲۸
کد خبر: ۲۲۵۲۴۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

عوامل ریزش اخیر بازار بورس از نگاه یک کارشناس/ احتمالا بازار فردا هم نزولی خواهد بود

عوامل ریزش اخیر بازار بورس از نگاه یک کارشناس/ احتمالا بازار فردا هم نزولی خواهد بود
‌می‌متالز - شاخص کل بورس در ۹ شهریورماه با افت ۲۷ هزار و ۸۱۰ واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۴۹۶ هزار و ۱۵۸ واحدی قرار گرفت.

به گزارش می‌متالز، شاخص کل بازار بورس امروز ۹ شهریورماه در ادامه روند ۲ روز گذشته باز هم افت کرد (۲۷ هزار و ۸۱۰ واحد) و در ارتفاع یک میلیون و ۴۹۶ هزار و ۱۵۸ واحدی به کار خود پایان داد.

و، اما شاخص کل (هم‌وزن) که با افتی کمتر از روز گذشته همراه بود (۷ هزار ۴۶۶ واحد) در محدوده ۴۴۶ هزار و ۸۹۳ واحدی قرار گرفت.

قرمزپوشی همه شاخص‌های بازار سرمایه

امروز همه شاخص‌های بازار سرمایه از جمله شاخص کل و شاخص قیمت «وزنی-ارزشی» با افت ۱.۸۲ درصدی، شاخص کل «هم‌وزن» و شاخص قیمت «هم‌وزن» با افت ۱.۶۴ درصدی، شاخص آزاد شناور با افت ۱.۶۷ درصدی و شاخص بازار اول و دوم به ترتیب با افت ۱.۸۱ و ۱.۸۴ درصدی همراه بودند و قرمزپوش شدند.

اسامی نماد‌های شاخص‌ساز

«میدکو» تنها نماد شاخص‌ساز با تاثیر مثبت در بازار بورس امروز بود و «فارس»، «شستا» و «پارسان» «فولاد»، «فملی» و «شپنا» از جمله نماد‌های شاخص‌ساز با تاثیر منفی بودند.

 

عوامل ریزش اخیر بازار بورس از نگاه یک کارشناس/ احتمالا بازار فردا هم نزولی خواهد بود

شاخص کل فرابورس

شاخص کل بازار فرابورس نیز در پایان معاملات امروز ۱۵۱ واحد افت کرد و در ارتفاع ۲۱ هزار و ۹۶۰ واحدی رسید.

«هرمز» و «غصینو» تنها نماد‌های شاخص‌ساز با تاثیر مثبت در بازار فرابورس امروز بودند و نماد‌های «وسپهر»، «شگویا»، «صبا»، «آریا» و «مارون» بیشترین تاثیر منفی را روی شاخص کل این بازار داشتند.

عوامل ریزش اخیر بازار بورس از نگاه یک کارشناس/ احتمالا بازار فردا هم نزولی خواهد بود

 

سنگین‌ترین صنوف خرید و فروش در پایان معاملات

نماد‌های «شسپا»، «کمند»، «پارند»، «کرازی»، «تایرا»، «کنور» و «کحافظ» بیشترین تقاضا و نماد‌های «یاقوت»، «ددامح»، «شپنا»، «شستا»، «وکار»، «حکشتی» و «وسخراج» بیشترین عرضه را در بازار امروز بورس اوراق بهادار تهران داشتند.

همچنین «اراد ۸۶»، «مدیریت»، «اعتماد»، «اراد ۵۰»، «آسامید»، «سپیدما»، «سپیدما» نماد‌هایی با بیشترین تقاضا و «اراد ۸۷»، «اراد ۸۶»، «کمرجان»، «اوصتا»، «اعتماد»، «اشاد ۹»، و «شگویا» نماد‌هایی با بیشترین عرضه در بازار فرابورس ایران بودند.

سیگنال‌های مهم کدال سوم شهریورماه

شرکت‌های بانک سامان با نماد «سامان» به مبلغ ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، نخریسی و نساجی خسروی خراسان با نماد «نخریس» به مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال و تولید فولاد سپید فراب کویر با نماد «کویر» به مبلغ ۱۴ هزار ۴۰ میلیارد ریال قصد دارند سرمایه خود را افزایش دهند.

پیش‌بینی وضعیت بازار بورس در هفته آتی

همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار جی‌پلاس با بیان اینکه شاخص کل بازار بورس زمانی که به محدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد رسید با یک مقاومت سنگین مواجه شد، بیان کرد: چند نگرانی در این محدوده به وجود آمد که اولین آن مربوط به سود بانکی و سیاست‌های انقباضی است که سیدمسعود میرکاظمی رییس سازمان برنامه و بودجه درباره آن صحبت کرد.

وی ادامه داد: دومین نگرانی مربوط به وضعیت سهام عدالت و احتمال فروش برخی از بخش‌های این سهام است. از سوی دیگر معامله‌گران در سود بودند و شناسایی سود در دستور کارشان قرار گرفت به همین دلیل عرضه‌های نسبتا سنگینی را در بازار شاهد بودیم.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه حجم معاملات امروز بسیار خوب بود، گفت: ارزش معاملات امروز در بورس ۱۲ هزار میلیارد تومان و در فرابورس ۷ هزار میلیارد تومان بود که نزدیک به ۱۹ هزار میلیارد تومان داد و ستد شد و اتفاق خوبی است.

به گفته دارابی، باید تا میانه هفته آینده منتظر ماند تا بازار بتواند با این عرضه‌ها دست و پنجه نرم کند و بعد از آن جریان خود را پیدا کند.

وی با بیان اینکه جابه‌جایی نرخ دلار یکی از عوامل روانی و نه واقعی در تغییرات شاخص کل است، تصریح کرد: نرخ دلار نیمایی ثبات دارد، اما نرخ دلار در بازار آزاد ممکن است نشانه‌ای برای روند‌های آتی باشد و مورد توجه قرار بگیرد.

این کارشناس بازار سرمایه معتقد است امروز بازار عرضه‌هایی را از سوی گروه‌هایی که در چند هفته اخیر رشد کرده‌اند به ویژه در نماد‌های بزرگ بازار شاهد بود.

دارابی در پایان خاطرنشان کرد: احتمالا فردا ۱۰ شهریورماه و در آخرین روز کاری هفته بازار با مازاد عرضه مواجه شود و تفاوتی با امروز نداشته باشد.

 

منبع: پایگاه اطلاع رسانی جماران (جی پلاس)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده