به گزارش میمتالز، طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی با هدف تولید گاز طبیعی بهمیزان دو میلیارد فوتمکعب استاندارد (برابر با ۵۶ میلیون مترمکعب) آغاز شد و بهمنظور تحقق این هدف، ساخت و نصب ۴ سکوی دریایی هر یک بهظرفیت تولید ۵۰۰ میلیون فوتمکعب (حدود ۱۴ میلیون مترمکعب) در روز در برنامه قرار گرفت.
در ابتدای سال ۹۵ دو سکوی ۱۴C و ۱۴D که در یارد بندرعباس مراحل نهایی تکمیل و آمادهسازی را میگذراندند، به پروژه فاز ۱۷ و ۱۸ اختصاص یافتند. بهدلیل آماده شدن بخش دریایی فازهای ۱۷ و ۱۸ برای نصب سکو از یک طرف و آماده نبودن سکوهای ۱۷B و ۱۸B در یارد شرکت صدرا در آن زمان، وزارت نفت تصمیم گرفت تا با اعمال تغییراتی در سکوهای ۱۴C و ۱۴D آنها را با مشخصات سکوهای ۱۷B و ۱۸B راهی خلیج فارس کند.
یکی از دلایل اصلی تأخیر در تکمیل این فاز از میدان مشترک گازی پارس جنوبی، همین اولویتبندی و تغییر در برنامهها بود.
بالاخره دو سکوی دریایی فاز ۱۴ در سال ۹۷ (یکی در اردیبهشت ماه و دیگری در آبان ماه) وارد مدار بهرهبرداری شد و تولید روزانه یکمیلیارد فوتمکعب گاز ترش از مخزن پارس جنوبی در این پروژه محقق شد.
سومین سکوی فاز ۱۴ پارس جنوبی نیز در تیرماه سال ۹۸ در محل خود نصب شد، اما تولیدی شدن این سکو تا دی ماه این سال به طور انجامید. چهارمین و آخرین سکوی این فاز از میدان مشترک پارس جنوبی نیز که در میانه بهمن ماه سال ۹۸ در محل پروژه نصب شده بود، در آخرین روز سال ۹۸، به بهره برداری رسید.
یکی از مسائل مربوط به فاز ۱۴ پارس جنوبی تأخیر در احداث پالایشگاه این فاز است. مهرماه سال ۹۹ بیژن زنگنه، وزیر سابق نفت در این خصوص در صحن علنی مجلس، از عملیاتی شدن نخستین ردیف پالایشی پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی در اواخر سال ۹۹ خبر داد و گفت: سه ردیف دیگر این پالایشگاه نیز اوایل سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسد. این وعده وزیر سابق نفت با اتمام دولت دوازدهم نیز محقق نشد.
روز گذشته جواد اوجی، وزیر جدید نفت در بازدید از پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی گفت: دوستان قول دادند نخستین ردیف شیرینسازی پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی زمستان امسال به بهرهبرداری برسد و به کمک شبکه گازی کشور بیاید.
پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی که در مهرماه سال ۹۹ به پیشرفت ۸۴ درصدی رسیده بود، اکنون به ۹۰ درصد پیشرفت در اجرا رسیده و طبق وعده مدیران پروژه به وزیر نفت، قرار است در زمستان امسال یک ردیف پالایشی با ظرفیت ۵۰۰ میلیون فوت مکعب در روز به مدار بهره برداری وارد شود و به نظر میرسد بهره برداری از سه واحد دیگر به اوایل سال ۱۴۰۱ موکول خواهد شد.
منبع: خبرگزاری تسنیم