به گزارش میمتالز، رییس اتاق تعاون ایران به قیمت گذاری دستوری اشاره کرد و اظهار داشت: قیمت گذاری دستوری از جمله سیاستهایی است که در طول سالهای گذشته بارها آزموده شده و جواب نداده است؛ بنابراین قطعا اعمال آن مشکلاتی را در کشور ایجاد میکند که البته امیدواریم با استقرار کامل تیم اقتصادی دولت جدید شاهد کمرنگ شدن این سیاست در اقتصاد کشور باشیم.
عبدالهی تاکید کرد که قیمت گذاری دستوری به طرق مختلف در اقتصاد کشور پیاده شده و پاسخگو نبوده است و شورای عالی بورس نیز مخالف اجرای این سیاست است.
او در ادامه به عرضه سیمان در بورس کالا اشاره کرد و گفت: در چند ماه گذشته شاهد ورود شرکتهای سیمانی به بورس کالا و فروش محصولاتشان براساس مکانیسم عرضه و تقاضا هستیم که ادامه این روند و تکمیل حضور همه شرکتها به طور حتم به سود تولیدکنندگان، سهامداران و همچنین مصرف کنندگان سیمان نیز خواهد بود.
این عضو شورای عالی بورس عنوان کرد که عرضه و فروش محصولات خارج از بورسهای کالایی، باعث تضعیف شفافیت در اقتصاد میشود و همواره نیز شاهد افزایش بی رویه قیمتها در بازار سنتی هستیم، از این رو تشویق صنایع به حضور بیشتر در بورسهای کالایی قطعا به سیاست گذاران در تنظیم بهینه بازارها کمک میکند.
از ۹ خردادماه که عرضه سیمان در بورس کالا آغاز شد تا پایان روز شنبه این هفته در مجموع هفت میلیون و ۹۵۵ هزار و ۲۲۰ تن سیمان در بورس کالا عرضه شد که با تقاضای ۹ میلیون و ۶۸۹ هزار و ۸۹۰ تنی همراه شد و با احتساب معاملات مچینگ در روز جاری ۶ میلیون و ۷۸۶ هزار و ۲۳۰ تن آن مورد معامله قرار گرفت.
همچنین در پی عرضه یک میلیون و ۲۹۳ هزار تن سیمان از سوی ۵۲ شرکت در روز شنبه، متوسط قیمت هر کیلوگرم سیمان تیپ دو که هفته گذشته ۷۴۲ تومان به ازای هر کیلوگرم بود به ۵۴۲ تومان به ازای هر کیلوگرم رسید و به این ترتیب یک کیسه سیمان تیپ۲ که هفته قبل ۳۷ هزار تومان بود این هفته ۲۷ هزار تومان در بورس معامله میشود. در ادامه معاملات سیمان در روز یکشنبه نیز بهای سیمان تیپ ۵ با افت ۱۱.۷ درصدی نسبت به نرخهای معاملاتی هفته قبل مواجه شد و درحالی که هفته قبل سیمان پاکتی از نوع تیپ ۵ به طور متوسط ۵۸۱ تومان در هر کیلوگرم معامله شده بود این هفته به ۵۱۳ تومان کاهش یافت؛ بدین ترتیب هر پاکت سیمان ۵۰ کیلویی تیپ ۵ از ۲۹ هزار و ۵۰ تومان به ۲۵ هزار و ۶۵۰ تومان رسیده است.
منبع: کالاخبر