به گزارش میمتالز، منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس را باید بستر بزرگ فولادسازی کشور دانست. درواقع واحدهای فولادی حاضر در این منطقه فرصت بهتری نسبت به دیگر واحدها برای توسعه هرچه بیشتر و صادرات در اختیار دارند و میتواند با استفاده از مزایای قرار گیری در منطقه ویژه اتفاقات مثبت بیشتری در کارنامه اجرایی خود به ثبت برسانند.
در این میان فولاد هرمزگان با قرار گیری در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس فرصت خوبی برای رسیدن به هدف خود یعنی قطب سوم تولید فولاد در اختیار دارد، اما بدون شک در مسیر توسعه فولاد هرمزگان موانعی وجود دارد که با همکاری هرچه بیشتر منطقه ویژه خلیج فارس میتوان آنها را از میان بردارد.
تامین انرژی یکی از موانع موجود بر سر راه توسعه فولاد هرمزگان بشمار میرود. در واقع امروز چالش برق توانسته تمامی مدیران فولادی را نسبت به تامین انرژی نگران کند. این در حالی است که مدیران واحدهای فولادسازی جهت تامین نیاز خود برای احداث نیروگاه اعلام آمادگی کرده اند هرچند این سرمایه گذاری زمان بر بوده و میتواند چالش برق را فعلا ادامه دار کند.
حال فولاد هرمزگان با قرار گیری در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس میتواند با استفاده از مزیتهای این منطقه نیازهای خود در بخش زیرساخت را با تعامل هرچه بیشتر با این منطقه برطرف کرده نگرانیهای خود در حوزه انرژی را رفع کند.
اما لازمه تحقق این موضوع همکاری دوجانبه میان فولاد هرمزگان خواهد و منطقه ویژه خلیج فارس خواهد بود. منطقهای که در نظر دارد در سال ۱۴۱۰ بزرگترین مجموعه صنعتی خاورمیانه از نظر صنایع انرژی بر باشد از امروز باید اقدامات لازم جهت تامین انرژی و احداث نیروگاههای جدید برق را در دستور کار قرار دهد. این موضوع میتواند با مشارکت واحدها حاضر در منطقه از جمله فولاد هرمزگان اجرایی شود. در واقع دسترسی این منطقه به منابع عظیم انرژی نفت و گاز میتواند خوارک اولیه برای تامین برق و تولید فولاد را به راحتی برای تولیدکنندگان فراهم کند.
در نتیجه فولاد هرمزگان با همکاری هرچه بیشتر با منطقه ویژه خلیج فارس میتواند از چالش انرژی در تولید به راحتی عبور کرده به سمت توسعه هرچه بیشتر حرکت کند.
اما بخشی از توسعهها در واحدهای فولادی زیر سقف نبوده نیازمند احداث واحدها و کارخانههای جدید است. فولاد هرمزگان نیز برای افزایش تولید و اضافه کردن محصولات جدید به سبد تولیدی خود نیازمند چنین توسعهای است که بدون شک به زمین بیشتری احتیاج دارد. درواقع تامین زمین نیز از دیگر دغدغههای این مجموعه است که مدیرعامل منطقه ویژه خلیج فارس در این زمینه قول مساعدت و تامین زمین داده است.
واحدهای فولادسازی از جمله فولاد هرمزگان برای توسعه و دستیابی به افق ۱۴۰۴ و همچنین افزایش صادرات غیرنفتی نیازمند حمایتهایی از سوی دولت هستند. امروز با توجه به شعار سال که «جهش تولید، مانع زداییها و پشتیبانی ها» است باید دغدغه صنایع در حوزه افزایش تولید از میان برداشته شود.
فولاد هرمزگان سال گذشته و در ماههای آغازین ۱۴۰۰ با رکوردهای پی در پی در تولید توانست جایگاه خود را بیش از گذشته در صنعت کشور و حوزه صادرات ارتقا دهد، حال این شرکت با افزایش تولید خود در زمینه تامین انرژی و زمین مورد نیاز برای توسعه نباید با دغدغهای مواجه باشد، اما متاسفانه سو مدیریت در صنعت برق و عدم تعامل وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیرو امروز تنشی در صنعت فولاد ایجاد کرده است که امکان تکرار آن در زمستان نیز پیش بینی میشود.
قرار گیری این مجموعه در منطقه ویژه خلیج فارس مزیتهای بسیاری به همراه دارد که عمده آن به حوزه صادرات ختم میشود، اما با توجه به آنکه در سالهای اخیر تولید انرژی در این منطقه سرعت بیشتری به خود گرفته و یک نیروگاه به بهره برداری رسیده و اقدامات دیگری در دستور کار است، میتوان گفت فولاد هرمزگان میتواند از این مزیت برای تامین انرژی مورد نیاز خود استفاده کند.
از سویی دیگر فراموش نکنیم صنعت فولاد نیازمند آب است که قرارگیری فولاد هرمزگان در منطقه ویژه خلیج فارس با توجه به دسترسی به منابع آبی میتواند این دغدغه را هم از میان بردارد. درنتیجه چنین اتفاقاتی دست به دست هم داده تا تولید در این مجموعه با افزایش همراه شود.
فولاد هرمزگان با توجه به نزدیکی به آبهای آزاد میتواند نقش مهمی در توسعه صادرات غیر نفتی و ارز آوری کشور داشته باشد، اما محدودیتهای موجود در تامین برق میتواند این موضوع را با مشکل همراه سازد در نتیجه تعامل منطقه ویژه خلیج فارس با فولاد هرمزگان برای تامین انرژی و زمین امروز بیش از هر زمان دیگری ضروری است.
منبع: تیتر ۲۰