تاریخ: ۲۱ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۹:۵۳
بازدید: ۲۱۴
کد خبر: ۳۵۸۳۴۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

رکوردشکنی بورس با طعم عرضه‌های سنگین؛ آیا روند صعودی بازار ادامه‌دار است؟

رکوردشکنی بورس با طعم عرضه‌های سنگین؛ آیا روند صعودی بازار ادامه‌دار است؟
‌می‌متالز - بورس تهران روز دوشنبه (۲۱ آبان ۱۴۰۳) برای سومین روز متوالی در محدوده مثبت به کار خود ادامه داد، اما روند امروز با افزایش عرضه‌ها در نیمه دوم معاملات همراه شد و همین موضوع به عقب‌نشینی بازار و افزایش چشم‌گیر ارزش معاملات منجر شد.

رشد شاخص‌ها و رکورد ارزش معاملات

به گزارش می‌متالز، شاخص کل با افزایش ۳۶ هزار و ۸۰۰ واحدی، بار دیگر وارد کانال ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی شد و تا سطح ۲ میلیون و ۱۲۶ هزار واحد بالا رفت. شاخص هم‌وزن نیز با رشد ۱.۲ درصدی عملکرد مثبتی داشت.

در روز دوشنبه (۲۱ آبان ۱۴۰۳) ارزش معاملات خرد رکورد زد و به محدوده ۷۸۰۰ میلیارد تومان رسید که بالاترین سطح از ۱۷ تیرماه بود و تحلیل‌گران بر این باورند که میزان معاملات فردای بازار، تکلیف ادامه روند صعودی را مشخص خواهد کرد. در صورتی که ارزش معاملات به کم‌تر از ۴۵۰۰ میلیارد تومان برسد، روند صعودی فعلی به پایان رسیده و اگر به بالای این سطح برسد، احتمالاً روند رشد ادامه خواهد یافت.

نوسانات در صندوق‌های درآمد ثابت و صندوق‌های طلا

با افزایش انتظارات تورمی، امروز ورود پول حقیقی از بازار متوقف شد و حدود ۷۳ میلیارد تومان نقدینگی توسط حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد و به این ترتیب روند ورود پول که از ابتدای هفته شاهد تداوم آن بودیم متوقف شد.

صندوق‌های درآمد ثابت نیز خروج پول ۷۳ میلیارد تومانی را ثبت کردند و در صندوق‌های طلا به دلیل کاهش قیمت‌های جهانی و داخلی، خروج ۵۰۰ میلیارد تومان پول را شاهد بودیم. قیمت دلار آزاد نیز به کانال ۶۷ هزار تومان بازگشت و به کاهش قیمت طلا و سکه دامن زد.

فعالان علت این روند را کاهش هیجانات سیاسی و عرضه سکه‌های جدید عنوان می‌کنند.

ورود نقره به بورس کالا و تأثیر قیمت دلار نیما بر بازار

امروز خبر ورود نقره به بورس کالا در بازار دست به دست شد، که به زودی قرار است معاملات آتی این فلز آغاز شود.

نرخ نیما نیز با افزایش ۱۵۳ تومانی در کانال ۴۹ هزار و ۹۰۰ تومان قرار گرفت.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که تغییرات نرخ نیما نیز تأثیر به‌سزایی بر بورس داشته باشد. با نزدیک شدن نرخ دلار نیما به ۵۰ هزار تومان، انتظارات برای یک سیگنال مثبت در بازار بورس تقویت شده است.

پیش‌بینی آینده بازار از نگاه کارشناس بازار سرمایه

«محمدرضا اعلمی» کارشناس بازار سرمایه در تحلیل وضعیت بازار امروز بیان کرد: برای ارزیابی دقیق وضعیت بازار، نیاز به بررسی بازه‌ای حداقل ۱۰ روزه داریم. با وجود سه روز مثبت در معاملات اخیر و در شرایطی که همچنان دامنه نوسان ۳ درصد و ریسک‌های سیستماتیک منطقه‌ای پابرجاست، نمی‌توان به قطعیت از شروع روند صعودی بازار سخن گفت.

تأیید شروع روند مثبت نیازمند تایید شاخص کل همراه با افزایش حجم معاملات است، که نشانه‌ای از ورود پول به بازار خواهد بود. در جریان معاملات امروز، شاهد افزایش عرضه‌ها در نیمه‌های روز بودیم که می‌تواند روی روند بازار فردا اثر بگذارد؛ بنابراین بهتر است در ارزیابی کلی و کوتاه‌مدت بازار عجولانه قضاوت نکنیم.

تأثیر کاهش تنش‌های بین‌المللی و سیاست‌های اقتصادی آمریکا

در هفته گذشته، پس از انتشار خبر پیروزی احتمالی ترامپ در انتخابات ایالات متحده، اونس جهانی با کاهشی حدود ۳ درصد روبه‌رو شد، که نشان‌دهنده انتظارات کاهش تنش‌ها در سطح جهانی، از جمله در اوکراین، بود. با این حال، هم‌زمان ارزش دلار نسبت به ریال بالا رفت و در نتیجه، قیمت طلا در داخل کشور بدون تغییر خاصی باقی ماند و بازار بورس ایران نیز در روز چهارشنبه قرمزپوش شد.

اما از روز شنبه، با بالا رفتن انتظارات تورمی نسبت به حضور احتمالی ترامپ در قدرت، شاخص‌های بورس روندی مثبت به خود گرفتند.

کاهش اونس جهانی همراه با کاهش قیمت دلار باعث انتقال نقدینگی از صندوق‌های طلا به بازار سرمایه شد. علاوه بر این، کاهش نرخ سود بانکی از ۳۰ درصد به ۲۵ درصد از سوی بانک مرکزی به تقویت ورود سرمایه به بازار سهام کمک کرد.

امروز، نرخ دلار در بازار آزاد کاهش یافت و آثار این کنترل را در کاهش التهاب در بازار سکه نیز شاهد هستیم. با کاهش تنش‌ها در سطح منطقه و ریسک‌های سیستماتیک، چشم‌انداز یک بازار پررونق برای بورس وجود دارد. البته سیاست‌های اقتصادی رئیس‌جمهور جدید آمریکا، به ویژه در زمینه اعمال تعرفه بر فولاد، می‌تواند روی عرضه و تقاضای جهانی تأثیر بگذارد و حتی بازار فولاد داخلی را نیز دچار چالش کند.

در شرایط کنونی، محدودیت دامنه نوسان ۳ درصدی همچنان برقرار است، و به همین دلیل تأثیر ریسک‌های منطقه‌ای در بازار محسوس است. در صورت کاهش این تنش‌ها و نبود ریسک‌های جدید، انتظار می‌رود که شاهد بازاری پررونق‌تر نسبت به روز‌های اخیر باشیم.

در حال حاضر به نظر می‌رسد بانک مرکزی با مداخله در بازار ارز، کنترل قیمت دلار را در دست دارد و کاهش اونس جهانی به همراه کاهش دلار باعث افت قیمت طلا شده است. به همین دلیل، با وجود کاهش قیمت‌ها، همچنان می‌توان سهم‌های دلاری را به عنوان گزینه‌ای برای چیدمان سبد سرمایه‌گذاری در نظر گرفت.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده