تاریخ: ۰۳ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۰:۱۰
بازدید: ۱۱۵
کد خبر: ۲۲۹۲۹۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

مسیر بورس بعد از یک هفته توفانی؟

مسیر بورس بعد از یک هفته توفانی؟
‌می‌متالز - معاملات بازار سهام در آخرین هفته معاملاتی شهریور‌ماه با افت قابل‌توجه ۹/ ۶‌درصدی به‌پایان رسید. این ضعیف‌ترین هفته معاملاتی سهام در سال‌جاری بوده است. طی معاملات هفته مزبور غالب سهام با ریزش قیمت مواجه شدند و شاخص‌کل که همین دو هفته قبل در سودای شکست ابرکانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد بود، به‌محدوده یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد عقب‌نشینی کرد.

به گزارش می‌متالز، در هفته موارد متعددی برای افت شاخص سهام عنوان می‌شود، اما مهم‌ترین آن به‌مساله رفع تحریم‌ها ایران باز‌می‌گردد. به‌نظر می‌رسد نگاه اهالی تالار شیشه‌ای به‌انجام یک توافق هسته‌ای و کاهش نرخ دلار در واکنش به‌آن منجر به‌خروج قابل‌توجه نقدینگی از بازار شده است. فضای موجود در بازار سهام در ادامه این تحولات با بهت و تعجب همراه است. برهمین اساس نیز نگاه آن چنان غالبی در بین سهامداران و کارشناسان در مورد روند بازار سهام طی هفته جاری وجود ندارد و به‌نظر می‌رسد فعلا غالب افراد در شوک روند معاملات در هفته گذشته هستند.

کارشناسان چه می‌گویند؟

صعودی: ۳۰‌درصد از کارشناسان حاضر در نظرسنجی این هفته «دنیای‌اقتصاد» روند شاخص سهام در هفته جاری را صعودی ارزیابی کرده‌اند. از نگاه این افراد اصلاح قابل‌توجه قیمت سهام در هفته گذشته دوباره توجه به‌بازار را بازمی‌گرداند.

به‌اعتقاد این دسته از تحلیلگران هیجان تا حد زیادی تخلیه شده است و انتظار می‌رود بورس بازان به‌تدریج با نگاه واقعی‌تر به‌معاملات سهام بپردازند. این دسته می‌گویند قیمت سهام بدون‌توجه به‌مولفه‌های بنیادی با افت قیمت مواجه شد و انتظار می‌رود این هیجان به‌زودی رفع شود و معاملات وارد روند منطقی شوند. در این میان افزایش احتمال حرکت سیاستگذار به‌سوی حذف نرخ ۴۲۰۰ تومانی دلار که زمزمه‌های آن در چند هفته گذشته به‌گوش می‌رسید، نیز به‌افزایش تقاضا در بسیاری از صنایع بورسی منجر خواهد شد، ضمن اینکه توجه به‌ثبات نرخ دلار در محدوده فعلی عامل تهدید در بازار خواهد بود.

کم‌نوسان: ۳۵‌درصد کارشناسان حاضر در نظرسنجی «دنیای‌اقتصاد» معتقدند شاخص سهام در هفته جاری کم‌نوسان خواهد بود. این کارشناسان می‌گویند: هفته پیش‌رو در آغاز شش ماهه دوم سال به‌یکی از مهم‌ترین هفته‌های سال‌جاری تبدیل شده است. جایی‌که بعد از یک اصلاح نسبتا سنگین جهت‌گیری سهامداران در ادامه مسیر بورس اهمیت زیادی خواهد داشت. با این حال به‌اعتقاد این دسته از تحلیلگران بعد از این اصلاح قابل‌توجه سهامدارانی که ترس بیشتری از آینده داشتند، از معاملات بیرون رفته‌اند. برخی نیز با ناباوری نظاره‌گر معاملات بودند، به‌نظر می‌رسد طی این هفته استراتژی صبر را پیشه بگیرند و فعالیت خود در سمت خرید و فروش را کاهش دهند. امری‌که در نهایت روند کم‌نوسانی را در معاملات سهام حاکم خواهد کرد.

نزولی: ۳۵‌درصد کارشناسان شرکت‌کننده در این نظر‌سنجی روند نماگر اصلی بورس را نزولی پیش‌بینی کرده‌اند. این افراد معتقدند بورس‌بازان فعلا از ادامه سهامدارای در بازار سهام نگران هستند و از این‌رو از هرفرصتی برای خارج‌کردن نقدینگی خود استفاده خواهند کرد. از نظر این افراد در شرایط فعلی ریسک‌های موجود در بازار بیشتر از فرصت‌ها است. علاوه بر ریسک اصلاح نرخ ارز، ریسک کسری‌بودجه که احتمال انتشار اوراق و سیاست‌های انقباضی را افرایش می‌دهد در بازار وجود دارد. این موارد سبب می‌شود قیمت سهام در مدار نزولی حرکت کند.

نگاه سهامداران به‌هفته جاری

صعودی: ۴۶‌درصد سهامداران حاضر در نظر‌سنجی «دنیای‌اقتصاد» روند نماگر اصلی بازار سهام را صعودی ارزیابی کرده‌اند. این سهامداران معتقدند فضای معاملات سهام بعد از یک هفته هیجان و نگرانی در این هفته بار دیگر با تقویت تقاضا مواجه خواهد شد. از نگاه این افراد ثبات نرخ ارز در محدوده کنونی و همچنین افزایش احتمال حذف نرخ دولتی دلار نیز در افزایش تقاضا اثرگذار خواهد بود. این موضوع منجر به‌تداوم رشد قیمت‌ها و نماگر اصلی بازار سهام خواهد شد. از طرفی اخبار مناسب از ناحیه برجام نیز می‌تواند به‌رغم نگرانی از افت سنگین نرخ دلار در بهبود فضای بازار کمک‌کننده باشد.

کم‌نوسان: ۳۰‌درصد سهامداران شرکت‌کننده در نظر‌سنجی معتقدند شاخص سهام طی معاملات این هفته روند کم‌نوسانی را تجربه خواهد کرد. تقابل هیجان موجود در بازار سهام و حمایت عوامل بنیادی منجر به‌تشکیل فضای احتیاط در بازار سهام می‌شود. بر همین اساس به‌نظر می‌رسد بورس در هفته آینده روند کم‌نوسانی را در پی بگیرد.

نزولی: ۲۴‌درصد سهامداران حاضر در نظر‌سنجی مزبور معتقدند شاخص سهام در این هفته روند نزولی را تجربه خواهند کرد. این سهامداران می‌گویند افت اخیر قیمت‌ها که در بسیاری موارد بدون توجه به‌ارزش‌گذاری سهام صورت گرفت، در هفته جاری نیز ادامه خواهد داشت. از نگاه این افراد تا زمانی که ابهام بسیاری از مسائل در بازار وجود داشته باشد، سهامداران فروش را بر خرید ترجیح خواهند داد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده