به گزارش می متالز، پتروشیمی پردیس در آخرین برآورد خود، تخمین سود سال مالی منتهی به شهریور 97 را 187.2 تومان ارائه کرده بود و این عدد در صورتهای مالی سالیانه با تعدیلی 25 درصدی به 234.5 تومان افزایش یافته است.
افزایش سودآوری به بیش از مقدار پیشبینی شده از تغییر مبنای تسعیر ارز فروش صادراتی در یک ماه و نیم باقیمانده از تابستان، در کنار رشد نرخ اوره در بازارهای صادراتی ناشی میشود.
با به پایان رسیدن تابستان و سال مالی 96 شپدیس، «دنیای بورس» در گزارشی با عنوان پایان قدرتمند پتروشیمی پردیس به انتظار برای تحقق سودی بالاتر از انتظار برای این پتروشیمی تاکید کرده بود. در این گزارش سود «شپدیس» در سالی که گذشت در حدود 210 تومان برآورد شده بود که اختلاف موجود با مقدار واقعی نیز به ارقام ناشی از تفاوتهای تسعیر ارز نسبت به زمان انتشار گزارش باز میگردد.
رقم فروش پتروشیمی پردیس در صورت مالی سالانه بالغ بر 3403 میلیارد تومان آورده شده است که نسبت به جمع مبالغ فروش در آخرین گزارش ماهانه اختلافی 284 میلیارد تومانی را نشان میدهد. با توجه به ثبات نسبی مقادیر فروش به نظر میرسد «شپدیس» مبالغی ناشی از سود تسعیر ارز را در درآمدهای ناشی از فروش گنجانده است؛ این رویه در صورتهای مالی برخی دیگر از شرکتهای پتروشیمی نظیر زاگرس نیز قابل مشاهده است.
مجمع عادی سالیانه پتروشیمی پردیس در تاریخ 11 آذر ماه برگزار خواهد شد. آخرین نسبت پیشنهادی هیات مدیره برای تقسیم سود سال مالی 96، 49 درصد عنوان شده است. تعیین تکلیف نرخ خوراک و قطعی شدن مبالغ مربوط به آن ضربالاجل تقسیم سود حداکثری را غیرضروری میکند. با این حال رویه تقسیم سود این شرکت در سالهای مالی گذشته نشان از آن دارد که مجمع این شرکت به صورت معمول رای به تقسیم حدود 80 تا 90 درصد سود محققشده میدهد.
با فرض تقسیم سود 200 تومانی (85 درصد سود هر سهم) قیمت این سهم (بر مبنای معاملات روز 3 شنبه) در حدود 1500 تومان خواهد بود و در تعیین ارزندگی این سهم برآورد از میزان سودآوری در سال جاری اهمیت خواهد یافت.
در نگاهی به ارزندگی «شپدیس»، «دنیای بورس» برآورد از سود 98 این شرکت را ارائه کرد. مطالعه این گزارش و مفروضات آن به مخاطبین توصیه میشود. بر اساس این گزارش سود هر سهم پتروشیمی پردیس در سال مالی منتهی به شهریور 98 در حالتی میانه 500 تومان ارزیابی میشود.
بر این اساس به نظر میرسد متغیرهای اساسی تاثیرگذار در سودآوری سهم به مقادیر تولید و فروش و نرخ اوره در بازار صادراتی باز میگردد. بر اساس آخرین گزارشها قیمت اوره بر خلاف متانول همچنان در سطوح بالایی قرار دارد و در حدود 310 دلار به ازای هر تن گزارش میشود (توجه به تخفیفات اعمالی از سوی تولیدکنندگان ایرانی الزامیست). بر این اساس گزارش ماهانه آبان این شرکت پیش از برگزاری مجمع سالانه میتواند نقشی کلیدی در مسیر قیمتی این سهم در کوتاه مدت بازی کند.
باید توجه داشت که میانگین ماهانه حجم تولید این شرکت در فصل تابستان در حدود 268 هزار تن بوده است که نشان از بهرهبرداری از فازهای جدید تولید دارد.
با این حال «شپدیس» مهر ماه را به دلیل از سر گذراندن فصل تعمیرات اساسی با تولید 184 هزار تنی به پایان رسانده و گزارش آبان ماه به عنوان نشانهای از بازگشت به مدار معمول تولید و همچنین نرخهای فروش حائز اهمیت فراوان خواهد بود.