به گزارش میمتالز، محمد محمود آبادی گفت: در اطلاعیه بورس کالا برای عرضه سیمان درج شده است که سیمان از ساعت شش صبح عرضه میشود؛ این در حالی است که دفاتر کارگزاری زودتر از هشت صبح جواب ما را نمیدهند و عملا با این کار فروشندههای خرد که بیشترین ارتباط را با مردم دارند را دور میزنند.
رئیس اتحادیه ابزار و مصالح ساختمانی سیرجان ادامه داد: برای خرید سیمان افرادی که دارای رابطه و رانت هستند اقدام میکنند و چنانچه چیزی باقی ماند به ما میرسد و گرنه تمام میشود.
وی ابراز کرد: چند روز گذشته در جلسه شورای اداری که با حضور فرماندار، رئیس سازمان صمت و تعزیزات تشکیل شده بود، گفتیم که این شرایط بورسی بدتر از وضعیتی است که چند دلال برای عرضه سیمان وجود داشت و در شرایط فعلی چند دلال دیگر جایگزین شده اند و آنها در قالب بورس فعالیت میکنند.
محمود آبادی اظهار کرد: برای شرایط ایجاد شده راهکار داده ایم که به جای لحاظ کردن کد ملی، کد پستی را لحاظ کنند و حداکثر خرید را برای روز اول صد تا دویست تن قرار دهند تا فروشندگان جز بتوانند خرید کنند.
رئیس اتحادیه ابزار و مصالح ساختمانی سیرجان عنوان کرد: هم اکنون بورس ادعا میکنند که ما زیر صد تن خرید نمیکنیم در این شرایط همکار ما که در روستاهای اطراف که فعالیت میکنند اگر قدرت خرید هم داشته باشد، توان فروش ندارد؛ چرا که در بورس کالا ظرف یک هفته باید بار را خارج کنند و چنانچه نتوانند بار را خارج کنند یک درصد انبارداری به بار خواهد خورد و این انبارداری سود خریدار را ظرف چند روز مستهلک میکند.
وی با تأکید بر اینکه شرایط را به گونهای چیده اند که فروشندگان جز نمیتوانند خرید داشته باشند و با این شرایط از چرخه خارج خواهد شد، گفت: در روستا شاید ده روزی یک بار یک ماشین سیمان به فروش برود و آنها نمیتواند صد تن سیمان خریداری کند چرا که باید ظرف یک هفته بار را از انبار خارج کند و با این شرایط همکار ما مجبور میشود از دلالی که بین ساعت شش تا هشت صبح خریداری کرده است، خرید سیمان را انجام دهد.
محمود آبادی با اشاره به حضور نمایندگان استان کرمان در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: نمایندگان مجلس باید قوانینی را در این زمینه تدوین و به بورس اعلام کنند که فروش سیمان در روز اول بر اساس کد پستی به فروش برود حداکثر تا ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن تا فروشندههای خرد بتوانند خرید خود را انجام دهند و چنانچه چیزی باقی ماند با کد ملی برا دلالان باشد که البته چنانچه این شرایط لحاظ شود، نیاز به دلالی نیست و با این شرایط من خرید خود را انجام میدهم و دیگر نیاز نیست که از فرد دیگری خرید کنم.
رئیس اتحادیه ابزار و مصالح ساختمانی سیرجان افزود: هم اکنون شرایط را به گونهای چیده شده است که عملا من به عنوان رئیس اتحادیه چهار دوره است که نمیتوانم خرید کنم؛ چرا که زمانی که خرید به من میرسد یا تمام شده و یا در نرخ افزایشی قرار گرفته است و کد پستی و حداکثر ظرفیت تعریف شود تا با این شرایط کارگزار بورس نگوید که من زیر صد تن خرید نمیکنم.
وی خاطر نشان کرد: من و همکاران من هیچ کدام نتوانستیم از بورس کالا خرید کنیم؛ چرا که ظرفیت را گذشته اند هزار و ۷۰۰ تن و یا هزار و ۲۰۰ تن که این مقدار را دلالان میخرند و چیزی به ما نمیرسد و ما مجبوریم از دلال بگیریم و زمانی که میخواهیم سیمان را بفروشیم، پاکتی ۵۰ هزار تومان میشود و همکاران من را با این نرخ به تعزیزات میبرند که چرا گران فروختید؟ با این شرایط مسوولان راهکار را درست کنند.
محسن یزدانپناه در این باره گفت: افرادی که کد بورسی دارند موظفند از طریق کارگزاریهای اقدام به خرید سیمان کنند و فردی که کد بورسی دارد نمیتواند به سایت بورس مراجعه و سیمان خریداری کند.
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان ادامه داد: کارگزاریها بر اساس میزان مشخصی که اعلام شده است برای عاملهایی که کد بورسی دریافت کرده اند، میزان سیمان خواسته شده آنها را خریداری میکنند.
وی بیان کرد: مشکلی که هم اکنون وجود دارد در میزان خرید است که آن هم به واسطه این است که کارگزاریها به سمت افرادی میروند که سیمان بیشتری را میخواهند خریداری کنند و تمایلی به افرادی که میخواهند سیمان کمتری خریداری کنند، ندارند.
یزدانپناه افزود: چرا که مدت زمانی که باید برای خرید به عنوان مثال ده تن سیمان صرف کنند برای خرید ۵۰۰ تن سیمان یکی است و بنابراین به سمت فردی میروند که میزان بیشتری میخواهد سیمان خریداری کند که با این اقدام کارمزد بیشتری را دریافت میکنند.
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان خاطر نشان کرد: تأکید داشته ایم که در این خصوص با وزارت امور اقتصاد و دارایی و یا بورس مکاتبهای انجام شود تا تمام افراد به صورت عادلانه هر میزانی که میخواهند بتوانند خرید کنند؛ با این اقدام کارگزاریها نمیتوانند شرایطی را به وجود آورند که تنها به سمت افرادی بروند که سیمان بیشتری میخواهند خریداری کنند.