تاریخ: ۰۸ آبان ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۱۸
بازدید: ۳۱۹
کد خبر: ۲۳۳۹۰۷
سرویس خبر : آهن و فولاد
یک مقام مسوول تاکید کرد؛

افزایش قیمت و رانت؛ نتیجه قیمت گذاری دستوری در بازار فولاد

افزایش قیمت و رانت؛ نتیجه قیمت گذاری دستوری در بازار فولاد
‌می‌متالز - کارشناسان معتقدند میزان عرضه و تقاضا باید منجر به تعادل قیمت‌ها در بازار فولاد گردد، اما متاسفانه زمانی که دولت مداخله می‌نماید ارمغانی جز به هم خوردن میزان عرضه و تقاضا و افزایش نابسامان قیمت‌ها نخواهد داشت.

به گزارش می‌متالز، در مورد قیمت‌های بازار فولاد محمد کشانی عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد معتقد است: چنانچه بازار مطابق استاندارد‌ها پیش رود بلاشک قیمت‌ها نیز منطقی خواهد بود و چه بسا شرایط رانت نیز حذف می‌گردد، ولی اگر وزارت صمت کمافی سابق به دنبال قیمت گذاری و دخالت دستوری باشد توازن بازار در هم شکسته می‌شود و در نهایت امر باید انتظار افزایش قیمت و رانت نیز داشته باشیم.

هم اکنون میزان تولیدات داخلی کشور دقیقا دو برابر میزان مصرفی آن است پیش بینی می‌شود میزان تولید فولاد تا پایان سال جاری به ۳۴ میلیون تن برسد، در حالیکه میزان مصرف داخلی بیش از ۱۵ تن نمی‌باشد این چنین است که نه تنها نباید نگرانی در بحث تامین فولاد کشور وجود داشته باشد چه بسا میزان عرضه و تقاضا باید منجر به تعادل قیمت‌ها گردد، اما متاسفانه زمانی که دولت مداخله می‌نماید ارمغانی جز به هم خوردن میزان عرضه و تقاضا و افزایش نابسامان قیمت‌ها نخواهد داشت.

با بررسی اجمالی شرایط کشور‌های منطقه مشاهده می‌گردد اکثریت کشور‌های تولید کننده وضعیت خوبی دارند و میزان تولیداتشان در حال رشد است در نتیجه بازار فولاد صادراتی ایران مشتریان زیادی خواهد داشت و اگر در مقابل فعالیت صادر کنندگان سنگ اندازی نشود قطعا در حوزه صادرات موفق‌تر خواهیم شد.

بحران گاز پس از بحران برق در فولاد

همانگونه که فصل تابستان قطعی‌های مکرر برق نظام تولید فولاد را مختل کرده بود در فصل زمستان نیز مشکلات کمبود گاز در این زنجیره اثر گذار خواهد بود. تولیدات آهن اسفنجی مصرف بالای گاز را می‌طلبد و چنانچه در تامین گاز کارخانه‌ها با مشکل مواجه شویم بلا شک برای تامین فولاد کشور با چالش‌هایی مواجه خواهیم شد.

البته در باب حوزه صادرات فولاد مدیریت ایمیدرو اعلام داشت: به طور تقریبی در سه الی شش ماه آینده با سیاست‌های توسعه صادراتی شرایط بازار فولاد بهتر خواهدشد.

امیرصباغ در پی پیش بینی بازار محصولات فولادی در فصل سرد سال اظهار داشت: دولت و وزارت صمت در جهت توسعه صادرات و همچنین رشد میزان صادرات اهتمام ورزیده اند و شرایط مطلوبی در حوزه محصولات معدنی، فولادی و پتروشیمی فراهم خواهد شد.

البته به بیان ایشان نگرانی‌هایی در بحث تامین گاز فولادسازان در فصل زمستان وجود دارد و کمبودی بالغ بر ۲۰ میلیون متر مکعب گاز برای تولید روزانه فولادسازان وجود خواهد داشت که این میزان عدد بزرگی است، ولی بر اساس تجربه‌های پیشین می‌توان اظهار داشت که این محدودیت در معدود روز‌هایی در سال اتفاق می‌افتد و پس از آن وضعیت بهتر خواهد شد.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد استان تهران بیان داشت: چنانچه تمامی گروه‌ها و افرادی که در زنجیره فولاد تاثیر گذارند متعهدانه و مسولانه عمل نمایند و در جهت اصلاح ساختار صنعت فولاد اهتمام ورزند به گفته‌ی وزیر صمت در آذر ماه می‌توانیم به اصلاح ساختار خوشبین باشیم.

حمیدرضا رستگار در مورد راهکار‌های پیشنهادی وزارت صمت علی الخصوص اصلاح ساختار صنعت فولاد در آذر ماه اذعان داشت: یک از مسائل حائز اهمیت در بازار آهن و فولاد که در واقع قیمت آهن و فولاد را تحت تاثیر قرار می‌دهد قیمت‌های جهانی و همچنین نرخ دلار و ارز‌های خارجی است در حالیکه به وضوح مشخص است تمامی منابع و معادن ما ملی است.

احتمال افزایش قیمت آهن

رئیس اتحادیه آهن فروشان اردبیل بیان داشت: با افزایش تقاضای محصولات فولادی در بازار و همچنین کاهش میزان عرضه می‌توان اظهار داشت احتمال افزایش قیمت محصولات فولادی تا پایان سال جاری وجود دارد و چنانچه دولت عرضه مواد اولیه را افزایش دهد می‌توانی به کاهش قیمت‌ها امیدوار باشیم.

در پایان محمدپور افزود: هم اکنون بیشترین نظارت و کنترل دولت بر قیمت محصولات زنجیره نهایی فولاد و علی الخصوص میلگرد و تیرآهن می‌باشد.

منبع: خبرگزاری موج

عناوین برگزیده