تاریخ: ۱۸ آبان ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۵:۰۱
بازدید: ۲۲۸
کد خبر: ۲۳۵۴۶۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

فقط کافی است مافیای واردات گلوی هپکو را رها کند

فقط کافی است مافیای واردات گلوی هپکو را رها کند
‌می‌متالز - روز گذشته استاندار جدید استان مرکزی پس از انجام معارفه بلافاصله برای بازدید به شرکت هپکو رفت و در سخنرانی خود در آیین معارفه بر مباحث اقتصادی و صنعتی استان تاکید فراوان کرد.

به گزارش می‌متالز، او اظهار کرد: در بحث حمایت از تولید، شناخت ما از صنایع استان به صورت نسبی کم نیست، بخشی از نظام تولید مورد ضربه رانت خواران و واردکنندگان زیاده خواه قرار گرفته، ولی به احدی از آن‌ها رحم نخواهیم کرد و از همه ظرفیت‌ها و قوانین محکم موجود، در حمایت از تولیدکنندگان با قدرت و قوت استفاده می‌کنیم. هیچ وارد کننده‌ای در کشور حق ندارد محصولی که در استان مرکزی تولید می‌شود، را وارد کند.

روی صحبت مخلص الائمه با واردات کنندگان ماشین آلات معدنی بود که نسبت به وارد کردن محصولاتی که توان ساخت آن در هپکو وجود دارد اقدام می‌کنند. محصولاتی که اینروز‌ها شاهد واردات آن‌ها از بنادر مختلف کشور هستیم. مثلا بار‌ها ویدئو و تصاویر واردات ماشین آلات معدنی از بندر شهید رجایی بندرعباس منتشر شده و نشان می‌دهد که یا اولویت چندانی در خصوص جلوگیری از واردات اینگونه محصولات وجود ندارد یا قوانین در این خصوص بازدارنده نیستند و در نهایت هپکو و امثال او باید همچنان شاهد چنین تصاویری باشند.


قضیه وقتی دردناک‌تر می‌شود که با بازار داغ واردات ماشین آلات دست دوم مواجه می‌شویم!


رییس شورای اسلامی کار هپکو با اشاره به بازدید روز گذشته مخلص الائمه استاندار مرکزی از این شرکت اظهار کرد: شورای کار به نمایندگی از کارگران دیروز به شکل مکتوب تمامی مطالبات و درخواست‌های خود را به استاندار مرکزی ارائه کرد و امیدواریم که این بازدید بابی برای حل مشکلات فعلی هپکو باشد.

سید امیر میرناصری تصریح کرد: درست است که امروز پرداخت حقوق در هپکو به روز است، اما بحث کارگران هیچ گاه حقوق نبوده است، هپکو شرکتی بود که به مانند دونده‌ای حرفه‌ای با سرعت بسیار خوبی در مدار تولید قرار داشت، سال ۱۳۸۶ سازمان خصوصی سازیدر مقابل این دونده پا گرفت و هپکو زمین خورد و به کما رفت.

وی با بیان اینکه شاید امروز هپکو از کما بیرون آمده باشد، اما مسلما باید شرایط بیمار از کما خارج شده را درک کرد، گفت: درست است که حقوق پرداخت می‌شود و قرارداد‌های کاری امضا می‌شود، اما هپکو هنوز روی ریلی سالی ۲ هزار دستگاه تولید می‌کرد، قرار نگرفته و رسیدن به چنین جایگاهی زمان می‌برد.

میرناصری تاکید کرد: اگر حمایت‌های دولت، سهامدار هپکو و استانداری مرکزی نباشد گویی دستگاه‌های کمکی از بدن این بیمار از کما خارج شده برداشته می‌شود و مجددا احتمال به کما رفتن او وجود دارد، به همین دلیل همچنان باید هپکو از این شرکت حمایت و پشتیبانی شود.

وی با اشاره به مطالبات کارگران و شورای کار هپکو از استاندار جدید استان مرکزی، گفت: سازمان تامین اجتماعی به عنوان سهامدار، بدهی‌های این شرکت را تهاتر کرد، اما هپکو نیازمند سرمایه در گردش و تضامین برای عقد قرارداد دارد، از طرفی باید وضعیت ۴ درصد بازنشستگان شرکت تعیین تکلیف شود که مسلما این امر بار مالی شرکت را کاهش می‌دهد.

رییس شورای اسلامی کار هپکو افزود: در حال حاضر بخشی از اعضای هیات مدیره شرکت هپکو، به غیر از علی محمد رفیعی مدیرعامل شرکت که یکی از مدیران باسابقه، مطلع و با تجربه شرکت به شمار می‌رود، از هپکو شناختی ندارند و این امر جز دردسر برای مدیران چیز به همراه نداشته است، به همین دلیل تجدید نظر در قبال ترکیب اعضای هیات مدیره را خواستاریم و لازم است که افراد هپکویی و دلسوزان شرکت در هیات مدیره قرار گیرند.

وی با اشاره به دیگر مشکل و مطالبه شرکت هپکو، اظهار کرد: شرکت در طول سال‌های اخیر در حدود ۶۰ میلیارد تومان به تامین اجتماعی بدهی داشته است که با تصمیم مدیران این رقم فریز شد، اما جریمه این بدهی ۷۰ میلیارد تومان است و بر این اساس میزان بدهی هپکو به تامین اجتماعی امروز رقمی برابر با ۱۳۰ میلیارد تومان شده است و درخواست داریم که تامین اجتماعی امروز به عنوان سهامدار، جریمه این بدهی را ببخشد و اصل بدهی را تقسیط کند تا هپکو توان پرداخت آن را داشته باشد.

میرناصری یکی از مهمترین چالش‌های کنونی شرکت هپکو را واردات ماشین الات معدنی دانست و گفت: این واردات بسیار باب شده و سود بالایی برای واردکنندگان به همراه دارد، لازم است که یا جلوی این واردات به صورت کامل گرفته شود یا این واردات به شکل مدیریت شده از طریق شرکت هپکو انجام گیرد.

وی بیان کرد: در حال حاضر شرکت توان تولید سالانه ۱۰۰ دستگاه ماشین آلات معدنی را داراست و نیاز کشور نیز حدود ۲۵۰ دستگاه است. هپکو می‌تواند ۱۰۰ دستگاه را تولید و باقی نیاز کشور را وارد کند. در این صورت این ماشین الات با خدمات پس از فروش و مهندسی شده وارد می‌شوند و در واقع درخواست داریم که مدیریت وارد توسط هپکو انجام گیرد.

رییس شورای اسلامی کار هپکو تصریح کرد: استاندار مرکزی سابقه حضور در سازمان بازرسی کل کشور را دارد، در طول ۱۳ سال اخیر اموال بیت المال در این شرکت تضییع شده است و در خواست داریم استاندار مرکزی با استفاده از تجربه کاری خود در سازمان بازرسی، پیگیر پرونده هپکو باشد تا مقصرین شناسایی شوند.

در تمام طول این سال‌ها کارگران هپکو به دنبال شنیدن صدای تولید در این شرکت بودند، این روز‌ها که شرکت سهامدار مشخصی دارد و خوشبختانه قرارداد‌های متعدد امضا می‌کند، انتظار می‌رود که تمام تلاش‌ها برای رونق تولید به کار گرفته شود و معدنکاران نیز نیم نگاهی به تولیدات هپکو داشته باشند.

به گفته علیرضا میقانی قائم مقام مدیرعامل شرکت هپکو؛ حداکثر دامپتراکی که می‌تواند در بخش معدن کشور مورد استفاده قرار گیرد ۲۴۰ تن است، بخش اتاق بار این ماشین حدود ۳۶ تن است و کرین‌هایی که روی این ماشین نصب می‌شود بالای ۵۰ تن است، در واقع هپکو امکان تولید دامپتراک تا رنج ۲۳۰ تن را دارد، اما آنچه امروز در کشور موجود است و مورد استفاده قرار می‌گیرد دامپتراک ۱۰۰ تن، تراک‌های ۶۰ و ۶۵ تن و بیل‌های حدود ۸۰ تن است و با توجه به ظرفیت، توان و دانش فنی هپکو این ماشین آلات به راحتی قابلیت تولید در این واحد صنعتی را دارند.

هپکو توان و دانش ساخت در ۵ حوزه اعم از معدن، راه، شهری، کشاورزی و سرویس را دارد فقط کافی است دست مافیای واردات از گلوی این شرکت برداشته شود تا بتواند در عرصه تولید عرض اندام کند.

منبع: اقتصاد گردان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده