تاریخ: ۱۲ آذر ۱۳۹۷ ، ساعت ۰۹:۴۶
بازدید: ۱۰۳۳
کد خبر: ۲۳۷۷۵
سرویس خبر : آهن و فولاد
بهروز فتح راضی، قائم مقام مدیرعامل شرکت صنایع فولاد تیکمه داش

شفاف‌سازی قوانین و حمایت از تولیدکنندگان صادرات محور، اولویت وزیر جدید صمت باشد

می متالز - درحالی‌که تا پیش از این صحبت از افزایش سهم ایران در بازارهای بین‌المللی فولاد بود، امروز صادرکنندگان محصولات فولادی کشور هر روز با مشکلات جدیدی مواجه می‌شوند که نه‌تنها امکان گسترش صادرات را از آن‌ها می‌گیرد، بلکه موجب می‌شود بازارهای فعلی خود را نیز از دست دهند.
شفاف‌سازی قوانین و حمایت از تولیدکنندگان صادرات محور، اولویت وزیر جدید صمت باشد

به گزارش می متالز، گفت‌وگویی با قائم مقام مدیرعامل شرکت صنایع فولاد تیکمه داش انجام داده ایم و چالش‌های پیش روی صادرات محصولات فولادی را از وی جویا شدیم. بهروز فتح راضی رویارویی روزانه با قوانین جدید و دربعضی موارد متناقض را مهم‌ترین چالش فعلی صادرکنندگان می‌داند و معتقد است در شرایط فعلی برای ایجاد رونق اقتصادی بایستی مسئولین امر به شفاف‌سازی قوانین و حمایت از تولیدکنندگان صادرات محور بپردازند. در ادامه متن کامل این گفت‌وگو را می‌خوانید.

 

درحال حاضر صنعت فولاد کشور چه جایگاهی در بازار دنیا و خاورمیانه دارد و باتوجه به وضعیت فعلی این صنعت در کشور طی سال‌های آتی چه سهمی از بازارهای خاورمیانه می‌تواند در اختیار ایران باشد؟

صنعت فولاد ایران جزو صنایع مادر محسوب می‌شود و صنایع بسیاری به آن وابسته هستند. بعد از نفت، گاز و صنایع پتروشیمی بیشترین تجارت کشور مربوط به صنعت فولاد است.

باتوجه به آمار در سال 2017 حدود 21 میلیون و 200 هزار تن فولاد خام در کشور تولید شد و بدین ترتیب ایران در رتبه سیزدهم تولید فولاد دنیا قرار گرفت و طبق پیش‌بینی در سال 2018 ایران در جمع 10 کشور برتر تولیدکننده فولاد دنیا قرار خواهد گرفت.

کشور ترکیه با تولید 37 میلیون و 500 هزار تن در رتبه اول، ایران در جایگاه دوم، مصر با 7 میلیون تن، عربستان با 5 میلیون تن و امارات با 3 میلیون و 300 هزار تن به‌ترتیب در رتبه‌های بعدی تولید فولاد خاورمیانه قرار دارند؛ در نتیجه می‌توان گفت، فاصله بسیاری بین ایران و ترکیه با سایر کشورهای منطقه از نظر تولید فولاد وجود دارد.

مصرف ظاهری فولاد در منطقه خاورمیانه حدود 53 میلیون تن برآورد شده است، از این رو این منطقه  جزو مناطق پرمصرف فولادی در دنیا محسوب می‌شود و بازار بسیار مناسبی برای صادرات فولاد است. بنابراین تولیدکنندگان فولاد کشور می‌توانند با هدف‌گذاری برای این منطقه و شناسایی نیازهای بازار کشورهای منطقه و استانداردهای مورد تایید این کشورها و با مساعدت دولت و کاهش مشکلات پیش‌روی صادرکنندگان، بخش اعظمی از صادرات خود را روانه این بازار کنند.

 

تولیدکنندگان محصولات نورد کشور برای افزایش سهم خود در بازارهای بین‌المللی با چه چالش‌هایی مواجه هستند؟

متاسفانه در حال حاضر به‌جای آنکه مهم‌ترین مسئله­ پیش‌روی صادرکنندگان  کشور شناسایی بازارهای جدید و هدف‌گذاری برای توسعه بازار باشد، رویارویی روزانه با قوانین جدید و دربعضی موارد متناقض به مهم‌ترین چالش تبدیل شده است و این قوانین به جای تشویق صادرات، مانعی برای صادرات حتی به کشورهای همسایه ایجاد می‌کند.

بازارهای عراق و افغانستان جز کم هزینه‌ترین و در دسترس‌ترین بازارهای صادراتی بودند که با ابلاغ قوانین جدید، بسیاری از صادرکنندگان با افزایش هزینه تمام شده به این بازارها مواجه شده‌اند و دیگر توان رقابت با سایر محصولات منطقه را ندارند.

 

کیفیت محصولات نورد تولید داخل کشور قابلیت رقابت در بازارهای بین‌المللی را دارد؟

کیفیت تولیدات فولادی کشورمان در سطح بسیار خوبی قرار دارد و تمامی استانداردهای مورد تایید کشورهای مختلف را کسب کرده‌اند. در صورت نیاز با توجه به کیفیت محصولات ایرانی، این تولیدات قادر به دریافت استانداردهای مختلف هستند.  همچنین بخشی از صادرات فولادی ایران در بازارهای اروپایی با استقبال خوبی از طرف مشتریان مواجه شده است و توان رقابت‌پذیری با محصولات سایر کشورها را دارد.

افزایش کیفیت در کنار قیمت‌های رقابت‌پذیر جهانی پیش شرط ورود به هر بازاری است و صنعت فولاد نیز از این قاعده مستثنی نیست، در کنار این امر برنامه‌های بازاریابی مختلف و شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی جهت نشان دادن توان و کیفیت برتر تولید داخلی و دانش مهندسان ایرانی می­تواند درهای بازارهای بین‌المللی را به روی تولیدکنندگان ایرانی بگشاید.

 

به‌عنوان یکی از تولیدکنندگان خصوصی محصولات فولادی از وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت چه انتظاراتی دارید؟

شفاف‌سازی قوانین و حمایت از تولیدکنندگان صادرات محور از خواسته‌های اصلی تولیدکنندگان فولاد کشور است که انتظار می‌رود وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت با اتخاذ سیاست‌های مناسب در این راستا قدم بردارد. اجرای این موارد، حمایت از تولید ملی و رشد اقتصادی کشور را به دنبال خواهد داشت.

عناوین برگزیده