به گزارش میمتالز، لایحه بودجه ۱۴۰۱ امروز تقدیم مجلس شد. اگر چه ظاهرا بودجه برای بورس خبرهای خوبی داشت، اما کارشناسان معتقدند بودجه ۱۴۰۱ خوشبینانه و کمی پوپولیستی است.
سلمان نصیرزاده، کارشناس بازار سهام در این باره گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی همچنان برای دارو و گندم وجود دارد و به نظر میرسد حذف آن برای این اقلام به صورت پلکانی خواهد بود. اما به طور کلی عدم پرداخت ارز ترجیحی برای صنایعی مانند روغنی و زراعی تاثیر مثبت خواهد داشت و در مجموع اتفاق بدی نیست.
وی ادامه داد: موضوع مورد توجه بعدی کاهش درآمدهای دولت از محل انتشار اوراق است که از ۱۳۲ همت به ۸۸ همت کاهش پیدا کرده است. چنانچه این موضوع اجرا شود طبیعتا تاثیر مثبتی بر بورس خواهد داشت. اما باید توجه داشت که در صورت ادامه تحریمها دولت میتواند از محل اصل و فرع ۱۷۷ همت دیگر نیز اوراق منتشر کند؛ بنابراین این خطر همچنان برای بورس وجود دارد.
این کارشناس در ادامه به افزایش سه برابری نرخ گاز سوخت صنایع پتروشیمی، پالایشی و فولادی اشاره و عنوان کرد: این موضوع قبلا ۳۰ درصد از نرخ خوراک بود، اما الان به ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده، این موضوع به صنایع مرتبط فشار زیادی میآورد.
نصیرزاده اظهار کرد: تراز عملیاتی در بودجه سال گذشته ۴۶۰ همت بود، اما در بودجه امسال به ۳۰۰ همت کاهش پیدا کرده است. درآمد حاصل از محل مالیات ۷۷ درصد افزایش یافته و درآمد نفت و فرآوردههای نفتی ۸۰۰ همت در نظر گرفته شده است. به احتمال زیاد دولت فقط قصد کاهش کسری تراز را داشته چرا که تحقق این ارقام سخت است.
وی تصریح کرد: بودجه ۱۴۰۱ برای بورس خوشایند نیست. نرخ بهره مالکانه از ۱۰ همت به ۴۰ همت رسیده است. با توجه به افت قیمتهای جهانی احتمالا به شرکتهای معدنی هزینه تحمیل شود.
این کارشناس خاطرنشان کرد: ابهامات موجود در نرخ بهره مالکانه، نرخ سوخت گاز صنایع، میزان انتشار اوراق و … همچنان وجود دارد. تحمیل هزینه به صنایع و بورس قابل پیشبینی بود. اما نگاه خوشبینانه و پوپولیستی به برخی از مسائل در بودجه ۱۴۰۱ سایه ابهامات را همچنان در این بازار سنگین نگه میدارد.
منبع: تجارت نیوز