تاریخ: ۲۷ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۳۲
بازدید: ۱۸۸
کد خبر: ۲۴۰۵۸۶
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی
گرایش خریداران به خودرو‌های کارکرده افزایش یافت

بازار خودرو پس از نوسانات قیمت زیاد از نفس افتاد

بازار خودرو پس از نوسانات قیمت زیاد از نفس افتاد
‌می‌متالز - بازار خودرو هر روز تحت‌تاثیر نوسانات قیمت با تغییرات زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کند و از این رو خریداران در بازار آزاد تا حد زیادی از خرید مدل‌های صفر فاصله می‌گیرند و به‌خرید خودرو‌های کارکرده روی می‌آورند.

به گزارش می‌متالز، بازار خودرو هر روز تحت‌تاثیر نوسانات قیمت با تغییرات زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کند و از این رو خریداران در بازار آزاد تا حد زیادی از خرید مدل‌های صفر فاصله می‌گیرند و به‌خرید خودرو‌های کارکرده روی می‌آورند. این در شرایطی است که بازار خودرو به‌دلیل نوسانات قیمت شدید از نفس افتاده است و واکنش خاصی به‌آن ندارد.

کارشناسان بر این باورند که بازار خودرو ماه گذشته تحت‌تاثیر دو اتفاق خاص با افزایش قیمت شدیدی مواجه شد؛ اولی اعلام افزایش قیمت رسمی خودرو توسط خودروسازان بود که البته با دستور رئیس‌جمهور لغو شد و دیگری اعلام خبر گران شدن خودرو توسط رئیس سازمان بورس بود. با این تفاصیل با افزایش قیمت خودرو درکارخانه برای بار دیگر بازار ظرفیت افزایش قیمت را نداشته و تقریبا باید گفت عملکرد معکوسی داشته و به‌جای افزایش قیمت برای چندمین‌بار تا حدودی با افت قیمت مواجه شده است.

از طرفی کارشناسان صنعت‌ خودرو همچنان معتقدند افزایش قیمت رسمی خودرو‌های داخلی کافی نیست و بنابراین به‌نظر می‌رسد به‌رغم افزایش قیمت فعلی، همچنان خودروسازان راضی نشده‌اند؛ درواقع انجمن خودروسازان فعلا اعلام نکرده که درنهایت خواهان چنددرصد افزایش قیمت خودرو هستند.

این تقاضای افزایش قیمت درشرایطی است که بازار خودرو تا سال ۹۸ هر سال دو بار شاهد افزایش قیمت خودرو بود؛ اما سال گذشته حدود چهار تا پنج بار افزایش قیمت خودرو را تجربه کرد. این درحالی است که خودروسازان تنها خواستار آزادسازی قیمت خودرو از مبدا تولید هستند که دولت و مجلس نیز آن را قبول نمی‌کنند. درحال حاضر متاسفانه به‌دلیل نوسان نرخ ارز و چشمداشت مردم به‌مذاکرات وین بازار خودرو روز‌های خوبی را سپری نمی‌کند و همچنان راکد بوده و خرید و فروش در بازار بسیار کم شده است. این درحالی است که یکی از دلایل رکود بازار خودرو و شرایط بد اقتصادی کشور نتایج نامعلوم مذاکرات برجام در وین است که تا روشن شدن نتایج آن فعلا خرید و فروش خودرو در بازار متوقف شده و خریداران برای ثبات قیمت و آرام شدن بازار تا مشخص شدن نتایج چنین اتفاق سیاسی مهمی برای خرید خودرو صبر می‌کنند. البته این درشرایطی است که تقاضا برای خودرو‌های صفر بسیار پایین است؛ اما درمورد خودرو‌های کارکرده آگهی‌های خریدوفروش خودرو در فضا‌های مجازی به‌سرعت دست‌به‌دست می‌شود و برخی خودرو‌های خوش‌فروش بازار یک‌روزه به‌فروش می‌رسند. البته باید گفت همان‌طور که در آگهی‌های فروش خودرو‌های کارکرده درفضای مجازی دیده می‌شود، با توجه به‌افزایش تقاضا بابت خرید خودرو‌های کارکرده، افت قیمت این خودرو‌ها نیز به‌نسبت خودرو‌های صفر بسیار کم شده است.

البته باید گفت متاسفانه درشرایط بد اقتصادی کشور قدرت خرید مردم بسیار کاهش یافته و خودرو‌های بالای ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون‌تومان در بازار آزاد همچون گذشته متقاضی ندارد و خودرو‌های صفر بالای ۴۰۰ میلیون‌تومان بیش‌تر بین دلالان در بازار آزاد خریدوفروش می‌شود و مصرف‌کننده‌ای در بازار به‌دنبال خرید خودرو در این محدوده قیمت نیست.

از طرفی کارشناسان بازار خودرو بر این عقیده هستند که مساله افزایش قیمت خودرو این بار پیچیده‌تر از همیشه شده است و کارشناسان می‌گویند در آبان‌ماه افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو به‌دستور رئیس‌جمهور لغو شد و امروز نیز شورای‌رقابت به‌موضوع افزایش قیمت خودرو که براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار صورت گرفت واکنش نشان داده است.

اتفاقی که مشخص نیست درادامه چه‌پیامد‌هایی خواهد داشت و بازار به‌این‌گونه تصمیم‌های آنی چه‌واکنشی نشان خواهد داد؛ اما درادامه این اقدامات بعد از افزایش قیمت خودرو توسط سازمان حمایت و سازمان بورس، رئیس‌جمهور موضع خود را درمورد ممنوعیت افزایش قیمت خودرو تغییر داد و درحال حاضر درمقابل افزایش ۱۸ درصدی قیمت خودرو درکارخانه واکنش خاصی نداشته است.

البته برخی کارشناسان بازار خودرو می‌گویند که این افزایش قیمت از سمت خودروسازان چندان تاثیری در افزایش قیمت خودرو در بازار آزاد ندارد و نوسان قیمت در بازار آزاد تنها به‌عوامل خارجی، سیاسی و بین‌المللی وابسته است. این درشرایطی است که درروز‌های پایانی هفته گذشته که نرخ ارز تا حدودی روند کاهشی به‌خود گرفت، قیمت خودرو در بازار آزاد اعم از داخلی، وارداتی و مونتاژی نیز کاهش یافت و درحال حاضر شرایط آرامی دارد.
در مهم‌ترین معاملات روز پنجشنبه (۱۴۰۰/۹/۲۵) خودرو‌های تولید داخل از شرکت ایران‌خودرو درمدل‌های ۱۴۰۰، خودرو سمند LX، سمند سورن، سورن پلاس، پژو ۴۰۵GLX، پژو ۴۰۵SLX، پژو ۲۰۷ دنده‌ای، پژو پارس سال، پژو پارس TU۵، پژو ۲۰۷ با سقف شیشه‌ای (پانوراما)، پژو ۲۰۷ اتومات، پژو ۲۰۶ تیپ ۲، رانا پلاس، دنای معمولی با کروزکنترل، دنا پلاس، دنا پلاس توربو، دنا پلاس توربو اتومات، و تارای دنده‌ای هستند که به‌ترتیب با قیمت ۲۵۶، ۲۶۰، ۳۰۳، ۲۷۵، ۳۰۴، ۲۸۰، ۳۴۰، ۳۶۲، ۳۷۱، ۵۴۰، ۲۷۱، ۲۶۳، ۳۵۶، ۳۹۷، ۴۷۳، ۵۰۳، ۴۱۵ میلیون‌تومان معامله شدند و همچنین پژو ۲۰۶ تیپ ۵ و رانا LX هر دو مدل ۱۳۹۹ به‌ترتیب با قیمت ۳۱۸ و ۲۴۷ میلیون‌تومان در بازار قیمت‌گذاری شدند.

همچنین درمعاملات روز گذشته بازار در خودرو‌های شرکت سایپا، پراید ۱۱۱ و پراید ۱۳۱ هردو مدل ۱۲۹۹ به‌ترتیب با قیمت ۱۸۲ و ۱۶۴ میلیون‌تومان، پراید ۱۳۲ مدل ۹۸ با قیمت ۱۶۲ میلیون‌تومان و در مدل‌های ۱۴۰۰ این گروه خودروسازی، تیبا صندوقدار، تیبا صندوقدار آپشنال، تیبا ۲، تیبا ۲ پلاس، ساینا، ساینا پلاس، کوییک دنده‌ای، کوییک R سفید-قرمز، کوییک R سفید-مشکی، کوییک پلاس اتومات و شاهین با سند آزاد به‌ترتیب با قیمت ۱۷۸، ۱۹۵، ۱۸۳، ۲۰۰، ۱۹۱، ۲۱۲، ۱۹۴، ۲۰۰، ۲۰۲، ۲۸۳ و ۳۴۶ میلیون‌تومان در بازار قیمت‌گذاری شدند.

منبع: دنیای خودرو (اخبار خودرو)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده