به گزارش میمتالز، حجت الله عبدالملکی به دومین جلسه شورای عالی اشتغال و راه اندازی سامانه کاریابی اشاره کرد و افزود: در جلسه روز پنجشنبه شورای عالی اشتغال که با حضور رئیس جمهوری و اعضای دولت برگزار شد و ۱۳ مصوبه داشت، تحلیلی از وضعیت بازار کار و اشتغال و بیکاری کشور ارائه کردیم که این تحلیل، سیاستهای خاصی را به عنوان خروجیهای اصلی در اختیار ما قرار میداد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در جلسه یادشده مروری بر عملکرد بخش اشتغال دولت سیزدهم داشتیم، گفت: نخستین اقدام دولت در این حوزه این بود که زیست بوم ملی اشتغال جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار در اولین جلسه شورای عالی اشتغال کشور در دولت سیزدهم رونمایی و تصویب شد.
عبدالملکی ادامه داد: این زیست بوم یک نظام واره است که نحوه تعامل بخشهای مختلف کشور برای ایجاد اشتغال را نشان میدهد؛ در قالب دو گانه اشتغال و تولید، پنج عاملی که برای تولید نیروی انسانی لازم است در یک اکوسیستم و زیست بوم و یک نظام واره کنار هم قرار میگیرند و همه اینها باید با هم حرکت کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: اکنون این زیست بوم در حال فعالیت است و ۷۱ دستگاه دولتی، عمومی، غیردولتی، نهادهای انقلابی و تشکلهای کارگری و کارفرمایی که خارج از دستگاههای حاکمیتی هستند در حال ایفای نقش هستند و ماشین اشتغال دولت سیزدهم حرکت خود را آغاز کرده است.
وی با اشاره به اینکه در طول سه ماه گذشته حدود ۲۱۷ هزار فرصت شغلی جدید در سامانه رصد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت شده است، گفت: در ۶ ماه گذشته آن، تقریباً ۲۰۰ هزار فرصت شغلی ثبت شده بود.
عبدالملکی افزود: همه دستگاههایی که در ارتباط با اشتغال فعالیت میکنند به سامانه "رصد" دسترسی دارند و اطلاعات و فعالیتهای اشتغال آفرینی خود را در آن جا ثبت میکنند و هر کدملی، فقط یک بار میتواند ثبت شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: با این حساب از ابتدای سال جاری تاکنون، ۴۱۷ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است و در سه ماهه آینده نیز پیش بینی میکنیم حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شود که نشان دهنده این است که زیست بوم و ماشین اشتغال دولت سیزدهم به آرامی در حال شتاب گرفتن است.
وی افزود: با ۲۶ دستگاه برای ایجاد یک میلیون و ۸۵۰ هزار شغل در طول ۱۸ ماه از شهریور سال ۱۴۰۰ تا اسفند سال ۱۴۰۱ توافق کردیم و بر اساس آن عمل خواهیم کرد.
عبدالملکی گفت: ۶۰۰ هزار فرصت شغلی را برای ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ و یک میلیون و ۲۵۰ هزار فرصت شغلی را برای سال ۱۴۰۱ در نظر گرفتیم که تقسیمات استانی و بین دستگاهی و منابع آنها مشخص شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه خالص بیمه شدههای سازمان تامین اجتماعی، ۱۳۰ هزار نفر افزایش یافته است، افزود: خالص اشتغال امسال پس از آمارگیری مرکز آمار ایران در اواخر زمستان اعلام خواهد شد.
عبدالملکی همچنین با اشاره به اینکه حدود ۷ تا ۸ میلیون شغل غیر رسمی داریم که بیمه ندارند و اطلاعات درستی از وضعیت این شغلها نداریم، گفت: سامانه جامع اشتغال ایرانیان به تازگی کار خود را آغاز کرده و در حال تکمیل و پالایش این آمار است، اما هنوز کامل نشده و تا آن زمان، اتکای ما برای تحلیل بازار کار به طرحهای آمارگیری است که توسط مرکز آمار ایران انجام میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با بیان اینکه ۱۷۱ عنوان برنامه اشتغال تدوین شده که اولویت آن بر فعالیتهای تعطیل شده و نیمه تعطیل است، افزود: طراحی و تدوین اطلس الگوهای اشتفالزایی کشور با کمک ۷۱ دستگاه انجام شده است.
او ادامه داد: توسعه آموزشهای مهارتی، تامین مالی و تقویت فناوری کارهایی است که در کف میدان بازار کار باید انجام شود همچنین از بالا هم تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار را داریم.
عبدالملکی گفت: تبدیل مجوز محور بودن به ثبت مشاغل خانگی مثل موسسات فنیوحرفهای از مصوبات دیگر جلسه دوم شورای عالی اشتغال بود و مصوبات جلسهی گذشته به طور متوسط ۳۰ درصد پیشرفت داشته و پیشبینی ما این است که تا پایان سال وضعیت اشتغال بهتر خواهد شد.
وی با اشاره به وجود بی عدالتی در اشتغال، افزود: ۲.۵ میلیون نفر بیکار مطلق در کشور داریم که حتی یک ساعت در هفته کار نمیکنند و در اولویت هستند، اما برای آنهایی که اشتغال ناپایدار و غیر رسمی دارند هم باید برنامهریزی شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دو میلیون و ۱۰۰ هزار نفر ناامید از کار داریم که اگر چرخ اشتغال به گردش در بیاید متقاضی کار میشوند، ادامه داد: تامین مالی، اهدای تسهیلات در رستههای شغلی مختلف به شرط ارائه لیست بیمهشدگان و ایجاد اشتغال از کارهایی است که در تولید انقلاب ایجاد میکند.
عبدالملکی به راه اندازی سامانه کاریابی نیز اشاره کرد و گفت: سامانه جامع کاریابیها که از امروز کار خود را آغاز کرده است سه نوع مخاطب مختلف دارد. اول کاریابیها و بعد کارفرمایان و کارجویان که البته این سامانه مثل بازار است و ممکن است به دلایل مختلف کارفرما یا کارجو نتیجه مورد نیاز خود را به دست نیاورند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از این برنامه درباره پیشنهاد افزایش سن بازنشستگی در بودجه نیز افزود: کاهش ورودی صندوقهای بازنشستگی و به تبع کاهش هزینههای آنها نتیجه افزایش سن بازنشستگی است و با توجه به اینکه امید به زندگی افزایش پیدا کرده و صندوقهای بازنشستگی تحت فشار هستند، باید این اقدام به تدریج عملیاتی شود.