تاریخ: ۱۱ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۰:۳۵
بازدید: ۱۱۷
کد خبر: ۲۴۲۵۸۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
یک کارگزاری با بررسی آخرین متغیر‌ها اعلام شد:

پیش بینی این هفته بورس با انتظار اقبال گروه‌های کوچک و بزرگ کالایی

پیش بینی این هفته بورس با انتظار اقبال گروه‌های کوچک و بزرگ کالایی
‌می‌متالز - وضعیت این هفته بورس با تکیه بر آخرین تحولات در متغیر‌های موثر و اقبال گروه‌های کوچک و بزرگ کالایی از سوی یک کارگزاری پیش بینی شد.

به گزارش می‌متالز، بازار سهام در حالی آخرین روز کاری از اولین هفته زمستان سال جاری را با افت ۲۵۹۹ هزار واحدی و عقب نشینی شاخص به کانال یک میلیون و ۳۹۷ هزار واحدی سپری کرد که کارگزاری آبان درباره اوضاع روز‌های قبل و آینده اعلام کرد: بازار در هفته گذشته با روندی مثبت همراه بود و در پایان هفته و آغاز مذاکرات مجددا شاهد عقب نشینی خریداران رو تشدید جو احتیاط بود.

نکته مثبت، بازگشت نسبی تعادل پس از ماه‌ها بی ثباتی بود و در این هفته پس از مدت‌ها ارزندگی معنا دار شد و عکس العمل بازار به سطوح قیمتی جذاب مشاهده شد و البته نکته منفی اصرار ادامه دار حقیقی‌ها به خروج از بازار است که بیش از پیش خدشه دار شدن اعتماد و سختی احیای آن را گوشزد می‌کند.

در بازار‌های جهانی، اما تعطیلی گسترده و کم حجمی معاملات در روز‌های پایانی سال و البته در همین فضای نیمه تعطیل نیز رشد قیمت‌ها در بازار نفت و فلزات رخ داد. نفت برنت به ۸۰ دلار نزدیک شد و افت شاخص دلار، طلا و فلزات اساسی را متاثر کرد. روی بالاتر از ۳۵۰۰ دلار در هر تن و مس نیز بالاتر از ۹۷۰۰ دلار با معاملاتی کم حجم همراه هستند. چشم انداز این بازار‌ها که حالا ترس کمتری از گونه‌های جدید ویروس کرونا دارند همچنان مثبت است.

در بازار ارز، اما تعادل در سطوح پایین‌تر از ۳۰ هزار تومان و هرچند اخبار داخلی از روند مذاکرات مثبت است، اما بازار بی توجه به این جو در هر دو سمت نوسانات محتاط و منتظر اخبار جدی از مذاکرات است. وقفه سه روزه مذاکرات به دلیل آغاز سال نو میلادی نیز اثر مثبت بر نرخ ارز داشت و افت چند روزه نرخ ارز نیز جبران شد و مجددا در بازار آزاد و در معاملات غیررسمی قیمت‌ها رشد نسبی داشت. به نظر می‌رسد فعلا مهم‌ترین موضوع اثر گذار بر بازار ارز وضعیت مذاکرات و اگر اظهارات طرف‌های غربی جدی باشد، وضعیت مذاکرات باید تا چند هفته آینده نهایی شود و همین مساله بازار را تا حدودی زیادی محتاط کرده است.

در بازار سهام، اما اصلاح مثبت برخی از اقلام بودجه در سال آینده واکنش مثبت سهامداران را به دنبال داشته و سطوح قیمت‌ها رشد نسبی داشت و در پایان هفته جو احتیاط بر بازار حاکم شد و میل به خرید به قدرت ابتدای هفته نبود. نهاد ناظر در بازار اگر بصورت جدی به دنبال ایجاد ثبات و کاهش ترس حقیقی‌ها از بازار است باید از تصمیمات خلق الساعه به جد پرهیز کند.

بار‌ها تبعات تصمیمات نسنجیده در بازار امتحان شده و تصمیم گیران باید در این مقوله تا حدود زیادی هماهنگ، منظم و منطقی رفتار کنند. اقتصاد در وضعیت حساسی قرار گرفته و بازار سهام می‌تواند نقشی اساسی در کاهش بحران ایجاد کند و نهاد ناظر و تصمیم گیر باید این حساسیت را به موقع درک و از اقدامات و مصوبه‌هایی که به ترس پول دامن می‌زند، جلوگیری کند.

از طرفی بازار همچنان رشد را در گرو رشد تورم می‌بیند و اخبار مثبت از مذاکرات احیای برجام را با فروش سهام پاسخ می‌دهد. همین موضوع نیز ناشی از بی اعتمادی فعالان به تصمیم گیرندگان اقتصادی است و بازار در حال تصمیم گیری بر اساس تجربه گذشته است. در دولت قبل پس از دسترسی به درآمد‌های نفتی بازار‌ها با رشد نرخ بهره سرکوب شد و فعالان همین سناریو را در صورت احیای برجام محتمل می‌بینند.

باید توجه داشت هرچند تا کنون رشد نرخ بهره در بازار بدهی موجب فرار نقدینگی از بازار سهام شده، اما وضعیت فعلی تا حدود زیادی با وضعیت ابتدایی دولت قبل متفاوت است. وضعیت بازار‌های جهانی و رشد نقدینگی و فراگیرتر شدن بازار سهام باعث شده تا دست اندرکاران اقتصادی ناچار به توجه بیشتر به بازار سهام باشند و آزاد شدن اقتصاد از زنجیر تحریم‌های پرهزینه می‌تواند سرمایه گذاری و اصلاح زیرساخت‌های صنایع و کاهش هزینه و رشد درآمد و تسهیل فروش و دریافت پول را به دنبال داشته باشد و به معنای کامل، رشد واقعی اقتصاد را سبب شود.

بصورت عمومی گارد بسیاری از گروه‌های بازار پس از افت‌های اخیر صعودی است و به نظر می‌رسد بازار رفته رفته در حال پشت سر گذاشتن بحران‌ها است. گروه‌های کوچکتر که از حذف ارز ترجیحی منتفع می‌شوند هرچند با ابهام اظهارات روبرو هستند، اما به احتمال زیاد رفته رفته با شفاف‌تر شدن بودجه می‌توانند مقصد جذب نقدینگی باشند و گروه‌های بزرگ کالایی نیز که فروش‌های جذابی در آذر ماه گزارش کرده اند با توجه به احتمال ارائه گزارش‌های مطلوب ۹ ماهه با شیبی ملایم مورد توجه خواهند بود.

ابهام احیای برجام نیز به نظر تا چند هفته آینده تعیین تکلیف خواهد شد و هر چند رفع تحریم‌ها و باز شدن فضای اقتصادی و دسترسی دولت به درآمد‌های نفتی قطعا گزینه بهتری برای فضای عمومی اقتصاد خواهد بود و احتمال فشار فروش اوراق بر بازار سهام را کاهش خواهد داد، اما سطوح فعلی قیمت‌ها جذابیت بازار سهام در صورت وقوع هر سناریویی را گوشزد می‌کند.

منبع: بورس پرس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده