به گزارش میمتالز، رحیم زارع با اشاره به حضور رییس مجلس در جلسه امروز کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ گفت: تاکید رییس مجلس بر این بود که هماهنگی بین کمیسیون تلفیق و صحن مجلس در بررسی لایحه بودجه وجود داشته باشند. همچنین نباید قدرت مانور دولت گرفته شده و جهت گیریها و رویکردها شفاف شود.
وی ادامه داد: رییس مجلس بیان کرد که باید مسیر اصلاح ساختار بودجه حرکت داشت و نباید سقف بودجه افزایش پیدا کند و این خط قرمز مجلس است. همچنین با توجه به اینکه مجلس رویکرد برنامه محوری دولت از جهت کیفیت شفافیت آن را قبول داریم باید جهتگیری و برنامهریزی مشخصی داشت.
زارع درباره حذف نرخ ارز ترجیحی گفت: تقریبا امسال دولت به ۲۰ میلیارد دلار نیاز داشت که بیش از ۱۶ میلیارد دلار برای تامین کالاهای اساسی، گندم، واکسن و دارو استفاده کرده و در دو ماه آینده به ۲.۴ میلیارد دلار نیاز دارد لذا با توجه به نرخ ارز ۲۳ هزار تومانی مدنظر دولت در لایحه بودجه این ۲۰ میلیارد دلار معادل ۴۶۰ هزار میلیارد تومان برای معیشت و حمایت از تولید مصرف شود بدین شکل که ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برای دارو، گندم و خرید تضمینی است و مابقی برای معیشت مردم و صندوقهای سرمایهگذاری و سایر موارد حمایت از تولید باشد. اولویت ما معیشت مردم آن هم بدون پول پاشی و تصمیمات پوپولیستی است.
وی با بیان اینکه طبق تاکید رییس مجلس باید تکلیف با تولید و رفاه مردم مشخص شود، ادامه داد: درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی که حذف میشود، به جای ۲۰ میلیارد دلار مربوط به ارز ترجیحی باید روی معیشت، سرمایهگذاری و بازار سرمایه تمرکز شده و شفافسازی صورت گیرد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ با اشاره به موضوع صندوقهای بازنشستگی گفت: نظر رییس مجلس این بود که با توجه به اینکه ۹۰ درصد بودجه صندوقهای کشوری و لشکری دولتی است، سن بازنشستگی آنها هم باید مثل سایر کشورها باشد. علاوه بر در بحث مربوط به سرمایهگذاری هم باید تصمیماتی درستی گرفته شود.
وی ادامه داد: همچنین باید برای تکمیل پروژههای نیمه تمام فکری شود که بیش از ۷۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام داریم. درباره شرکتهای دولتی هم تصمیمی گرفته شود که شرکتهای دولتی زیان ده ادغام یا حذف شده، برخی به فعالیت ادامه دهند و آنها که دارای هستند دولتی شوند و بودجهای برای شرکتهایی که جلسات مجمع خود را برگزار نمیکنند، تصویب نشود.
زارع اضافه کرد: همچنین از دولت برای اخذ مالیات از سپردهها برای شرکتها و موسسات مالی حمایت شود. درباره بحث فاینانس میتوان برای کشورهای همسایه مثل اوراسیا و «دی ۸» در نظر گرفته شده و اگر افزایش سقف بودجه هم رخ دهد درباره پروژههای عمرانی باشد. رابطه مالی دولت و پالایشگاهها هم در بودجه شفاف باشد.
وی در پایان گفت: رییس مجلس بیان داشت که درباره صندوقهای استانی سازگار آن مشخص شده و در بحث یارانهها و هدفمندی نظر دولت گرفته شود. درباره بازار سرمایه تصمیمات به نفع مردم گرفته شده و تناقضات و تعارضات مالیات هم رفع شود.