تاریخ: ۱۵ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۰:۳۷
بازدید: ۱۷۵
کد خبر: ۲۴۳۸۳۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران:

تولید کالای مرغوب نیازمند نصب تجهیزات نوین در صنایع است

تولید کالای مرغوب نیازمند نصب تجهیزات نوین در صنایع است
‌می‌متالز - عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ضرورت به روز رسانی و تجهیز خطوط تولید در مسیر ایجاد فضای مناسب برای افزایش روند تولیدکالای با کیفیت و توسعه صادرات را مورد تاکید قرار داد.

به گزارش می‌متالز، غلامحسین جمیلی در هشتاد و سومین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی البرز یکی از وظایف مهم اتاق بازرگانی ایران را ارزیابی عملکرد اتاق‌های سراسر کشور از لحاظ معیار‌های مختلف مانند اجرا، اقدام، همفکری، مشارکت و تقسیم کارفراگیر عنوان کرد.

وی با اشاره و اهمیت برگزاری نشست‌های شورای گفت و گوی استانی گفت: مصوبات این شورا‌ها در استان‌ها و پیگیری آن در ابعاد استانی و ملی را راهگشای مشکلات بخش تولید و صادرات ذکر کرد.

جمیلی افزود:بر اساس ارزیابی گزارش‌های اتاق بازرگانی ایران متاسفانه رتبه استان البرز نزول پیدا کرده است و یکی از شاخص‌ها که سبب پایین آمدن رتبه البرز شده است، عدم برگزاری مستمر جلسات شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در ماه‌های اخیر بوده است.

خزانه دار و عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه خوشبختانه استاندار البرز اکنون رویکرد مهم و جدی نسبت به برگزاری مداوم و سر برنامه نشست‌های شورای گفت و گوی استان دارد، گفت: شورای گفت وگوی محلی برای صحبت‌های رو در رو است و استقبال مسوولان استان البرز از برگزاری این جلسات نقش مهمی در حل مسائل اقتصادی استان دارد، با توجه مدیران مربوطه استان البرز خیلی زود می‌تواند به جایگاه قبلی خود در جدول ارزیابی‌های شورای گفتگو بازگردد.

عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: یکی از وظایف ذاتی اتاق‌های بازرگانی حفظ حیات واحد‌های اقتصادی است، به همین دلیل به طور مرتب باید عوامل موثر و نتایج حاصل از تصمیمات خرد و کلان وقوانین و مقرراتی که در دولت و مجلس تعیین می‌شود، توسط اتاق‌های بازرگانی پایش شود و آثار آن را برای پیشگیری از آسیب‌ها و نتایج مخرب‌تر در آینده به اطلاع مسوولان و تصمیم گیرندگان برسانند.

وی ادامه داد: طبیعتا به لحاظ اینکه در کشورمان بسیاری از مزیت‌های حوزه تولید به ویژه بهای مناسب دستمزد نیروی انسانی، پایین بودن سطح انرژی و خیلی از مزیت‌ها مانند حمل و نقل، بیمه و یا بازار‌های سنتی در حال از بین رفتن است، اضافه کردن هزینه‌های جدید برای تولید همان اندک نفس باقیمانده بری ادامه حیات این بخش را خواهد گرفت.

جمیلی گفت: نیاز است که اتاق‌های سراسر کشور در یک اقدام هماهنگ پایش مرتبی از وضعیت تصمیمات مختلف از جمله افزایش بهای گاز مصرفی صنایع را جمع آوری کرده و در جلسات مختلف در این مورد بحث و گفتگو شود.

وی بیان داشت: باید موضوعات فراگیر در کشور طی جلساتی با حضور مسوولان کشوری از جمله معاون اول رییس جمهور که به طور جدی دنبال کننده مباحث اقتصادی کشور است، پیگیری شود.

عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران توضیح داد: مجموعه‌ای از عوامل موثر از جمله قیمت و کیفیت در حوزه صادرات می‌تواند مزیت‌های مورد نظر برای ارسال کالا‌ها را فراهم کند، امروز متاسفانه با عدم بروزرسانی فناوری در خط تولید مواجه هستیم که سبب افزایش بهای تمام شده کالا است.

وی بیان داشت: تفاوت مصرف انرژی و تغییر قیمت آن موجب شده است که فرصت تولید کالا با قیمت مناسب و عرضه آن در بازار‌های خارجی را از دست بدهیم.

جمیلی با اشاره به محدودیت‌های ناشی از انتقال ارز و قوانین سختگیرانه کنونی دولت برای بازار ارز نسبت به گذشته بیان کرد: آن بخشی از ارزی که دولت برای تامین اقلام ضروری خود از جمله حوزه سلامت و معیشت مردم نیاز دارد، می‌تواند از درآمد‌های حاصل از فعالیت پتروشیمی‌ها تامین شود.

وی با بیان اینکه باید به واحد‌های تولیدی و صنعتی بخش خصوصی اجازه داده شود که مستقیما در بازار ارزی جداگانه از انتظارات ارزی دولت کار کرده و مبادلات ارزی خود را پیش ببرند، گفت: دولت فقط نظارت کند که این چرخه چطور کار می‌کند.

عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: رییس جمهور ترکیه برای چهارمین سال متوالی قانونی را تمدید کرده است که بر اساس آن هر تاجر از این کشور برای مراودات اقتصادی با ایران و عراق نیاز به ارایه اسناد پولی و بانکی ندارد، این بدان معنا است که کشور ترکیه پذیرفته است که ایران و عراق قادر نیستند که در یک نظام شفاف بانکی مبادلات خود را انجام دهند.

وی با تاکید بر ضرورت ارایه راهکاری برای از دست ندادن بازار کشور‌های همسایه از جمله عراق افزود: در این رابطه یک بحران اخیر قضیه سیب‌های درختی صادراتی ایران به پاکستان بوده است، در این رابطه مقصد محموله‌های صادراتی ایران کشور پاکستان بود، اما، چون با این کشور تعرفه تجاری محصولات کشاورزی نداریم، سیب درختی صادراتی ایران هر ساله به افغانستان ارسال می‌شد و از آنجا به پاکستان می‌رسید، اما امسال به دلیل مشکلات و دیگری‌های کشور افغانستان ما هم عملا فرصت صادرات سیب به پاکستان را از دادیم.

استان البرز دارای سه هزارو ۵۰۰ واحد تولید و صنعتی است.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی استان البرز

عناوین برگزیده