تاریخ: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۴۹
بازدید: ۳۰۲
کد خبر: ۲۴۴۵۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
اندیشکده استراتفور در تحلیلی ارایه کرد

پیش‌بینی از روابط ایران و آمریکا در سال 2019 / آیا تحریم‌ ایران را پای میز مذاکره می‌آورد؟

می متالز - اندیشکده «استراتفور» در پیش‌بینی خود از سال ۲۰۱۹، نوشته تحریم‌های آمریکا نه منجر به فروپاشی ایران می‌شود و نه ایران را به بازگشت به میز مذاکره وادار می‌کند.
پیش‌بینی از روابط ایران و آمریکا در سال 2019 / آیا تحریم‌ ایران را پای میز مذاکره می‌آورد؟

به گزارش می متالز، اندیشکده «استفراتفور» (STRATegic FORecasting/ پیش‌بینی‌ راهبردی) روز دوشنبه پیش‌بینی خود از «روندهای سال ۲۰۱۹» را منتشر کرد. بخشی از این گزارش به وضعیت آینده غرب آسیا و همچنین روابط ایران و آمریکا اختصاص یافته و در آن عنوان شده است که تحریم‌های یکجانبه واشنگتن علیه تهران هیچ‌‌یک از دو هدف فروپاشی ایران یا پای میز مذاکره آوردن ایران را محقق نمی‌کنند.

در بخشی از این گزارش آمده است: کارزار تحریمی تحت رهبری ایالات متحده به ایران لطمه می‌زند، اما با وجود مشکلات اقتصادی، به فروپاشی حکومت ایران منجر نمی‌شود. ایالات متحده امیدوار است با افزایش تحریم‌ها، ایران را به بازگشت به میز مذاکره وادار کند. این اتفاق نخواهد افتاد؛ هرچند که ایران به مناقشات سیاسی داخلی شناخته شده، اما جناح‌های سیاسی در این کشور ثبات نظام سیاسی را بر سیاست‌بازی ارجح قرار خواهند داد.

استراتفور همچنین نوشته است که بروز مشکلات اقتصادی به تقویت محافظه‌کاران و منتقدان دولت در ایران منجر می‌شود و نهادهای اطلاعاتی نیز برای مقابله با فشار رو به افزایش خارجی، قدرت بیشتری خواهند یافت.

این اندیشکده شناخته‌شده آمریکایی همچنین مدعی شده ایران ممکن است در واکنش به فشار آمریکا و در صورت ناکامی اروپا در تضمین منافع اقتصادی ایران از توافق هسته‌ای، اقدام‌های تلافی‌جویانه‌ای را علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی در دستور کار قرار دهد.

در بخش دیگری از این گزارش به راهبرد منطقه‌ای آمریکا در غرب آسیا برای مقابله با ایران اشاره شده است. استراتفور از اسرائیل، عربستان سعودی و امارات عربی متحده به عنوان سه رژیم همسو در منطقه یاد کرده که در خصومت با ایران اشتراک نظر دارند و واشنگتن برای مهار ایران روی آن‌ها حساب می‌کند. عمان، کویت و قطر کشورهای دیگری هستند که به نوشته استراتفور، برای آمریکا از ارزش راهبردی، دیپلماتیک و اقتصادی برخوردار هستند، اما رغبت چندانی برای اتخاذ سیاست تقابلی با ایران ندارند. به نوشته استراتفور، هرچند واشنگتن خواهان اتحاد میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس است، اما انتظار می‌رود اختلاف درونی در این سازمان همچنان ادامه یابد.

این گزارش به وضعیت محمد بن سلمان؛ ولی‌عهد سعودی در سال آینده هم پرداخته و نوشته است که با توجه به جنجال پیش آمده بعد از قتل جمال خاشقچی؛ روزنامه‌نگار منتقد عربستانی، عربستان سعودی باید در سال ۲۰۱۹ نگرانی‌های فزاینده در مورد محمد بن سلمان را مدیریت کند.

به نوشته استراتفور، با وجود آنکه بن سلمان همچنان جایگاه مسلطی در خاندان سعودی دارد، اما ادامه این وضعیت به میزان حمایت پدرش از او بستگی دارد و مقاومت خاموش [علیه او] همچنان در خاندان سلطنتی گسترش خواهد یافت. برخی از متحدان کلیدی ریاض حمایت نظامی خود از این کشور و میزان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در عربستان سعودی را محدود خواهند کرد، اما بعید است که در این روابط حیاتی تحولی ایجاد شود.

در همین رابطه بخوانید: چه کسانی به دنبال براندازی در ایران هستند؟/ حسین موسویان

عناوین برگزیده