تاریخ: ۰۳ بهمن ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۹:۰۹
بازدید: ۱۹۴
کد خبر: ۲۴۶۳۳۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیرعامل کارخانه سیمان شیراز:

خروج کارخانه سیمان از شیراز نیازمند شتاب‌بخشی به فروش اراضی است

خروج کارخانه سیمان از شیراز نیازمند شتاب‌بخشی به فروش اراضی است
‌می‌متالز - انتقال کارخانه سیمان شیراز به خارج این شهر از مطالبات مردم محسوب می‌شود؛ در این زمینه مدیرعامل این کارخانه معتقد است: تسهیل و تسریع روند تغییر کاربری اراضی اطراف کارخانه در کمیسیون ماده پنج به منظور آغاز فروش زمین‌ها به تامین اعتبارات لازم برای انتقال کارخانه به خرامه را فراهم می‌آورد.

به گزارش می‌متالز، علیرضا بستانیان یکشنبه اظهار کرد: عملیات اجرایی پروژه انتقال کارخانه سیمان به خرامه از ابتدای سال ۹۴ به صورت جدی آغاز شد و از همان زمان هم عملیات ساخت و ساز ساختمانی را شروع و بخشی از تجهیزات مورد نیاز مانند سیستم پخت را خریداری کردیم و کار‌های ساختمانی مربوط به سیلوی مواد خام، پیش گرمکن، پایه‌های کوره و خنک کن را انجام دادیم.


همزمان شدن طرح انتقال کارخانه با تحریم‌های اقتصادی علیه ایران


مدیرعامل شرکت سیمان فارس ادامه داد: در آن زمان برای خرید سایر تجهیزات که پیش‌نیاز ادامه عملیات بود نیاز به حدود ۲۱ میلیون دلار وام ارزی داشتیم که برای دریافت این وام پیگیری‌های لازم از طریق بانک صنعت و معدن انجام شد، اما بانک، درخواست ما را به کندی و آهستگی بررسی کرد.
وی اضافه کرد: زمانی که درخواست ما به صندوق توسعه ارسال شد، با تحریم‌های ظالمانه آمریکا در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ مواجه شدیم و همین مساله باعث شد در خرید تجهیزات با مشکل رو به رو شویم و پروژه متوقف شود.
بستانیان گفت: سال گذشته مجددا بحث انتقال کارخانه سیمان به خرامه مطرح شد و شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی آمادگی خود را برای اجرای پروژه اعلام کرد. اما با برآورد هزینه‌ها متوجه شدیم پروژه‌ای که در سال ۹۴ با حدود ۳۵۰میلیارد تومان به سرانجام می‌رسید، در حال حاضر نیاز به اعتباری نزدیک به ۲هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان دارد.


اجرای پروژه جابه‌جایی کارخانه سیمان در گرو فروش اراضی اطراف کارخانه


مدیرعامل کارخانه سیمان شیراز بیان داشت: البته شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) اعلام کرد که پروژه جابه‌جایی را از محل فروش اراضی اطراف کارخانه پس از تغییر کاربری آن‌ها انجام خواهد داد.
بستانیان عنوان کرد: در واقع زمین‌هایی در اطراف کارخانه وجود دارد که ارتباطی به تولید ندارد و از طریق تغییر کاربری آن‌ها می‌توان بخشی از هزینه این جابه‌جایی را تأمین کرد.
وی یادآور شد: این امر با تشکیل جلسه توسط کمیسیون ماده پنج و تصمیماتی که از سوی این کمیسیون برای ۱۴۵ هکتار زمین کارخانه گرفته می‌شود محقق خواهد شد.
بستانیان ادامه داد: در حال حاضر با نظر مثبت و مساعد مسوولان از جمله مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری (شستا) استارت مجدد پروژه زده شده و اقدامات اولیه در این رابطه انجام و آگهی در روزنامه برای انتخاب مشاور صنعتی و پیمانکار منتشر شده است.
وی ابراز کرد: امیدواریم با تسهیل و تسریع بحث تغییر کاربری اراضی اطراف کارخانه در کمیسیون ماده پنج به منظور آغاز فروش زمین‌ها و تأمین اعتبارات لازم برای پیشبرد پروژه بتوانیم فعالیت اجرایی این پروژه را با سرعت بیشتری پیش ببریم.


بهره‌برداری از کارخانه جدید سیمان در پایان سال ۱۴۰۳

بستانیان اضافه کرد: طبق پیشبینی‌هایی که انجام داده‌ایم اگر با مشکل خاصی مواجه نشویم و در بحث خرید تجهیزات خارجی هم بتوانیم همه کار‌ها را به خوبی پیش ببریم قطعا تا پایان سال ۱۴۰۳ شاهد بهره‌برداری از طرح انتقال کارخانه به خرامه و تعطیل شدن کارخانه فعلی خواهیم بود.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه این جابه‌جایی چه تأثیری بر روند تولید کارخانه خواهد داشت، گفت: جابه‌جایی این کارخانه یک جابه‌جایی فیزیکی نیست. کارخانه سیمان فارس به عنوان قدیمی‌ترین کارخانه سیمان کشور به شمار می‌رود که از تجهیزات و تکنولوژی قدیمی بهره می‌برد. تجهیزات این کارخانه قابل انتقال به مکان جدید نیست. ما به دنبال خرید تجهیزات با تکنولوژی جدید و به روز هستیم که بتوانیم با بازدهی بهتر، مصرف انرژی و آب کمتر فعالیت کنیم.
مدیرعامل شرکت سیمان فارس بیان داشت: ما تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم که با این جابه‌جایی نه تنها به روند تولید کارخانه آسیبی وارد نشود بلکه در زمان بهره‌برداری بتوانیم با امکانات و تجهیزات مناسب‌تری به فعالیت‌های خود ادامه دهیم.


پیشرفت فیزیکی ۱۵درصدی پروژه انتقال کارخانه سیمان


بستانیان با بیان اینکه این پروژه در شرایط کنونی حدود ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، در رابطه با میزان اشتغالزایی کارخانه گفت: پروژه در حال حاضر تعطیل است و هنوز فعالیت اجرایی را آغاز نکرده‌ایم. البته نوع نیرو‌هایی که در زمان پروژه کار می‌کنند با نیرو‌هایی که در زمان بهره‌برداری مشغول به کار می‌شوند به لحاظ تخصصی کاملا متفاوت هستند. در زمان عملیات اجرایی پروژه به طور میانگین برای حدود ۲۵۰ نفر اشتغال ایجاد می‌شود. اما در زمان بهره‌برداری از این پروژه شاهد اشتغالزایی قابل توجهی به ویژه در منطقه خرامه هستیم.
وی بیان کرد: یک کارخانه سیمان حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ نفر به صورت مستقیم و نزدیک به ۳۰۰۰نفر اشتغالزایی ایجاد می‌کند. طبیعی است که با انتقال کارخانه به مکان جدید سیستم حمل و نقل سیمان که حداقل نیاز به حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ کامیون دارد شکل خواهد گرفت و این امر اشتغالزایی قابل توجهی به دنبال دارد.
مدیرعامل شرکت سیمان فارس اعلام کرد: در بخش بهره‌برداری و استخراج معادن و در سطح عاملیت، صنایع پایین دستی سیمان، واحد‌های تولید بِتُن آماده نیز به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد.

کارخانه سیمان شیراز از نظر قدمت دومین کارخانه سیمان در استان فارس و کشور محسوب می‌شود که به دلیل توسعه فیزیکی شهر شیراز هم‌اکنون در مناطق مسکونی این کلانشهر واقع شده و سالهاست که موضوع خروج این کارخانه به منطقه خرامه مطرح است.
تحقق مطالبه مردمی در زمینه خروج صنایع آلاینده از شهر شیراز با دستور محمدهادی ایمانیه استاندار فارس شتاب گرفته است. کارخانه‌های سیمان، روغن نباتی و پشم شیشه سال‌ها پس از راه‌اندازی در محدوده شهر قرار گرفته‌اند.
حمیدرضا ایزدی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس پیش از این در این باره به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: یکی از مطالبات مردم شیراز انتقال سه کارخانه آلاینده شامل سیمان، پشم شیشه و روغن نباتی به خارج شهر است که با توجه به مصمم بودن مدیران استان در حمایت از این روند، تحقق این امر نیازمند عزم جدی و همه‌جانبه مدیران این کارخانه‌ها است.
خرامه یکی از شهرستان‌های استان فارس است که در فاصله ۸۲ کیلومتری از شهر شیراز قرار دارد.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) فارس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده