به گزارش میمتالز، معادن زغال سنگ در سالهای اخیر به دلیل عدم تامین نقدینگی و فروش محصول به قیمتی کمتر از قیمت جهانی، توانی برای توسعه فعالیتهای خود و انجام اکتشافات جدید نداشتند.
این در حالی است که معادن زغال سنگ جزو معادن زیرزمینی کشور محسوب شده بارها دچار حوادث ناگوار تلخ به دلیل نبود تجهیزات ایمنی شده است. اما با سرمایه گذاری مناسب میتوان شاهد توسعه این بخش و حضور آن در بخش صادراتی بود.
بر همین اساس بارها بر افزایش سرمایه گذاری در این بخش تاکید شده است، اما متاسفانه آن طور که باید دولت و وزارت صمت به این حوزه توجه نداشته است.
ذخیره قطعی زغال سنگ کشور ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن است، در واقع مشکلی از نظر ذخیره وجود ندارد، اما سرمایه گذاری کافی برای بهره برداری از این ذخایر صورت نگرفته است. شاید به همین دلیل است که ذوب آهن اصفهان به عنوان یکی از اصلیترین مشتریان زغال سنگ ایران بخشی از نیاز خود را از طریق واردات تامین میکند. اما با سرمایه گذاری دراین بخش میتوان شاهد جلوگیری از ارزبری بود. البته نکته مهم در این بین نحوه قیمت گذاری داخلی است که میتواند پویایی را به معادن زغال سنگ باز گرداند.
حال شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات در تلاش است با ورود شرکت پروژه محور خود یعنی «تجلی» به حوزه زغال سنگ، از فرصت افزایش قیمت جهانی استفاده کند. در واقع این شرکت با ارزیابی شرایط پیش رو در مسیری گام برمی دارد که سوددهی آن تضمین شده باشد، زیرا با حمایت سهامداران فعالیت خود را آغاز کرده است.
امیرحسین نادری مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات با اشاره به این موضوع بیان کرد: بررسیها نشان از افزایش قیمت جهانی زغال سنگ و کک دارد و حوزه زغال سنگ از بخشهای پربازده معدنی کشور است به طوری که بر اساس مطالعات مربوط به اهمیت عناصر حیاتی و استراتژیک دنیا، افزایش اهمیت اقتصادی زغال سنگ بیشتر از طلا بوده است.
این موضوع نشان میدهد «ومعادن» پس از بازنگری در سیاستهای خود به دنبال حضور در بخشهایی با پتانسیلهای بالا است تا تنها بر حوزه سرمایه گذاری متمرکز نباشد.
بر اساس این تغییر استراتژی میتوان پیش بینی کرد در سالهای پیش رو ومعادن با حضور تجلی توسعه جدیدی را در بخش معدن رقم بزند.