به گزارش میمتالز، توسعه صادرات غیرنفتی یک محورهای استراتژیک مهم و روشهای دستیابی به رشد اقتصادی مستمر و همواره بهعنوان یکی از راهبردهای مهم اقتصاد کشور مطرح است.
استان ساحلی بوشهر در کنار آبهای خلیجفارس نقش مهمی در صادرات دارد بهگونهای که بیش از ۴۰ درصد صادرات غیرنفتی به کشورهای مختلف از طریق بنادر استان بوشهر صادر میشود.
گزارش گمرک استان بوشهر حاکی است محصولات غیرنفتی از بنادر این استان به ۵۰ کشور مختلف امسال صادر شده است که بیشترین صادرات به کشورهای چین، امارات متحده عربی، هندوستان، ترکیه، پاکستان، آفریقای جنوبی، نیجریه، قطر، برزیل و افغانستان ثبت شده است.
به گفته مدیرکل گمرک بوشهر آمارها نشان میدهد، بازرگانان ۵۰ کشور از طریق گمرکات این استان با جمهوری اسلامی ایران تعامل تجاری داشتهاند.
بهروز قرهبیگی رشد صادرات غیرنفتی را حاصل تلاش فعالان اقتصادی به ویژه بازرگانان دانست و اظهار داشت: انتظار میرود وضعیت تجارت در آینده بهتر شود.
وی محصولات پتروشیمی، میعانات گازی، مواد معدنی، آبزیان پرورشی، سبزی و صیفیجات را بهعنوان مهمترین اقلام صادراتی از گمرکات استان بوشهر دانست و بیان کرد: ارزش کالاهای صادراتی از گمرکات استان بوشهر امسال تاکنون ۶.۲ میلیارد دلار است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۸ درصد افزایش دارد.
یکی از کشورهای مهم هدف صادرات غیرنفتی کشورهای حاشیه خلیجفارس از جمله قطر است که جام جهانی ۲۰۲۲ فرصت مهمی برای بنادر و گمرکات استان بوشهر محسوب میشود.
یکی از نزدیکترین کشورهای حاشیه خلیج فارس به استان بوشهر، کشور قطر است که طی سالهای اخیر شاهد مراودات خوبی بین بنادر استان بوشهر و بنادر کشور قطر هستیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر با اشاره به افزایش صادرات غیرنفتی به قطر خاطر نشان کرد: در ۹ ماه امسال ۷۰ میلیون دلار کالا غیرنفتی از بنادر استان بوشهر به قطر صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش دارد.
سید حسین حسینی از افزایش صادرات به دیگر کشورها از بنادر استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: در ۹ ماه امسال شش میلیارد دلار کالا غیرنفتی از گمرکات استان بوشهر به ۵۰ کشور صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۰ درصد افزایش دارد.
وی با اشاره به صادرات ۱۸ میلیون تن کالا از استان بوشهر به کشورهای هدف تصریح کرد: تا پایان امسال صادرات از گمرکات استان بوشهر به کشورهای مختلف از جمله قطر افزایش مییابد.
توسعه صادرات و واردات و تقویت مراودات تجاری با دیگر کشورها نیازمند تقویت زیرساختهای تجارت دریایی است که در این راستا اداره کل بنادر و دریانوردی برنامهها و طرحهای مهمی تدوین و اجرایی کرده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر از افزایش تخلیه و بارگیری کالا در ۹ ماه امسال خبر داد و تصریح کرد: در ۹ ماه امسال میزان تخلیه و بارگیری کالا در بنادر استان بوشهر نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۳ درصد افزایش یافته است.
سیاوش ارجمندزاده با اشاره به تخلیه و بارگیری ۳.۲ میلیون تن کالا از بندر بوشهر خاطر نشان کرد: ۳.۲ میلیون تن کالا نفتی و غیرنفتی در ۹ ماه امسال در بندر بوشهر تخلیه و بارگیری شده است که ۲۳ درصد نسبت به ۹ ماه سال قبل افزایش دارد.
وی با اشاره به سابقه درخشان و قدمت بالای بندر بوشهر در فعالیتهای تجاری بیان کرد: با استفاده از همه ظرفیتها، زمینه فراهم شدن تسهیل توسعه صادرات به کشورهای مختلف از جمله قطر فراهم میشود.
منبع: خبرگزاری تسنیم