تاریخ: ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۸:۲۲
بازدید: ۲۹۲
کد خبر: ۲۴۶۷۲۵

تولید گوشی تلفن‌ همراه بومی احیا می‌شود

تولید گوشی تلفن‌ همراه بومی احیا می‌شود
‌می‌متالز - با همکاری مرکز ملی فضای مجازی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان برنامه‌ و‌ بودجه طرح حمایت از ساخت تلفن‌همراه بومی احیا می‌شود.

به گزارش می‌متالز، نزدیک به سه دهه است که ایران به‌ دنبال تولید گوشی داخلی یا بومی است؛ طرحی که تاکنون به نتیجه مطلوب نرسیده است. در یکی از آخرین تلاش‌ها اردیبهشت ۱۳۹۹، در برنامه‌ی خبری روز جهانی ارتباطات، وزیر ارتباطات و فناوری دولت دوازدهم در این برنامه از رشد استفاده از سرویس‌های آنلاین در دوران کرونا گفت و اینکه با توجه به نیاز ۱۲ میلیونی مردم کشور به گوشی تلفن‌ همراه، در برنامه‌ریزی مشخصی قرار است میزان تولید گوشی‌های بومی تا پایان سال به ۴۰۰ هزار دستگاه برسد.

محمدجواد آذری‌ جهرمی افزود به‌ همین‌دلیل تقاضای ۵۰۰ میلیارد تومان منابع مالی از دولت دارند تا بتوانند به اپراتور‌ها وام بدهند. او در آن زمان گفته بود که برای تحریک بازار تقاضا، می‌خواهند گوشی تولید داخلی را به‌ صورت اقساطی به کاربران ارائه دهند. البته او همان موقع اشاره کرده بود که در این زمینه با بانک مرکزی هماهنگی نشده و موضوع به سازمان برنامه ارجاع شده است.

در گام بعدی نیز، آذری‌ جهرمی شهریور سال گذشته خبر داد که اولین سری از گوشی‌های تولید صاایران برای توزیع به ایرانسل واگذار شده و این گوشی‌ها با سیم‌کارت این اپراتور به‌صورت باندلینگ به بازار عرضه خواهند شد. با این‌حال، آنچه وزارت ارتباطات در این زمینه در نظر گرفته بود، به‌گفته‌ی ستار هاشمی، معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، به‌علت شیوع ویروس کرونا که سبب شده بود زنجیره‌ی تأمین قطعات و تجهیزات موردنیاز تولید داخل با مشکل اساسی مواجه شد، به‌ اجرا درنیامد. دلیل دومی که به‌ باور هاشمی سبب توقف تولید گوشی همراه شد، نزدیک‌بودن انتخابات و تغییر رئیس‌جمهوری بود.

براساس اظهارات هاشمی، جی‌ال‌ایکس، جی‌پلاس، صاایران، مجموعه‌ای در منطقه‌ی ویژه‌ی اقتصادی پیام، شرکت تبریزی پارلار صبح آسیا و شرکت ارگ جدید، برند‌هایی هستند که حتی با نگاه توسعه‌ی صادرات به کشور‌های منطقه مشمول برنامه‌ی حمایتی وزارت ارتباطات در این زمینه قرار گرفته بودند.

پیگیری در دولت جدید

به‌نظر می‌رسد با وجود اجرانشدن برنامه‌ی تولید گوشی تلفن‌ همراه در دولت گذشته، این پروژه کنار گذاشته نشده و حالا براساس برنامه‌ریزی جدیدی در حال پیشروی است. هاشمی دراین‌باره می‌گوید:

در دولت جدید هم، این موضوع در دستورکار قرار دارد و چیزی که پیشنهاد دادیم و پیگیر آن هستیم، تأمین بودجه به‌منظور حمایت از زیست بوم تلفن‌همراه در کشور است. منابع مالی موردنیاز می‌تواند از محل افزایش تعرفه‌ی گوشی‌های گران‌تر از ۶۰۰ دلار که مصوب شده، تأمین شود و از این طریق شاهد رونق تولید داخلی تجهیزات ارتباطی هوشمند باشیم.

هاشمی در این زمینه اعلام می‌کند که طرح جامع حمایت از توسعه‌ی زیست‌ بوم همراه کشور با همکاری مرکز ملی فضای مجازی، وزارت صمت و سازمان برنامه‌ و‌ بودجه بازنگری و به مجلس نیز ارائه شده است. او ابراز امیدواری می‌کند که در بودجه‌ی ۱۴۰۱ از محل افزایش تعرفه‌ای که در سنوات گذشته برای گوشی‌های گران‌تر از ۶۰۰ دلار در نظر گرفته شده، منابعی به این امر مهم تخصیص یابد.

هاشمی در پاسخ به این پرسش که «طرح جدید چه تفاوتی با طرح قبلی دارد؟»، توضیح داد:

با توجه به بازخوردی که از تولیدکنندگان دریافت کردیم، فرایند طرح قدری تسهیل شده است. من فکر می‌کنم چنانچه منابع طرح جدید تأمین شود، از ظرفیت اجرایی بیشتری برخوردار است و آن را اجرا می‌کنیم.

طبق اظهارات هاشمی، به‌جز تأمین منابع از محل افزایش گوشی‌های گران‌تر از ۶۰۰ دلار در بودجه‌ی ۱۴۰۰، مسیر پرداخت تسهیلات از محل وجوه اداره‌شده‌ی وزارت ارتباطات نیز در حال پیشروی است.

منبع: زومیت

عناوین برگزیده