تاریخ: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۰:۰۶
بازدید: ۲۳۹
کد خبر: ۲۴۸۱۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در بازدید از بندر شهید رجایی:

حیات اقتصادی کشور به هرمزگان وابسته است

می متالز - معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اهمیت استان‌های مرزی در واردات و صادرات کشور گفت: هرمزگان یکی از مهم ترین استان های مرزی است که حیات اقتصادی کشور به آن وابسته است.
حیات اقتصادی کشور به هرمزگان وابسته است

به گزارش می متالز،  اسحاق جهانگیری در حاشیه بازدید از مرحله سوم طرح توسعه بندر شهید رجایی در جمع خبرنگاران افزود: انتظار داریم دستگاه‌های ملی و استانی شرایط را به گونه‌ای مهیا کنند که فعالان اقتصادی بتوانند با شرایط بهتری نسبت به صادرات و واردات کالا اقدام کنند. وی بیان داشت: هیچ محدودیتی برسر راه واردات کالاهای اساسی وجود ندارد و این کالاها به‌میزان لازم در کشور در حال ترخیص و تخلیه هستند.
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: حتی برای سال 98 نیز سفارش توسط بخش خصوصی به ثبت رسیده و منابع مورد نیاز آن نیز پیش‌بینی شده است.
جهانگیری گفت: با وجود همه محدودیت‌های اعمال‌شده در تجارت خارجی کشور، تاکنون میزان عملکرد بنادر از نظر ورود و خروج کالا بسیار خوب بوده و نسبت به سال‌های قبل کاهش قابل توجهی نداشته است.
وی ابرازداشت: نشستی با مدیران و مسوولان گمرک برگزار خواهیم کرد تا ماندگاری کالا در گمرک هر چه بیشتر کاهش پیدا کند و با همکاری گمرکات و سازمان های ذیربط، کالاها هر چه سریع‌تر ترخیص شوند و در دسترس مردم قرار گیرند.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به برنامه ریزی‌های انجام شده برای توسعه بندر شهید رجایی گفت: براساس برنامه‌های پیش‌بینی شده این بندر، قابلیت پهلوگیری بزرگترین کشتی‌ها را پیدا خواهد کرد تا این شناورها بتوانند در بندر شهید رجایی عملیات تخلیه و بارگیری را انجام دهند.
طرح توسعه بندر شهید رجایی دارای 3 مرحله است که مرحله نخست آن با طول اسکله 870 متر، 10 سال قبل به بهره برداری رسید، مرحله دوم این طرح نیز مربوط به یال‌های شرقی و غربی با مجموع اسکله‌هایی به‌طول دو هزار و 200 متر است که با نصب تجهیزات مربوطه در این مرحله، اکنون ظرفیت بندر شهید رجایی به 5.7 میلیون تی ای یو کانتینر رسیده است.
مرحله سوم طرح توسعه بندر شهید رجایی نیز عملیات اجرایی آن در اسفند سال گذشته با حضور رئیس جمهور آغاز شد، که با تکمیل این طرح ساخت سه پست اسکله با آبخور 17.5 متر در آن، ظرفیت کانتینری سالانه این بندر به 8 میلیون تی‌ای‌یو کانتینر افزایش می‌یابد.
در این طرح با ساخت یک هزار و 400 متر اسکله و محوطه سازی به میزان حدود 112 هکتار، کشتی‌های بزرگ کانتینربر با ظرفیت 18 هزار و 400 تی‌ای‌یو کانتینر در بندر شهید رجایی پهلو می‌گیرند.
بندر شهید رجایی با ظرفیت سالانه 100 میلیون تن کالا، بزرگترین و مهم‌ترین بندر جمهوری اسلامی ایران است که به‌تنهایی 58 درصد عملیات کالاهای غیرنفتی، 43 درصد عملیات جابه‌جایی فرآورده‌های نفتی و 85 درصد از عملیات کانتینری بنادر کشور را بر عهده دارد.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین