به گزارش میمتالز، محمدرضا افشین روز جمعه افزود: برخی دیگر از کارخانههای سیمان در حال تعمیرات بوده و تولیدی ندارند و برخی دیگر از کلینکر دپو شده خود برای تولید سیمان استفاده کرده اند لذا چندان نیازی به مصرف سوخت نداشته اند.
وی بیان کرد: عمده کارخانههای سیمان در خراسان رضوی دارای منابع ذخیره سوخت دوم (مازوت) هستند و همراهی شرکتهای گاز و پخش فرآوردههای نفتی را در فصل زمستان امسال داشته اند.
وی اظهار داشت: از آنجا که محدودیت در تامین گاز را برای صنایع سنگینی مانند سیمان و فولاد در زمستان خواهیم داشت، برنامه ریزی لازم برای تامین سوخت دوم (نفت کوره) مورد نیاز این واحدها با همکاری شرکت توزیع پخش فرآوردههای نفتی استان انجام گرفته است.
رییس اداره صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: میزان تولید کارخانههای سیمان در فصل زمستان به دلیل نداشتن گاز ممکن است فراز و نشیبی نداشته باشد، اما وضعیت بحران زا نیست و هیچ کمبودی در تولید سیمان وجود ندارد.
افشین اظهار داشت: اگر هم ۱۰۰ درصد سوخت مورد نیاز واحدهای سیمان تامین شود و آنها با ۱۰۰ درصد ظرفیت خود سیمان تولید و به بازار عرضه کنند، بازار کششی برای جذب سیمان ندارد و بیشتر تولیدات آنها روی دستشان میماند.
وی اضافه کرد: هم اینک ۱۰ سال است که دولت صدور پروانه برای تاسیس واحدهای سیمان را ممنوع کرده، زیرا بازار از سیمان اشباع شده است و باید کارخانههای سیمان به سمت صادرات محصولات خود حرکت کنند.
ظرفیت تولید سیمان در خراسان رضوی سالانه ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تن است و حدود هفت واحد تولیدی سیمان در استان فعال هستند.