به گزارش میمتالز، محمدیاسر طیب نیا با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: امروز مرحله اول طرح سرمایه گذاری ۸ میلیارد دلاری فولاد مبارکه آغاز شد.
وی ادامه داد: در مجموع امروز ۶ طرح اعم از ساخت واحد تولید آهن اسفنجی در فولاد هرمزگان به ظرفیت ۹۰۰ هزار تن با اعتبار ۳ هزار میلیارد تومان، خطوط نهایی نورد در فولاد امیرکبیر کاشان با اعتبار ۹۰۰ میلیارد تومان، خط تولید محصولات کیفی نورد گرم به ظرفیت بیش از ۴ میلیون تن با اعتبار ۱۸ هزار میلیارد تومان، تاسیس شبکه جمع آوری و تصفیه فاضلاب ۶ شهر جدید با اعتبار هزار میلیارد تومان، ساخت نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی با اعتبار ۱۳ هزار میلیارد تومان و قرارداد خرید و ساخت داخل ۵۰ دستگاه لوکوموتیو باری در حوزه حمل و نقل با ارزش ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعلام شد.
طیب نیا گفت: جمع این موارد نزدیک به ۴۰ هزار میلیارد تومان در مرحله اول برنامه توسعهای میباشد البته الگویی که در فولاد مبارکه برای توسعهها تعریف کردیم دو محور اساسی دارد اول فولاد مبارکه به وسعت ایران است که از منطقه جغرافیایی فراتر خواهیم رفت و در گام محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال در کل کشور و طرحهایی که در مراحل بعدی تعریف شده است وارد استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، شرق اصفهان و مرزهای جغرافیایی کشور میشویم.
طیب نیا گفت: همچنین در استانهای کرمان و یزد بواسطه سهامداری ما در شرکتهای بزرگ مانند گل گهر، چادر ملو و توسعه و معادن سرمایه گذاری انجام شده به سیاستهای فولاد مبارکه مرتبط میشود.
وی خاطر نشان کرد: نکته سوم در محورهای توسعهای فولاد مبارکه موضوع توسعه کمی، کیفی و متوازن است.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان گفت: بیشتر شرکتهایی که عملیات اجرایی طرحهای توسعه را آغاز کردند، مولود انقلاب هستند و اکنون باید به توسعه کشور کمک کنیم.
محمدیاسر طیب نیا در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: طرحهایی که عملیات اجرایی آنها روز یکشنبه آغاز شد
شامل ۴۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری است و میزان اشتغال ایجاد شده ناشی از بهره برداری علاوه بر دوران ساخت آنها حدود ۱۲ هزار نفر است و درآمد حاصل از بهره برداری این طرحها حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان سالانه و به نرخ امروز خواهد بود.
طیب نیا با اشاره به اینکه گام اول در شرکتهای بزرگ، توسعه کمی بوده است، گفت: گام دوم ما ایجاد اشتغال، محرومیت زدایی و حرکت به سمت نوآوری و فناوری است.
وی خاطر نشان کرد: زمانی که آبادانی کشور تحقق یابد نتیجه آن را مردم در سفره خود خواهند دید، وقتی که اشتغال ایجاد شود و شرکتهای قدرتمند سرمایه گذاری کنند کارکنان آنها نتیجه این کار را خواهند دید.
طیب نیا تصریح کرد: برخی از این طرحها به جز اشتغال و درآمدزایی، به طور مستقیم منافعی دارند به عنوان نمونه شبکه جمع آوری و تصفیه فاضلاب در ۹ شهر ایجاد کردیم که در کشور کم نظیر است و با بودجه اختصاص یافته دولت حدود ۹۰ سال انجام آن طول میکشید، ولی با سرمایه گذاری فولاد مبارکه در ۳ تا ۴ سال انجام شد، الآن با سرمایه گذاری که در بخش آب انجام دادیم مصرف آب خودمان را به نصف رساندیم.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان گفت: در موضوع محصولات کیفی نورد گرم، سؤال اینجاست که چرا در کشور نمیتوانیم خودرو در کلاس جهانی تولید کنیم؟ چون نمیتوانستیم ورق تولیدی در سطح جهانی تولید کنیم، ولی الآن با این نورد، کلیه محصولاتی را که در لوازم خانگی، خودرو، لوله و پروفیل و همه نیازهای ورق صنعتی کاربرد دارد، تولید میکنیم.
وی افزود: آیا درست بود که معادن به سمت فولاد بروند؟! کار معادن این بود که در پایین دست در بخش اکتشافات سرمایه گذاری کنند و در سنوات گذشته کار شرکت مبارکه این بود که فولاد تولید کند و معادن باید اکتشاف میکردند، ولی الآن چالش فولاد کشور این است که در حوزه معدن کسری سنگ آهن داریم یعنی در افق ۲۰ سال آینده کل سنگ آهن شناسایی شده با ظرفیتهای فولاد ایجاد شده در کشور تمام میشود و در این شرایط یعنی در بالادست کوتاهی کردیم و باید نگاه ملی داشته باشیم.
طیب نیا گفت: حاشیه سود خالص معدنیها بالای ۶۰ درصد و میانگین حاشیه سود خالص فولادیها زیر ۴۵ درصد است.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما