به گزارش میمتالز، حجت الاسلام سید سلمان ذاکر افزود: با وجود اینکه ۵۰۰معدن قابل بهره برداری در استان وجود دارد، اما واحد فرآوری بزرگ مقیاس مواد معدنی، سنگ و طلا در استان وجود ندارد که این یک ضعف است.
وی با اشاره به اینکه برابر تبصره ۴و۶ ماده چهارده قانون معادن دولت مکلف است ۱۵درصد از حقوق وصولی از معادن را به اعتبارات همان استان اضافه کند، تصریح کرد: با اضافه کردن این اعتبارات وصولی همگی در جهت توسعه زیرساختهای همان شهرستان هزینه میشود.
این نماینده خانه ملت اظهار کرد: در سال گذشته عایدی وصولی آذربایجان غربی از معادن ۱۳۲میلیارد تومان بود که تنها ۳درصد از آن به استان برگشت که آن هم بصورت اوراق بود.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نتوانسته ایم حقوق معادن استان را به خود استان برگردانیم، خاطر نشان کرد: در سال ۹۸نیز حقوقی که باید به استان برمی گشت ۴۸میلیارد تومان بود که فقط ۳درصد آن بصورت اسناد برگشت.
حجت الاسلام ذاکر با تاکید به اینکه آذربایجان غربی دارای معادن همچون سنگ گرانیت، مرمرتزیینی، کانیها فلزی همچون طلا، کود پتاس و شیمیایی و شیشه است، یاد آور شد: از فرآوری مواد معدنی موجود در دریاچه ارومیه میتوان به توسعه پایدار رسید، اما متاسفانه به دلیل عدم وجود واحدهای فرآوری کافی در مقایسه با تعداد معادن موجود، مواد معدنی بصورت خام فروشی از استان خارج میشوند.
وی با تاکید به اینکه آذربایجان غربی از جهت ذخایر معدنی جز رتبههای برتر کشور است، اظهار کرد: با وجود داشتن این معادن، اما مردم منطقه سود و منفعتی از این نعمت خدادادی نمیبرند.
حجت الاسلام ذاکر ادامه داد: دولت باید با ارائه تسهیلات برای سرمایه گذاران در جهت احداث واحدهای فراوری در این منطقه و برگردان ۱۵درصد از حقوق وصولی از معادن به توسعه مناطق محروم کمک کند.
منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)