به گزارش میمتالز، آرش نگاهبان، صنعت لوازم خانگی را یکی از صنایع اولویتدار استان نامید و اظهار کرد: بخش اعظمی از صادرات لوازم خانگی در آذربایجانشرقی انجام میگیرد و این امر مزیت بزرگی برای توسعه ساخت داخل و ایجاد اشتغال پایدار در استان است.
وی با بیان اینکه تقریبا تمام لوازم خانگی بزرگ در استان تولید میشود، افزود: یخچال فریزر، کولر، انواع بخاری و آبگرمکن از جمله تولیدات مهم صنعتگران استان بوده و در تولید برخی از این اقلام نظیر کولر و یخچال فریزر سهم بالای ۵۰ درصدی نسبت به کل کشور داریم.
معاون امور صنایع صمت استان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت توجه به قابلیتهای ساخت داخل، تصریح کرد: وزارت صمت با اجرای قانون منع واردات لوازم خانگی در راستای حمایت از تولید داخل و برنامهمحوری توسعه و تعمیق ساخت داخل حرکت کرده تا تولیدکنندگان داخلی بتوانند جایگاه صنایع لوازم خانگی کشور را ارتقاء دهند.
معاون امور صنایع سازمان صمت آذربایجانشرقی با تاکید بر تکمیل زنجیره تولید در صنایع لوازم خانگی به عنوان یکی از محوریترین برنامههای صمت استان، گفت: تلاش میکنیم مواد اولیه مورد نیاز صنایع لوازم خانگی را در داخل استان تولید و تأمین کنیم و هدایت سرمایهگذاران جدید به سمت صنایع بالادستی و پائیندستی لوازم خانگی جزو اولویتهای مهم تعریف شده است.
وی بر ضرورت توجه به ایجاد تنوع در سبد محصولات تولیدی تاکید کرد و متذکر شد: استان در زمینه تولید لوازم خانگی بزرگ از جایگاه خوبی برخوردار است، اما در حوزه لوازم خانگی کوچک و برقی نیازمند انجام سرمایهگذاریهای جدید است.
نگاهبان، ممنوعیت واردات لوازم خانگی را فرصتی برای تولیدکنندگان داخلی دانست و اضافه کرد: قطعا این محدودیت میتواند به صنعتگران داخلی کمک کند مشروط بر اینکه در کنار افزایش ظرفیت تولید به ارتقای کیفیت برنامهمحور و پاسخگویی به سلیقه مصرفکننده توجه شود و دستیابی به این دو مقوله مستلزم فعال شدن بخشهای تحقیق و توسعه در واحدهای صنعتی است.
معاون امور صنایع صمت آذربایجانشرقی، از رفع محدودیت۱۵ درصدی تامین مواد اولیه از بورس کالا مشروط به شفافیت بالای۷۰ درصدی در سامانه جامع تجارت اعلام و تصریح کرد: وزارت صمت با تعریف سامانهای تحت عنوان سامانه جامع تجارت و الزام به ثبت کلیه اطلاعات ورودی و خروجی و آمار تولید واحدهای لوازم خانگی، در راستای تامین مواد اولیه مورد نیاز این صنایع گام برداشته است.
نگاهبان با بیان اینکه واحدهای کوچک میتوانند در قالب شرکت تعاونی تامین نیاز با مشارکت هم، نسبت به تامین مواد اولیه خود اقدام کنند، ادامه داد: شرکتهای استانی به منظور رفع بخشی از موانع تولید، به تشکیل این نوع تعاونیها توجه بیش از پیش داشته باشند.
آرش نگاهبان، از پیگیری دقیق و جدی اجرای درج قیمت تمام شده محصول نهایی در جلسات متعدد با انجمنهای مختلف استان بهویژه انجمن صنایع لوازم خانگی خبر داد و ابراز کرد: طرح درج قیمت بر روی بخشی از لوازم خانگی از دیماه کلید خورده بود و این طرح در گروه کالایی ۴ که از ۲۳ بهمن ماه آغاز شد، شامل همه محصولات واحدهای تولیدی در حوزه لوازم خانگی استان میشود.
معاون امور صنایع سازمان صمت استان با اشاره به اینکه آذربایجانشرقی یکی از قطبهای صنایع لوازم خانگی کشور محسوب میشود، افزود: با توجه به نقش عمده استان در این صنعت و ظرفیتهای بسیار خوب منطقه، صنعتگران و تولیدکنندگان لوازم خانگی استان میتوانند نقش بنگاه رهبری را در این حوزه ایفا کنند.
وی خاطرنشان کرد: هدف از طرح درج قیمت تولیدکننده ایجاد دغدغه برای تولیدکنندگان نیست و این امر در راستای شفافسازی، حمایت از تولید و منتفع شدن صنعتگران و مصرفکنندگان است.
نگاهبان، اذعان داشت: شفافیت تجاری، حذف حاشیههای قیمتی نامتعارف و حذف دلالی از مهمترین شاخصههای طرح یاد شده است.
منبع: خبرگزاری فارس