تاریخ: ۱۰ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۲:۱۴
بازدید: ۱۶۵
کد خبر: ۲۵۲۵۳۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

رشد حداقل ۵۰ درصدی هزینه‌های تولید سیمان

‌می‌متالز - دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: صنعت سیمان نسبت به سایر صنایع، وابستگی کمتری به واردات دارد و حتی در شرایط تحریم هم این صنعت، تولید و فروش قابل قبولی داشته و امسال هم با توجه به طرح جهش مسکن، چشم انداز فروش سیمانی‌ها روشن است.

به گزارش می‌متالز، یکی از صنایع نسبتا سودآور بازار سرمایه، صنعت سیمان است که سال ۱۴۰۰ را با ورود سیمان به بورس کالا، دلچسب‌تر از چند سال اخیر به پایان رسانده است.

عبدالرضا شیخان دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در خصوص عملکرد سیمانی‌ها در سال ۱۴۰۰ بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ صنعت سیمان کشور حدود ۷۰ میلیون تن کلینکر تولید کرد که از این میزان نزدیک به ۶۲ میلیون تن به سیمان تبدیل شد. در مجموع ۵۸ میلیون تن سیمان تحویل در بازار‌های داخلی بوده و حدود ۹.۵ میلیون تن کلینکر و ۴.۲ میلیون تن سیمان هم راهی بازار‌های صادراتی شده که تقریبا ۳۵۰ میلیون دلار هم ارزآوری به همراه داشته است (نیاز‌های ارزی سیمانی‌ها از محل همین صادرات تامین شده است). البته صادرات کلینکر فله هزینه حمل کمتری دارد و اینطور نیست که فکر کنیم صادرات کلینکر به معنای صادرات محصولی با ارزش افزوده پایین‌تر است.

وی افزود: با توجه به طرح جهش مسکن در سال ۱۴۰۱ برآورد می‌شود امسال تقاضای سیمان داخلی، ۱۰ الی ۱۵ میلیون تن افزایش یابد که انجمن صنفی قبل از این اعلام کرده صنعت سیمان در صورت تامین انرژی (برق و گاز) پایدار، ظرفیت تامین نیاز بازار داخل را دارد. به سبب عرضه سیمان در بورس کالا هم مشکلی در عرضه و فروش سیمان وجود ندارد. با برنامه ریزی صحیح وزارت نیرو، وزارت صمت و وزارت نفت، میتوان برق نیروگاه‌ها را مدیریت کرد تا حتی در فصل تابستان، در ساعات غیر پیک مصرف برق، برق سیمانی‌ها تامین شود تا تولید مختل نگردد و بازار داخل دچار کمبود نشود.

این فعال صنعت سیمان ضمن اشاره به رشد هزینه‌های تولید سیمان گفت: با در نظر گرفتن افزایش حقوق و دستمزد و حمل و... هزینه‌های تولید سیمان در سال جاری حداقل ۵۰ درصد بالاتر از سال قبل خواهد بود و قیمت پایه سیمان در بورس کالا منطقا باید متناسب با رشد هزینه‌ها تعدیل شود که تولید دچار وقفه‌ای نشود. با در نظر گرفتن تمامی شرایط، امسال احتمالا حدود ۸۰ میلیون تن سیمان تولید خواهیم کرد.

وی در خاتمه تصریح کرد: فراموش نکنید که تحریم ها، هزینه‌های صادرات محصول و نیز واردات قطعات و تجهیزات را هم افزایش داده و رفع تحریم ها، فرصتی برای کاهش هزینه واردات ماشین آلات خواهد بود. البته صنعت سیمان نسبت به سایر صنایع، وابستگی کمتری به واردات دارد و حتی در شرایط تحریم هم این صنعت، تولید و فروش قابل قبولی داشته و امسال هم با توجه به طرح جهش مسکن، چشم انداز فروش سیمانی‌ها روشن است.

منبع: بورس نیوز

عناوین برگزیده