به گزارش می متالز، بر شائبه روز گذشته، مبنی بر حضور حمایتی صندوقهای سرمایهگذاری در معاملات با آمار پایانی معاملات خط کشیده شد. بر خلاف روزهای پیشتر که کفه خالص تغییر مالکیت به سمت فعالان حقوقی بازار سنگینی میکرد، در داد و ستدهای یکشنبه این عدد به سمت سهامداران حقیقی بازگشت. اگر چه حضور حقوقیها در داد و ستدهای برخی نمادها وضوح و جلوه بیشتری داشت اما به نظر نمیرسد این حضور را بتوان به پای حمایت از سهام گذاشت.
افت قابلملاحظه قیمت سهام و رسیدن به کفهای بنیادین ارزندگی محرکی قوی برای حضور در سمت تقاضای سهام است که چشم انداز مناسب از عملکرد ماهانه در آذر ماه و همینطور میزان سودآوری در گزارشهای 9 ماهه میتواند شرط کافی برای عملگرایی در این جبهه باشد. نحوه حضور این عده از بازیگران بازار نیز تا حدود مناسبی موید این موضوع است که خریداران حقوقی بدون داشتن چشمانداز مساعد در معاملات شرکت نکردهاند. رد شدن فرض قرار گرفتن سهام در مسیر صعود به پشتوانه حقوقیهای بازار، معاملات امروز را با احتیاط بیشتری همراه کرده است.
پس از شکلگیری روند صعودی نسبی در کلیت نمادهای پر معامله بازار، شاهد افزایش میل فروش هستیم. افزایش حجم فروش در سطوح بالاتر قیمتها به رشد حجم معاملات در کلیت بورس دامن زده است. در چنین شرایطی عطش خرید برای سرمایهگذاران کاهش پیدا کرده و جانب احتیاط بیشتر میشود که این امر ممکن است به عرضههای بیشتر و بازگشت از سطوح فعلی قیمتها بیانجامد. مشارکت بالقوه سهامداران حقیقی و حقوقی در روند رو به رشد بازار سهام هرچند با نگاه استفاده از نوسانهای کوتاهمدت شکل گرفته است اما امکان نوسانگیری در حجمهای بالا و میل کمتر به نزول در مقابل افزایش قیمت روزانه در این سطوح قیمتی، به افزایش حجم معاملات روزانه کمک خواهد کرد.
خبر افزایش سرمایه بانکهای تجارت و صادرات از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها، نگاه سرمایهگذاران را به سمت این دو بانک برگرداندهاست. بانک ملت نیز که در گزارشهای ماهانه روند رو به رشد عملکردی را به ثبت رسانده و اصلاح قیمتی مناسبی را در دوره افول بازار تجربه کردهاست نیز در میان سهام پرمعامله بانکی قرار گرفتهاست. داغ شدن تنور معاملات نمادهای بانکی طی روز جاری سهم بزرگی از معاملات روزانه کل بورس را به این گروه اختصاص دادهاست. اختصاص بیش از 40 درصد از ارزش معاملات خرد روزانه به نمادهای بانکی و اختلاف بیش از 100 میلیارد تومانی معاملات این گروه با دومین گروه پرمعامله امروز حاکی از توجه شدید فعالان بورسی به گروه بانکیست.
این چرخش قابل توجه نقدینگی در نمادهای بانکی از یک سو نشان میدهد که پولهای پارک شده و مترصد ورود به بورس کماکان در حجم قابل توجهی قرار دارد و در صورت قانع شدن برای کسب سود به سرعت جذب سهام خواهد شد.
از سوی دیگر نگاه کوتاهمدت سرمایهگذاران در انتخاب سهام برای بازی با نقدینگی موجود، اتفاقیست که نباید دور از نظر قرار گیرد.
نکتهای که در این خصوص مطرح است این است که نمادهای بانکی که با بهانه افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها رشد قیمت را تجربه میکنند به لحاظ ساختاری هیچ اتفاق ویژهای در آنها رخ نمیدهد و تنها جلب توجه سرمایهگذاران سنتی و روال بر حسب عادت رشد قیمت سهامی با چنین وضعیت میتواند به مدد آنها بیاید. نکته دیگری که در این خصوص باید مورد توجه قرار گیرد این است که سهام شرکتهایی که از این محل افزایش سرمایه بیش از 200 درصد را به ثبت میرسانند تا زمان نشستن سهمهای جدید در پورتفوی سهامدران بازگشایی نمیشوند و این موضوع منجر به احتمال افزایش عرضهها پس از فرآیند ثبت افزایش سرمایه و بازگشایی نماد خواهد شد که نباید از چشم فعالان بورسی دور بماند.
در جلسه معاملاتی امروز بورس کالا، دو محصول ورق گرم C و ورق سرد B فولاد مبارکه در قیمت پایه معامله شدند. قیمت پایه اعلامی برای این دو محصول به ترتیب 3766 و 5305 تومان به ازای هر کیلوگرم بود و به دلیل حجم محدود تقاضا نسبت به عرضه، رقابتی برای خرید این محصولات شکل نگرفت. قیمت پایانی این دو محصول در جلسه پیشین عرضه در تاریخ 27 آذر ماه، به ترتیب 3610 تومان برای ورق گرم C و 5016 تومان برای ورق سرد B بود.
در عین حال برای سه گرید ورق دیگر این شرکت با رقابت در سمت تقاضا روبرو شد. ورق گرم B که در حجم 61 هزار تن و در قیمت پایه 3598 تومان به ازای هر کیلوگرم عرضه شد تا سقف رقابتی 4065 تومان معامله شد و میانگین موزون داد و ستدها بر عدد 4011 تومان به ازای هر کیلوگرم قرار گرفت. این عدد برای جلسه پیشین معاملات در سطح 3998 تومان قرار داشت.
حجم عرضه برای ورقهای گالوانیزه و قلعاندود «فولاد» به ترتیب 2500 و 1500 تن و قیمت پایه آنها نیز 5508 و 7428 تومان به ازای هرکیلوگرم بود که نهایتا قیمتهای پایانی در سطوح 6808 و 9266 تومان قرار گرفت. در جلسه پیشین ورق گالوانیزه در سطح 6740 و ورق قلعاندود در سطح 9393 تومان معامله شده بود.