به گزارش میمتالز، داوود منظور، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، در دیدار با علیرضا زاکانی، شهردار تهران، بر ضرورت گسترش همکاریهای مشترک و دو جانبه این دو سازمان به منظور ارتقای فرهنگ مالیاتی در جامعه و نیز استفاده بهینه از ظرفیتهای طرفین برای تحقق سیاستهای کلان اقتصادی تاکید کرد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در این نشست، ابتدا به موضوعات، مسایل و دستاوردهای کلان حوزه نظام مالیاتی در دوره جدید اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از دلایل پایین بودن نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در کشور، گستردگی و بالا بودن معافیتهای مالیاتی در کشور است و لازم است نهادهای تصمیم گیر به ویژه مجلس شورای اسلامی، معافیتهای مالیاتی را بازنگری نموده و با اصلاح و ساماندهی معافیتهای مالیاتی به توسعه و عمران و آبادانی شهرها و روستاها کمک نمایند.
منظور تصریح کرد: اقدامات پژوهشی و علمی مرکز پژوهشهای مجلس نیز میتواند بستر لازم برای تصمیمگیری نهادهای اجرایی و قانونگذار در خصوص هدفمندسازی معافیتهای مالیاتی را مهیا نماید.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه سخنان خود به موضوع نوسازی، ترمیم و تهاتر ساختمانهای فرسوده متعلق به سازمان امور مالیاتی کشور با ساختمانهای در اختیار شهرداری تهران پرداخت.
وی خاطرنشان کرد: طبیعتا بازسازی تعداد زیادی ابنیه و ساختمان فرسوده در شهر و استان تهران توسط سازمان امور مالیاتی کشور مقرون به صرفه نبوده و یا اصولا توسط این سازمان قابل اجرا نیست و شهرداری تهران به دلیل برخورداری از تیمهای حرفهای عمرانی و تعامل با پیمانکاران بزرگ و با سابقه، میتواند در این زمینه به سازمان امور مالیاتی کمکهای قابل ملاحظهای نماید.
معاون وزیر اقتصاد اضافه کرد: یکی از مسایل و مشکلات اساسی سازمان امور مالیاتی کشور، نامناسب و فرسوده بودن بخش قابل توجهی از فضاهای کاری همکاران و عدم امکان ارایه خدمات موثر و رضایت بخش به شهروندان است و بازسازی یا معاوضه ساختمانهای فرسوده ادارات مالیاتی شهر و استان تهران با ساختمانهای مناسب در اختیار شهرداری میتواند نظام مالیاتی را در رفع این مشکل کمک نماید.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که همواره مدنظر بوده و همکاری شهرداریها در این زمینه میتواند کمک مهمی به ارتقای توان نظام مالیاتی نماید، ورود جدی شهرداریها به عرصه فرهنگ سازی مالیاتی است و طبیعتا تبیین آثار پرداخت مالیات در جامعه و بیان اینکه زیرساختهای مهم شهری و روستایی از جمله پل ها، جاده ها، مدارس، درمانگاهها و ... از محل مالیات مردم ساخته میشود، تاثیر بسزایی بر افزایش مشارکت اجتماعی مردم در پرداخت مالیات دارد.
منظور عنوان داشت: از آنجاییکه براساس قانون درصدی از مالیات بر ارزش افزوده کالاها و خدمات به منابع مالی مجموعه شهرداری در جهت توسعه زیر ساختها و خدمات شهرداریها به مردم اختصاص مییابد، همکاری و مساعدت مجموعه شهرداری در امر فرهنگسازی و اطلاع رسانی درخصوص نحوه هزینه درآمدهای مالیاتی، علاوه بر تحقق اهداف و سیاستهای کلان نظام در زمینه قطع وابستگی به درآمدهای نفتی و اتکای حداکثری بودجه به درآمدهای پایدار مالیاتی، بطور مستقیم نیز موجب افزایش دسترسی مجموعه شهرداری به منابع پایدار مالی حاصل از مالیات بر ارزش افزوده خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه ملموس نمودن آثار پرداخت مالیات در زندگی اجتماعی و تبیین موارد هزینه کرد و مصرف مالیات در جامعه، یکی از مولفههای مهم در ارتقای تمکین مالیاتی مودیان محسوب میشود، بیان داشت: شهرداریها به واسطه مسوولیتی که در حوزه توسعه و عمران شهری دارند، میتوانند در این زمینه بسیار نقش آفرین باشند.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در این خصوص یادآور شد: نامگذاری پروژههای مهم شهری از جمله بوستان ها، خیابان ها، میادین، پلها و سایر اماکن عمومی شهری خدمت رسان به مردم به نام «مالیات» یکی از اقداماتی است که شهرداریها میتوانند در این زمینه مساعدت نمایند.
گفتنی است شهردار تهران، ضمن استقبال از پیشنهادات مطرح شده و تاکید بر گسترش همکاریهای مشترک جهت معرفی آثار و نتایج درآمدهای مالیاتی در عمران و آبادانی و توسعه خدمات شهری، عنوان داشت: طرح معاوضه ساختمانهای فرسوده متعلق به سازمان امور مالیاتی با ساختمانهای در اختیار شهرداری تهران، موضوع بسیار مهم و قابل انجام است و میتوان این طرح را با ساز و کارهای مختلف مثل واگذاری یا تهاتر ساختمانها به انجام رساند تا شرایط مساعدتری برای شهروندان عزیز فراهم شود.
منبع: خبرگزاری تسنیم