تاریخ: ۲۹ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۰:۵۳
بازدید: ۱۶۲
کد خبر: ۲۵۵۰۴۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

پیش‌بینی صادرات ۶ میلیارد دلاری خدمات فنی مهندسی در سال ۱۴۰۱/ انعقاد توافق بلند مدت با روسیه برای تامین کالا‌های اساسی

پیش‌بینی صادرات ۶ میلیارد دلاری خدمات فنی مهندسی در سال ۱۴۰۱/ انعقاد توافق بلند مدت با روسیه برای تامین کالا‌های اساسی
‌می‌متالز - رئیس سازمان توسعه تجارت از پیش‌بینی تحقق ۶ میلیارد دلاری صادرات خدمات فنی مهندسی در ۱۴۰۱ خبر داد.

به گزارش می‌متالز، علیرضا پیمان پاک رییس سازمان توسعه تجارت با اشاره به برخی اختلافات درخصوص بحث توسعه تجارت و مانع‌زدایی از آن، اظهار داشت: وزارت صمت تلاش‌های خود در این زمینه را آغاز کرده است و باید این هماهنگی‌ها به نحوی انجام شود که موضوع تنظیم بازار داخل با موضوعات تجارت خارجی اختلالی ایجاد نکند.

وی با تاکید بر اینکه کشور باید از خام‌فروشی به سمت تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر حرکت کند، تصریح کرد: در این بین ادبیات حوزه صادرات باید تغییر کند. امروز فروش کالا درب کارخانه به طرف خارجی، اسمش صادرات نیست، هر چند ممکن است باعث ارزآوری نیز شود.

رئیس سازمان توسعه تجارت افزود: خرده‌فروشی در بازار هدف سود صادرکننده را چند برابر می‌کند و اقداماتی نیز به صورت پایلوت در برخی کشور‌ها آغاز شده است.

پیمان پاک با اشاره به مزیت صادرات در بخش‌های مختلف صنعت، گفت: باید رویکرد‌ها صادرات محور شود. این موضوع نباید به صادرات کالای مازاد نیاز داخل محدود شود. اگر تولید برای صادرات نباشد بازار مصرف داخل تحت تاثیر قرار گیرد.

وی تاکید کرد: یک سری محصولات در داخل بازار مصرف ندارد، اما در کشور‌های دیگر یک کالای استراتژیک محسوب می‌شود و ساماندهی این موضوع به اولویت سازمان تبدیل شده است. در این راستا کنسرسیوم سازی با هماهنگی اتاق بازرگانی در دستور کار قرار گرفته است تا تولید کشور صادرات محور شود.

به گفته این مقام مسوول، آینده پژوهی بازار‌های هدف نیز در دستور کار سازمان قرار دارد تا جهت‌گیری‌های آتی تولید براساس شرایط بازار مشخص شود.

رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به استفاده از فرصت‌های تجاری در حوزه اورآسیا که این روز‌ها دچار برخی تنش‌ها شده‌اند، گفت: اخیرا در دولت سیزدهم یک فضای سیاسی خوبی در خصوص همکاری کشور‌های حاشیه خلیج فارس ایجاد شده است که به طور حتم بایستی سهم محدود کشور از این بازار‌ها بایستی جهش کند.

پیمان پاک گفت: تعامل با بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفته و تصمیم‌سازی‌ها در حوزه تجارت خارجی با مشورت و تعامل با تشکل‌های بخش خصوصی از جمله اتاق‌های مشترک بازرگانی، اتاق تعاون و... انجام‌می‌شود که این روند با استقبال بخش خصوصی مواجه شد.

وی در خصوص اقدامات سازمان، در حوزه شعار سال، گفت: صادرات دانش‌بنیان برای گرفتن سهم جدی در تجارت کشور زمانبر است و در کوتاه‌مدت این هدف شدنی نیست، ولی باید مشوق‌های لازم در این خصوص تعریف شود.

رئیس سازمان تجارت تصریح کرد: توسعه فعالیت‌های تجاری در فضای مجازی و استفاده از حوزه‌هایی مانند رمزارز و متاورس برای گذار از تجارت سنتی به تجارت بروز و جهانی ضروری است.

انعقاد توافق بلند مدت با روسیه برای تامین کالا‌های اساسی

پیمان پاک در پاسخ به پرسشی درباره چالش‌های تجاری پس از بحران اوکراین، گفت: پیش‌بینی می‌کنیم جنگ روسیه طولانی شده و تحریم‌های دامنه‌داری در این حوزه تحمیل خواهد شد. در این رابطه بحث امنیت غذایی، تامین روغن، گندم و جو اولویت‌بندی شد و در این راستا توافق بلندمدتی برای تامین این اقلام در دستور کار قرار گرفت و از این لحاظ اقدامات لازم در هماهنگی با طرف روس انجام شده است. در این زمینه سفر هیئت ایرانی به روسیه موفقیت‌آمیز ارزیابی می‌شود. در این سفر‌ها حدود ۴۰ نشست انجام شده و پیش از ۲۰۲۲ توافقنامه تجارت آزاد با ۶ کشور عضو اورآسیا امضا خواهد شد.

وی افزود: بعد از توافق با طرف روسیه گمرکات بندر استراتژیک ماخاچکالا بازگشایی شد که این موضوع منافع قابل توجهی برای جهش صادراتی به روسیه خواهد داشت.

رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه سال قبل صادرات کشور ۱۳ میلیارد دلار رشد کرد، گفت: تلاش می‌کنیم نوسانات حوزه صادرات را کنترل کنیم تا حضور در بازار‌های هدف بلندمدت باشد.

پیمان پاک با بیان اینکه به زودی توافق دو جانبه بین ایران و آذربایجان امضا خواهد شد، گفت: ایران مازاد تولید داخل را صادر می‌کند و این موضوع چالش‌زا است. دولت تاکید کرده بود ممنوعیت صادراتی ایجاد نمی‌کند و صرفا به وضع عوارض اکتفا کرده است. این اولین بار است که عوارض به صورت فرمول‌بندی‌شده و پویا و قابل برگشت لحاظ شده است.

با وضع عوارض صادرات آب مجازی مخالفیم

وی ادامه داد: از سوی دیگر همانند وزارت جهاد کشاورزی، با وضع عوارض آب مجازی به شدت مخالف هستیم. یعنی کسی که هندوانه صادر می‌کند و کسی که محصول صادراتی از قبل یک گلخانه هیدروپونیک دارد، یک عوارض پرداخت می‌کند که این شرایط ناعادلانه است.

رئیس سازمان توسعه تجارت خاطر نشان کرد: امروز افغان‌ها هم در دولت طالبان در همین روز‌های اول می‌گویند ما خام فروشی معادن مس خود را انجام نمی‌دهیم و این فکر را از سر خود بیرون کنید. حالا در این شرایط چرا ما باید اجازه خام فروشی بدهیم؟

پیمان پاک با اشاره به اینکه اولویت مشوق‌های صادراتی در حوزه دانش بنیانهاست، گفت: در روسیه، عمان و اندونزی توافقات خوبی در حوزه توسعه تجاری دانش بنیان‌ها انجام شده است، با کمک معاونت علمی برنامه ریزی خوبی در این بخش انجام شده است.

وی افزود، یکی از بهترین رایزن‌های ایران، رایزن ما در کشور عراق است. در مسائل بیمه‌ای ترانزیتی و بیمه‌ای موفقیت‌های خوبی در عراق حاصل شده است. ان شاء الله سفیر جدید عراق هم سفیر فعالی است.

وی در پایان گفت: نه فقط در حوزه خودرو بلکه در همه مجموعه‌ها تاکید کرده ایم در تامین سرمایه‌ها در حوزه دانش محوری فعال شوند، در بحث واردات خودرو نیز تابع تصمیمات بالادستی هستیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده