تاریخ: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۰۵
بازدید: ۱۷۰
کد خبر: ۲۵۵۱۹۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بازده سه ماه سرمایه گذاری در نماد «سصفها» به بیش از ۵۵ درصد رسید

بازده سه ماه سرمایه گذاری در نماد «سصفها» به بیش از ۵۵ درصد رسید
‌می‌متالز - سیمان اصفهان در این روز‌ها روند معاملاتی خوبی را پشت سر می‌گذارد و در سه ماه گذشته توانسته بازده مثبت ۵۵ درصد را برای سرمایه گذاران به همراه داشته باشد که از این حیث قابل توجه است؛ این در حالی است که البته بازده سرمایه گذاری در این نماد در دوازده ماه به ۷۰ درصد منفی می‌رسد.

به گزارش می‌متالز، بازار سرمایه به عنوان یکی از اصلی‌ترین پشتیبانی‌های تولید به حساب می‌آید و می‌تواند پویایی آن جایگزینی برای وام‌های بانکی خصوصا در کشور ما که سود وام‌ها گاهی با سود تولید همخوان نبوده و سرمایه را به سمت واسطه گری سوق می‌دهد به حساب آید.

از این جهت است که دولت‌ها در تفکرات اقتصادی خود بازار سرمایه را با درجه اهمیت بالایی مورد توجه قرار می‌دهند و از آن حمایت می‌کنند.

جلال حسینی در مورد وضعیت بورس در این روز‌ها اظهار کرد: ما شاهد این هستیم که در این چند ماه بسیاری از سهام‌های شرکت‌ها توانستند شرایط مطلوبی داشته باشند و سرمایه گذاری در آن‌ها با سود همراه باشد.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: اولین چیزی که در بازار اهمیت دارد نقدشوندگی در آن است که در این روز‌ها در بیشتر روز‌ها و در بیشتر نماد‌ها این نکته وجود دارد و باعث می‌شود سرمایه گذار با استرس کمتری بتواند، خرید و فروش داشته باشد.

وی افزود: رشد بازار سرمایه به فاکتور‌های مختلفی بستگی دارد که حتی بخشی از آن نیز اقتصادی نیستند از این جهت اینکه که پیش بینی برای بازار متصور شویم باید همه این پارامت‌ها را کنار هم لحاظ کنیم.

حسینی با بیان اینکه در حال حاضر مجموع پارامتر‌ها می‌تواند منجر به رشد بیشتر بازار شود، گفت: یقینا این بدان معنی نیست که یک فردی عادی بتواند با خرید یک سهم آن هم به صورت شانسی و سفارشی سود ببرد چرا که حضور در بازار نیاز به علم و دانایی و آگاهی مختص به خود را دارد و سرمایه گذار با انچه تحلیل می‌کند می‌تواند در یک بازار رو به پایین یا بالا نیز دستاوردی معکوس داشته باشد.

جلال حسینی با بیان اینکه ریسک در بازار همیشه وجود دارد و جزیی از بازار است، گفت: وقتی تولید می‌تواند از این بازار بهره کافی را ببرد که شرایط بازار ثبات داشته باشد و تصمیمات غیر کارشناسانه گرفته نشود.

تغییر یک درصدی دامنه نوسان بازار اولی‌ها در بورس و فرابورس


بورس تهران و فرابورس ایران با استناد به بند یک از هفتصد و نود و دومین صورتجلسه هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار که در ۲۴ فروردین ماه سال جاری برگزار شد از تغییر دامنه نوسان روزانه قیمت در بازار اول خود برای تمامی نماد‌های معاملاتی حاضر در این بازار از روز دوشنبه ۲۹ فروردین ماه ۱۴۰۱ خبرداده اند.

به این ترتیب دامنه نوسان قیمت در بازار اول فرابورس و بورس تهران برای تمامی نماد‌های معاملاتی درج شده در این بازار‌ها اعم از نماد‌های معاملاتی تابلو بازار فرعی و اصلی در بالاترین و پایین‌ترین حد به ±۶ درصد تغییر داده می‌شود.

محدودیت دامنه‌نوسان قیمت سهام از سال‌۱۳۷۸ تاکنون در بورس ایران اجرا می‌شود. در آن زمان سهام دامنه‌نوسان مشخصی نداشتند و این محدودیت به‌صورت قضاوتی و کنترل‌شده بود تا اینکه از سال‌۱۳۸۰ سیاستگذار تصمیم گرفت با توجه به نسبت قیمت به درآمد شرکت‌ها دامنه‌نوسان‌های متفاوتی از یک تا ۵‌درصد برای شرکت‌ها اعمال کند. این قانون نیز تا خرداد ۸۲ پابرجا بود و پس از آن تا اواخر سال‌۸۴ به‌صورت متقارن به مثبت و منفی ۵‌درصد تغییر کرد. این دامنه‌نوسان نیز تا دو سال پابرجا بود و حجم مبنا نیز متولد شد که بر اساس آن باید روزانه تعداد مشخصی از سهام شرکت‌ها مورد دادوستد قرار می‌گرفت تا افزایش یا کاهش ۵‌درصدی نرخ مشمول سهام شرکت‌ها شود. در این سال‌ها علاوه‌بر محدوده نوسان و حجم مبنا، عدم‌فروش سهام تا ۳ روز کاری نیز اعمال شد. این رویه با کاهش درصد نوسان قیمت از ۵ به ۲ درصد در سال‌۸۴ و به کارگیری حجم مبنا ادامه داشت تا اینکه هیات‌مدیره شرکت بورس اوراق‌بهادار (که براساس قانون بازار اوراق‌بهادار از سال‌۸۶ متولی عملیات بازار شده بود) در میانه اردیبهشت ۸۷ و در پنجاه و چهارمین جلسه خود محدوده نوسان قیمتی از ۲ به ۳‌درصد را تصویب و برای تایید به سازمان بورس و اوراق‌بهادار ارسال کرد که بعد از تصویب در سازمان بورس، دامنه‌نوسان کلیه شرکت‌های حاضر در دو تابلوی اصلی و فرعی بورس از ۲‌درصد به ۳‌درصد افزایش یافت. ۵/ ۱ سال‌بعد ۵/ ۰‌درصد به دامنه‌نوسان افزوده شد و سال‌بعد از آن نیز ۵/ ۰ درصد دیگر تا اینکه در فروردین ماه سال‌۹۴ تصمیم گرفته شد تا دامنه‌نوسان به ۵‌درصد افزایش یابد. قانونی که تا به امروز پابرجا بوده و در برهه‌هایی نیز مشمول محدودیت‌های نامتقارنی در کوتاه مدت شد.

اثرات تغییر دامنه در بازار


ویدا مهاجر در مورد اثرات تغییر دامنه بر بازار اظهار کرد: بحث تغییر دامنه نوسان از مدت‌ها قبل مطرح بود و از جمله مسایلی است که تغییر در آن از سوی شورای بورس نیز به هیات مدیره سازمان بورس تفیض شده است.

وی ادامه داد: چندی قبل نیز عشقی رییس سازمان بورس وعده تغییر دامنه نوسان را داده بود و در روز چهارشنبه این مساله به تصویب هیات مدیره سازمان بورس رسید که این تغییر دامنه به میزان یک درصد در بورس و فرابورس بجز بازار پایه اجرایی شود.

مهاجر اظهار داشت: این تغییر برای افزایش کارایی بازار می‌تواند موثر باشد، اما نباید فراموش کنیم که عوامل ناکارایی در بازار ما صرفا دامنه نوسان نیست و حجم مبنا نیز سهم عمده‌ای از این مساله دارد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در کنار بحث حجم مبنا بازار با این تصمیم شاهد کلکسیونی از دامنه‌های مختلف است یعنی ما ۶ درصد، ۵ درصد، ۳ درصد و ۲ درصد بازار نارنجی پایه را خواهیم داشت که این وضعیت باعث سردرگمی بازار خواهد شد. بهتر است اگر تصمیمی گرفته می‌شود برای کل بازار اخذ شود. همچنین باید توجه کنیم که بازار ما از جمله بازار‌های پرریسک است و تصمیمات ناگهانی روی بازار تاثیر دارد. حذف حجم مبنا و بازکردن دامنه نوسان تاثیرات مثبتی بر بازار دارد، ولی نباید برای اینکار عجله کرد.

وی در انتها گفت: تصمیم سازمان بورس در افزایش یک درصدی و بدون شتاب زدگی برای بازار مناسب است و نباید تا کاهش ریسک‌های بیرونی که هر از چندگاهی با یک خبر بازار را به هم می‌ریزد برای بازکردن دامنه نوسان عجله کرد.

وضعیت برخی شرکت‌های اصفهانی حاضر در بازار سرمایه


قند اصفهان رفته رفته سرمایه گذارن خود را به سمت سبز سرمایه گذاری برده است و در یک ماه اخیر با بازده ۱۷ و در سه ماه با بازده ۱۰ درصد متبت همراه است، اما همچنان بازده سرمایه گذاری در این نماد با منفی ۴۶ درصد همراه است، قیمت هر سهم این شرکت در محدوده ۷ هزار ۹۰۰ تومان خرید و فروش می‌شود.

ذوب آهن اصفهان که همچنان نیز به بازار روی خوشی نشان نداده به نظر از رشد بازار کمی جا مانده است؛ سرمایه گذاری در این نماد با بازده ۱۰ درصدی مثبت در یک ماه همراه است، اما بازده سه ماه و دوازده ماه این شرکت ۱۳ و ۲۶ منفی است؛ قیمت هر سهم ذوب در محدوده ۲۷۳ تومان خرید و فروش می‌شود.

سهام پالایش نفت اصفهان در این روز‌ها روند قابل قبولی داشته به شکلی که بازده آن در سه ماه به بیش از ۲۹ درصد رسیده است؛ البته شپنان در یک ماه و دوازده ماه نیز بازده‌های مثبت ۸ و ۲۲ دردصد را برای سرمایه گذاران به همراه آورده است، قیمت هر سهم شپنادر محدوده ۷۴۴ تومان است.

فولاد با قیمت هر سهم آن که به یک هزار ۲۰۰ تومان رسیده است به یکی نماد‌هایی تبدیل شده که بازده آن در یک، سه و دوازده همگی مثبت هستند و به ترتیب ۱۲، ۱۹ و ۳۶ درصد را نشان می‌دهند

ذوب روی اصفهان نیز یکی از شرکت‌های دیگر اصفهانی است که در بازار سرمایه حضور دارد و قیمت هر سهم آن در محدوده یک هزار و ۶۴۰ تومان خرید و فروش می‌شود؛ سرمایه گذاری در این سهام در یک ماه بازده مثبت ۹ درصد را به همراه داشته است.

سیمان اصفهان نیز در این روز‌ها روند معاملاتی خوبی را پشت سر می‌گذارد و در سه ماه گذشته توانسته بازده مثبت ۵۵ درصد را برای سرمایه گذاران به همراه داشته باشد که از این حیث قابل توجه است؛ این در حالی است که البته بازده سرمایه گذاری در این نماد در دوازده ماه به ۷۰ درصد منفی می‌رسد.

منبع: صاحب نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده