تاریخ: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۴:۳۰
بازدید: ۱۹۴
کد خبر: ۲۵۶۹۶۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
رئیس هیات مدیره انجمن صنعت سیمان خطاب به وزیر صنعت اعلام کرد:

نقش ۵ عامل در افزایش قیمت سیمان و هشدار توقف فعالیت صنعت بورسی

نقش ۵ عامل در افزایش قیمت سیمان و هشدار توقف فعالیت صنعت بورسی
‌می‌متالز - رئیس هیات مدیره انجمن صنعت سیمان با اعلام ۵ عامل عمده اثرگذار در افزایش قیمت تمام شده و هشدار توقف فعالیت کارخانه‌ها درصورت عدم اصلاح وضعیت، خواستار بررسی وضعیت از وزیر صنعت شد.

به گزارش می‌متالز، حامد اصل روستا رئیس هیات مدیره انجمن صنعت سیمان طی نامه‌ای به رضا فاطمی امین وزیر صنعت اعلام کرد: در نامه ۱۷ فروردین شرایط حاکم بر صنعت سیمان و راه حل‌های برون رفت از آن تقدیم شد که متاسفانه تاکنون نتیجه‌ای حاصل نشده است؛ لذا از آنجایی که شرایط حاکم بر این صنعت زیربنایی به دلیل تصمیمات برخی سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف و بدون مشورت با انجمن‌های تخصصی در حال تغییر بوده و این صنعت را بطور روزانه با مشکلات و محدودیت‌های جدی مواجه ساخته این مقاله بر آن است تا اعلام دارد در صورت عدم حل مسائل و مشکلات پیش روی صنعت سیمان به احتمال بسیار زیاد در آینده نه چندان دور شاهد توقف ناخواسته کارخانه‌ها خواهیم بود.

علاوه بر مسائل اجتماعی و کارگری کلیه پروژه‌های عمرانی از جمله نهضت ملی مسکن با مشکلات عدیده‌ای روبرو خواهد شد؛ لذا بدین وسیله عوامل عمده تاثیر گذار در افزایش قیمت تمام شده به شرح ذیل به استحضار می‌رسد.

  1. عدم تأمین برق پایدار، حسب اطلاع در آینده نزدیک شرکت‌های سیمانی با محدودیت‌های استفاده از انرژی برق مواجه خواهند شد. (کاهش تولید، افزایش قیمت تمام شده)
  2. افزایش هزینه‌های حمل به میزان حداقل ۳۵ درصد از ابتدای سال جاری که اثر مستقیمی در قیمت تامین مواد اولیه کارخانه‌ها داشته و در نهایت باعث افزایش قابل توجه قیمت تمام شده خواهد شد.
  3. افزایش چشمگیر حقوق و دستمزد کارکنان با توجه به بخشنامه وزارت کار که با احتساب هزینه‌های مرتبط (اضافه کاری، حق شیفت، عیدی، بیمه و...) تاثیر معناداری در افزایش قیمت تمام شده خواهد داشت.
  4. افزایش قیمت گاز از هر متر مکعب ۱۳۰۰ به ۶۵۲۰ ریال و اخذ مابه تفاوت قیمت مازوت از متوسط لیتری ۳۰۰ به ۹۰۰ ریال با احتساب متوسط هزینه حمل که تأثیر بسزایی در قیمت تمام شده سیمان دارد.
  5. وضع عوارض صادراتی بر سیمان و کلینکر و اخذ مالیات از درآمد‌های صادراتی کلینکر در سال جدید


موارد فوق هم هزینه‌های تولید را افزایش چشمگیر داده و هم باعث کاهش درآمد‌های شرکت‌های سیمان شده که این موضوع در مغایرت صریح فرمایشات رهبری در ابلاغیه دستورالعمل اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید و اشتغال است که در صورت عدم اصلاح موارد فوق و قیمت پایه سیمان در بورس کالا حداقل تا معادل ۹۵ درصد بهای صادراتی (با توجه به عرضه سیمان و کلینکر در رینگ صادراتی بورس کالا) کارخانه‌ها را نه تنها در تامین سیمان مورد نیاز داخلی دچار مشکل خواهد کرد بلکه در اندک زمانی باعث توقف فعالیت آن‌ها خواهد شد؛ بنابراین درخواست می‌شود تا مقرر فرمایید با حضور جنابعالی و معاونین مربوطه و مسوولین بورس کالا موضوع بصورت کامل بررسی و با برخوردی منطقی با این صنعت زیربنایی در جهت حفظ روند تولید و اشتغال گام‌های موثری برداشته شود.

منبع: بورس پرس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده