به گزارش میمتالز، عبدالرضا شیخان با بیان اینکه طبق بخشنامه اخیر منتشره، هزینههای حمل و نقل جادهای ۳۵ درصد افزایش یافته، گفت: با توجه به اینکه سایر هزینههای تولید هم از قبل افزایش یافته، اما قیمت سیمان ثابت مانده بود، انتظار میرود قیمت این محصول تا پایان اردیبهشت نسبت به افزایش هزینههای تولید و افزایش هزینههای سوخت، انرژی و حمل و نقل تعدیل شود.
وی افزود: صنعت سیمان با تمام ظرفیت در حال تولید است. عدم ثبات تامین سوخت در سال گذشته باعث شد توزیع این صنعت به ۶۳ تن برسد. از طرفی بازار هم کشش زیادی برای عرضه نداشت و تقریبا تناسب بین عرضه و تقاضا برقرار شد، اما اگر سال جاری دولت با سیاستهای قبلی با صنعت سیمان برخورد کند، امکان انجام تعهدات جدیدی که در نهضت ملی بر عهده گذاشته خواهد شد، وجود ندارد.
این فعال صنعت سیمان ادامه داد: از ۶۳ تن سیمانی که سال قبل توزیع شد، بازار ۵۸ تن را جذب کرد، اما سال جاری انتظار میرفت با افزایش تقاضا بهواسطه اجرای طرح نهضت ملی، کفه تقاضا سنگینتر شود. تاکنون خبری از اجرای این طرح نرسیده و به همین دلیل پیشبینی میشود توزیع سیمان طی سال به ۶۵ تن برسد.
شیخان درباره آسیبهای که بهواسطه قطع گاز و انرژی به صنعت سیمان تحمیل شد، تصریح کرد: با قطع برق و گاز شرکتهای سیمانی سال قبل التهاباتی در بازار مشاهده شد درحالی که میتوان با برنامهریزی، سوخت این گروه را قطع نکرد و از این آسیبها جلوگیری کرد. حتی برای کاهش تداخلات و جلوگیری افزایش ناشی از حمل سوخت از طرف نیروگاهها درخواست شده سوخت دوم مخازن را بدهند، اما همچنان این کار هم انجام نشده است. تامین سوخت و جلوگیری از قطع برق صنعت جزو موضوعاتی هستند که میتوان با برنامهریزی آنها را حل کرد.
وی درباره میزان نیاز بازار به سیمان توضیح داد: باوجودی که تصور میشد، اجرای طرح نهضت ملی مسکن باعث افزایش نیاز به سیمان و فروش آن شود، اما این طرح هنوز تا مرحله اجرایی شدن فاصله زیادی دارد. به همین دلیل انتظار افزایش تقاضا محقق نخواهد شد و به همین واسطه سال جاری ۶۵ میلیون تن سیمان توزیع شود. اگر محدودیت سوخت و قطع برق باشد نمیتوان نیاز بازارچه با طرح ملی و بدون آن را پاسخ داد؛ بنابراین همه باید دستبهدست هم دهند تا با تامین سوخت پایدار، مانعی در برابر افزایش قیمتها ایجاد شود.
منبع: بورس پرس