تاریخ: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۰۳
بازدید: ۷۱
کد خبر: ۲۶۰۰۸۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

تعارض منافع افراد خاص مانع توسعه معادن/ بحران اکتشاف و استخراج مانعی در تولید صنعت فولاد

تعارض منافع افراد خاص مانع توسعه معادن/ بحران اکتشاف و استخراج مانعی در تولید صنعت فولاد
‌می‌متالز - بخش زیادی از معادن کشور به علت تضاد منافع گروه‌ها و افراد دست نخورده مانده و بر اساس آمار‌های رسمی ۱۷ درصد از معادن و صنایع معدنی کشور به مرحله اکتشاف و استخراج نرسیده اند و همین امر موجب شده بسیاری از فولادسازان نتوانند مواد اولیه خود را به اسانی تامین کنند و عدم توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل هم مزید بر علت شده است.

به گزارش می‌متالز، مدیرعامل فولاد سنگان گفت: بخش زیادی از معادن کشور به علت تضاد منافع گروه‌ها و افراد دست نخورده مانده و بر اساس آمار‌های رسمی ۱۷ درصد از معادن و صنایع معدنی کشور به مرحله اکتشاف و استخراج نرسیده اند و همین امر موجب شده بسیاری از فولادسازان نتوانند مواد اولیه خود را به اسانی تامین کنند و عدم توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل هم مزید بر علت شده است.

علی امرایی افزود: صنعت فولاد حتی در صورت تامین برق و گاز مصرفی نیاز به دانش روز، مدرن و همگام با تکنولوژی نسل چهارم دارد تا توسعه زیرساختی داشته باشد.

وی ادامه داد: طبق آماری‌های رسمی فقط ۱۷ درصد از معادن و صنایع معدنی کشور به اکتشاف و استخراج رسیده و بخش زیادی از معادن کشور دست نخورده باقی مانده و همین شرایط موجب ایجاد بحران در صنعت فولاد برای تامین مواد اولیه شده است لذا در حال حاضر مهمترین معضل صنعت فولاد اکتشاف و استخراج صنایع معدنی از جمله سنگ آهن و دیگر صنایع است.

این فعال صنعتی تصریح کرد: علاوه بر معضل اکتشاف، عدم توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل در صنایع معدنی، مشکلات زیادی برای صنعت فولاد ایجاد کرده است که این مشکلات بویژه در زیرساخت‌های حمل و نقل ریلی با توجه به استحصال ۵۵ میلیون تن محصولات فولادی طبق سند چشم انداز ۱۴۰۴ قابل مشاهده است و طبق براورد کارشناسان، حمل و نقل ریلی کشور ۵۰ درصد از برنامه عقب‌تر است.

امرایی گفت: مشکل تامین آب واحد‌های تولیدی و صنعتی از دیگر چالش‌های مهم صنعت فولاد است که حل این چالش با طرح خطوط انتقال آب به فلات مرکزی ایران و استان‌های اصفهان، خراسان، یزد و کرمان تا حدودی مرتفع شده است.

وی افزود: برای توسعه صنعت فولاد نمی‌توان تمام سرمایه گذاری‌ها را به جنوب ایران گسیل کرد بلکه باید با تدوین برنامه‌ای کارشناسی شده، مدون و آمایش سرزمین علاوه بر ایجاد توسعه صنایع فولادی در جنوب کشور، در نقطه مرکزی ایران هم فعالیت‌های تولید صنعت فولاد را رونق داد و راه اندازی کرد. اگر تمام برنامه‌های توسعه‌ای فولاد برای جنوب کشور تدوین شود نظام‌های اقتصادی، اجتماعی و خانوادگی برهم خواهد خورد و ترکیب جمعیتی و حوزه نفوذ جمعیتی نیز توازن خود را از دست خواهد داد.

امرایی تصریح کرد: تحلیل بسیاری از کارشناسان مبتنی بر توسعه فولاد در نزدیکی آب‌های بین المللی و جنوبی است، اما اگرصنایعی همچون فولاد، پتروشیمی و دیگر صنایع فقط در جنوب ایران مستقر شوند بطور قطع و یقین مرکز ایران خالی خواهد شد و اشتغال نیز به حداقل خود خواهد رسید.

وی گفت: با طرح انتقال خطوط آب به فلات مرکزی وتوسعه صنایع تولیدی و تکمیلی در استان‌های مرکزی، باید به توسعه زیرساختی مثل صنایع حمل و نقل، انرژی ونیروگاه‌های برق و گاز و توسعه صنایع نسل چهارم توجه ویژه داشت تا برنامه‌های سند چشم انداز قابل تحقق شود.

منبع: فولادبان

عناوین برگزیده