به گزارش میمتالز، جنگ روسیه و اوکراین مناسبات تجاری جهانی در بازارهای کالای دنیا را برهم زده و در این میان بازار قراضه فولادی نیز از این جنگ متاثر شده است. روسیه ظرف سالهای اخیر از جمله صادرکنندگان قراضه فولادی به ترکیه بود، جنگ باعث شد تا سهم روسیه در صادرات قراضه به ترکیه کاهش محسوسی داشته باشد. در این شرایط فرصت برای آمریکاییها برای کسب سهم از این بازار افزایش داشته است.
بهای هر تن سنگآهن معیار پلتس یعنی سنگآهن عیار ۶۲ درصد استرالیا تحویل بنادر شمالی چین در روز سهشنبه ۲۴ مارس با کاهش قیمت ۵ دلار و ۴۵ سنتی نسبت به روز قبل مواجه شد و تا کف کانال ۱۳۰ دلار عقب نشست. کاهش حاشیه سود فولادسازان مهمترین دلیل عقبگرد قیمتی سنگآهن ظرف روزهای ابتدایی هفته جاری بود.
ظرف روزهای پایانی هفته گذشته اخباری مبنی بر عزم دولت چین در حمایت از اقتصاد این کشور منتشر شد؛ در گام ابتدایی بانک خلق چین نسبت به کاهش ۱۵ واحدی نرخ بهره اقدام کرد و در ادامه نیز خبری مبنی بر تزریق نقدینگی ۵.۳ تریلیون دلاری به اقتصادی چین ظرف نیمه دوم سال جاری منتشر شد که این اخبار بهسرعت بر بازار سنگآهن در چین اثرگذار شد و این محصول را وارد مسیر افزایش قیمت کرد. اگرچه این وعدهها با تحریک اقتصاد زمینه رشد تقاضا برای فولاد بهخصوص فولادهای ساختمانی را فراهم میکند، اما همچنان بازار فولاد چین متاثر از استمرار قرنطینه در رکود به سر میبرد و در این زمان با رشد قیمتی قابل ملاحظهای روبرو نشد. عدم افزایش قیمت فولاد متناسب با رشد نرخ سنگآهن در روز پایانی هفته قبل باعث شد تا فشار کاهشی به سنگآهن در روزهای ابتدایی هفته جاری اعمال شود.
قیمت زغال سنگ فوب استرالیا و بهای این محصول CFR چین در روز ۲۴ مه با کاهش قیمت روبرو شد. افت تقاضا از سوی چینیها مهمترین دلیل این عقبگرد قیمتی بود؛ از استرالیا خبر میرسد که تمایل به فروش میان تجار افزایش داشته و نرخ زغال سنگ به صورت کاملا رقابتی تعیین میشود. همچنان چینیها به کنترل شیوع کرونا و قرنطینههای سختگیرانه درگیر هستند و این موضوع با تضعیف تقاضا برای بخش قابل توجهی از مواد اولیه صنعتی، زمینه افت قیمت در بازارها را فراهم کرده است.
قیمت واردات قراضه آهن ترکیه همچنان در حال رنج به سر میبرد. بهنظر میرسد که این بازار در ترکیه به بنبست رسیده است. محمولههای وارداتی متعددی از قراضه فولادی به ترکیه وارد میشود و این موضوع به سردرگمی فعالان این بازار در این کشور منجر شده و در نهایت زمینه رنج شدن قیمت قراضه در ترکیه را فراهم کرده است.
ظرف سالهای اخیر روسیه از جمله صادرکنندگان قراضه فولادی به ترکیه بود؛ اما جنگ روسیه و اوکراین باعث شده تا سهم روسیه در تامین قراضه ترکیه کاهش پیدا کند. در این شرایط سهم آمریکا در تامین قراضه مصرفی ترکیه افزایش داشته است. دادههای تجاری منتشر شده نشان از افزایش ۶۱ درصدی واردات قراضه ترکیه از آمریکا ظرف ۳ ماه ابتدایی سال ۲۰۲۲ دارد به نحوی که در این زمان یک میلیون و ۱۲۰ هزار تن قراضه به ترکیه وارد شده است. ظرف ۳ ماهه ابتدایی سال جاری میلادی روسها تنها ۲۸۰ هزار تن قراضه به ترکیه صادر کردند، این در حالی بود که میزان صادرات آنها در زمان مشابه سال گذشته برابر ۶۳۸ هزار تن بود.
مهمترین خبر نشریه پلتس در بازار چدن نیز مربوط به اعمال تعرفه ۱۵ درصدی بر صادرات چدن هند میشود؛ این تعرفه صادراتی باعث شد تا عملا واردات چدن آمریکا از این کشور آسیای جنوب شرقی به صفر برسد. هند و برزیل ۲ تامینکننده اصلی چدن آمریکا هستند و بنابراین وضع این تعرفه سیگنالی افزایشی برای بازار چدن آمریکا خواهد بود.
منبع: کبنانیوز