تاریخ: ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۵:۴۴
بازدید: ۱۱۰
کد خبر: ۲۶۱۷۲۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون وزیر صمت تشریح کرد

۳ مصوبه سران قوا برای تسهیل فضای کسب و کار صنعت و معدن/ افزایش مدت زمان بدهی مالیاتی از ۳۶ ماه به ۶۰ ماه/ پرداخت تسهیلات ۲،۵۰۰ میلیارد تومانی به صنعت خودروسازی

۳ مصوبه سران قوا برای تسهیل فضای کسب و کار صنعت و معدن/ افزایش مدت زمان بدهی مالیاتی از ۳۶ ماه به ۶۰ ماه/ پرداخت تسهیلات ۲،۵۰۰ میلیارد تومانی به صنعت خودروسازی
‌می‌متالز - معاون وزیر صمت ضمن تشریح ۳ مصوبه سران قوا برای تسهیل فضای کسب‌وکار صنعت و معدن، از پرداخت تسهیلات ۲،۵۰۰ میلیارد تومانی به صنعت خودروسازی خبر داد.

به گزارش می‌متالز.

معاون وزیر صمت ضمن تشریح ۳ مصوبه سران قوا برای تسهیل فضای کسب‌وکار صنعت و معدن، از پرداخت تسهیلات ۲،۵۰۰ میلیارد تومانی به صنعت خودروسازی خبر داد.

تاثیرات جنگ اوکراین

سید مهدی نیازی امروز در نشست خبری، اظهار کرد:

امسال یک اتفاق ویژه‌ای افتاد که شاید تجربه کاری ما چنین شرایطی را نشان نمی‌دهد؛ اتفاقات اقتصادی ناشی از جنگ روسیه و اوکراین قیمت جهانی اغلب کالا‌ها افزایش یافت.

ثبت سفارش کالا‌ها نسبت به دی و بهمن افزایش یافتندکه نشان دهنده افزایش قیمت جهانی کالا‌های مختلف اعم از مواد غذایی و محصولات پایه است.

در کنار این موضوع نرخ ارز گمرکی از ۴۲۰۰ تومانی به‌ای تی اس تبدیل شد، دستمزد‌ها افزایش یافت و یارانه ارز ۴۲۰۰ تومانی اصلاح شد که در نتیجه همه این مسائل قیمت کالا‌ها در کشور افزایش یافت.

از بهمن پارسال بسته‌های حمایت از تولید تدوین شد که بخش اعظمی در ستاد اقتصادی دولت تصویب شد که باید بخشی از آن‌ها در هیأت وزیران هم تصویب شود و بخشی دیگر نیز نیاز به مجوز سران قوا دارد که مطرح شده و چند حکم خوب گرفتیم که یکی از آن‌ها رفع مشکل انباشت بدهی مالیاتی واحد‌های تولیدی است.

مصوبه سران قوا

وی با بیان اینکه طبق مصوبه سران قوا مدت زمان بدهی مالیاتی از ۳۶ ماه به ۶۰ ماه افزایش یافت، بیان کرد:

از این طریق می‌توان به احیای واحد‌ها نیز اقدام کرد.

همچنین از سران قوا مصوبه‌ای گرفتیم که اگر بنگاهی برای ورود با بازار سرمایه اقدام کند صرفاً حساب‌های مالیاتی ۳ سال گذشته بررسی می‌شود و به دوره قبل از این ۳ سال کاری ندارد.

استفاده از ظرفیت نقدینگی موجود در جامعه، مصوبه دیگری است که از سران قوا گرفتیم که در صورت استفاده از این نقدینگی معادل نرخ شورای پول و اعتبار از مالیات معاف است؛ یعنی اگر کسی در بخش تولید تأمین مالی خارج از نظام بانکی تا ۱.۲ دهم برابر عقود مشارکت از مالیات معاف است.

طبق اعلام بانک مرکزی در سال گذشته حدود ۹۰۰ هزار میلیارد تومان به بخش صنعت اعطا شده است که بخش اعظمی از آن استهمال تسهیلات قبلی بوده است.

امسال باید ۴۰۰ هزار میلیارد تومان به عدد پارسال اضافه شود.

معاون وزیر صمت در مورد تأمین مالی زنجیره‌ای، گفت:

بانک مرکزی در حال کمک برای فعال سازی تمام بانک‌ها برای اجرای طرح تأمین مالی زنجیره‌ای است؛ به عنوان نمونه ۲،۵۰۰ میلیارد تومان در قالب این طرح به صنعت خودروسازی تسهیلات دادیم.

امسال برنامه داریم که بالای ۳۰ درصد از تسهیلات بانکی از طریق تأمین مالی زنجیره‌ای انجام شود.

در بخش بیمه و تأمین اجتماعی پیشنهاداتی برای حمایت از تولیدکنندگان و بنگاه‌ها شده است که در حال نهایی شدن است.

نیازی در مورد ایرادات قرعه کشی خودرو، افزود:

در برنامه کاری ما حذف قرعه کشی خودرو است که پیش نیاز آن تجمیع قرعه کشی بود.

احیای معادن و صنایع

وی در خصوص احیای معادن و صنایع، گفت:

در حوزه صنعت و معدن طرح احیای واحد‌ها را دنبال می‌کنیم.

مالیات یکی از موانع احیا بود که با مصوبه‌ای که از سران قوا گرفتیم، امیدواریم مسیرِ احیا تسهیل شود.

در مورد سرمایه در گردش و تأمین مالی هم، همانطور که گفتم اقدامات خوبی انجام خواهد شد.

منبع: صنایع پرس

عناوین برگزیده