به گزارش میمتالز، در بخش پرسش و پاسخ «مرتضی علی اکبری» مدیرعامل شرکت «تجلی توسعه معادن و فلزات» درباره تامین مواد اولیه پروژهها، بیان کرد: چند برنامه در دست مطالعه داریم. تولید لولههای خاصی را در نظر داریم که برای وزارت نفت بوده و برای تامین نیاز داخل در دستور کار قرار گرفته است.
وی درباره معدن زغال سنگ گلندرود نیز تصریح کرد: این معدن سالها قبل کار خود را شروع کرده، اما به دلیل شرایط خاص حداکثر استفاده از آن صورت نگرفته است. امروز زغال سنگ در دنیا با قیمت خوبی همراه شده و همین موضوع باعث میشود تا بهره برداری در این بخش را افزایش دهیم.
علی اکبری افزود: ذوب آهن خود معادن متعددی دارد، اما شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات هم کک طبس را دارد و این تولید را به آنها میدهیم.
مدیرعامل «تجلی» درباره تامین مواد اولیه نیز گفت: وزارت صمت در صورتی به طرحهایی مجوز میدهد که تامین مواد اولیه مشخص باشد. اما ما تمرکز چندانی در تامین مواد اولیه داخلی نداریم و به جنبه واردات نگاه میکنیم. در نتیجه طرحهای ما در کنار آب است تا بتوانیم واردات و صادرات را به راحتی انجام دهیم.
وی با اشاره به سهامداران هم تصریح کرد: سهام دار ۱۰۰ درصدی ما شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات «ومعادن» است. با افزایش سرمایه از ۱ میلیارد به ۶ هزار ۲۰۰ میلیارد تومان رسید و «ومعادن» خود سلب حق تقدم کرد و چادرملو و گل گهر هر کدام ۱۷ درصد در اختیار گرفتند. در روز اول برای باقی سهم سازمان بورس محدودیت ایجاد کرد، اما در ادامه با رفع محدودیت در ۱۲ دقیقه تماما به فروش رسید و نماد بسته و افزایش سرمایه به ثبت رسید.
در ادامه این جلسه بازرس گزارش را قرائت و موارد به تصویب هیات مدیره و سهامداران رسید.
بر اساس این گزارش پروژه آهن و فولاد سرمد ابرکوه ۳ در حال اجرا بوده و پیشرفت خوبی دارد. همچنین فولاد شرق خراسان برای دو نیم میلیون تن کنسانتره در حال اجرا است که این پروژه تا ۵ میلیون تن قابل افزایش است.
همچنین شرکت اکتشاف تجلی به صورت فعال در پروژه جانجا حضور دارد که پروژه «معدن مس جانجا» بعد از شرکت ملی مس بزرگ ترین معدن کشور خواهد بود.
اتفاقات خوبی در دو معدن خراسان جنوبی رخ داده و حدود یک میلیون تن طلا اکتشاف شده و احتمالا بیشتر هم خواهد بود.
اما پروژه تولید کنسانتره سنگ آهن در فاز اول به ظرفیت ۲.۵ میلیون تن انجام شده است، همچنین احداث گندله سازی به میزان ۹۲۰ هزار تن. کارخانه کلاف سازی در منطقه ابرکوه نیز پیشرفت خوبی داشته است.
این گزارش با اشاره به پروژه فولاد کردستان اضافه میکند، تجلی ۲۰ درصد از سهام شرکت فولاد کردستان را در اختیار دارد.
همچنین در این بخش احداث کارخانه تولید ورق فولادی با ظرفیت یکمیلیون تن در سال تا ۱۴۰۴ پایان خواهد یافت.
شرکت معدنی و صنعتی سپهر تجلی ۱۰۰ درصد متعلق به تجلی است و به سرعت افزایش سرمایه قابل ملاحظه خواهد داشت.
سرمایه گذاری در شرکت بین المللی همراه جاده ریل دریا به مبلغ ۳۷ میلیارد تومان انجام شده و اخیرا افزایش سرمایه را مورد تصویب قرار داده است.
محدوده معدنی شرکت اکتشاف تفصیلی در دو حوزه معدنی پلی متال میتواند محدوده معدنی خوبی برای شرکت باشد.
در ادامه مرتضی علی اکبری مدیرعامل «تجلی» تصریح کرد: شرکت ۵ پروژه در گذشته داشته و امروزه اجرای پروژههایی که تعریف شده و برخی پروژهها به برنامه شرکت افزوده شده است.
وی تصریح کرد: افزایش سرمایه ۵۰ درصدی شرکت اواخر سال انجام می شود و بستگی دارد که منابع شرکت به چه سمتی پیش برود.
علی اکبری گفت: ملاک اول ما سود نیست زیرا ما پروژه محور هستیم. در نتیجه پیش بینی ای از سود ۱۴۰۱ نداریم، چون باید پروژهها به نتیجه برسد. البته ما همواره پروژه خواهیم داشت و هر پروژهای که به بهره برداری برسد یک شرکت بهره برداری صنعتی خواهیم داشت.
وی درباره تجلی ۲ نیز اظهار کرد: پذیرش شرکت تجلی ۲ از سوی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات «ومعادن» باید عملی شود.
همچنین علی اکبری درباره پروژه جانجا اضافه کرد: در خصوص پروژه جانجا هیات مدیره تعیین شده و جلساتی برگزار شده و در حال حاضر در مرحله انجام بحث ساختار هستند و کل معدن در اختیار قرار گرفته شده است.
در انتهای مجمع تجلی نیز تقسیم سود ۴ ریالی به ازای هر سهم مورد تصویب قرار گرفت.