به گزارش میمتالز، بازار سهام این هفته را با روندی منفی، اما متعادل آغاز کرده است. مسائل بسیاری پیرامون بازار و ریسکهای سیستماتیک موجود در آن، نگاه سرمایه گذاران به بازار سهام را با شک و ترسهایی همراه کرده است. ابهامات در خصوص آیندهی وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور، با توجه به رویدادهای اخیر دست به گریبان اعتماد سرمایه گذاران و فعالین بازار شده و نگاه آنها را به جای بررسی عملکرد عملیاتی شرکتها، به سمت نگاه به سمت تصمیمات کلان سیاسی سوق داده است. از مهمترین ابهامات اخیر، قطعنامهی شورای حکام بود که بعد از گمانه زنیها هفتهی گذشته بالاخره به تصویب رسید.
نگاه سرمایه گذاران صرفا به بازار سهام معطوف نمیشود؛ با نگاهی به بازارهای موازی و با افزایش ادامه دار نرخ ارز و طلا، هزینه فرصت از دست رفته، گاهی توجیهی بر ماندن سرمایه در بازار سهام را نمیدهد و این خود عاملی از خروج پولهای حقیقی در این روزها است.
امروز نگاه فعالان به اجبار متمرکز بر اخبار سیاسی روز شده که تاثیر مستقیم و غیرمستقیمی بر عملکرد آیندهی شرکتهای حاضر در بازار سهام خواهد داشت؛ دانستن و یافتن این ابهامات و بررسی احتمالات در هر بخش میتواند نگاه سرمایه گذاران به وضعیت امروز بازار را عمیقتر کرده و در یافتن گزینههای مناسب برای سرمایه گذاری به این گروه یاری رساند.
برای بررسی روند این روزهای بازار و کشف ابهامات پیرامون آن سراغ سعید ابراهیمی کارشناس بازار سرمایه رفته ایم تا جویای سوالات مان شویم:
سعید ابراهیمی به وضعیت کلی بازار و به ابهامات زیاد حول آن اشاره کرد و گفت: در ابتدا بازار سرمایه ابهامات زیادی دارد و نمیتوان اظهار نظر جامعای در رابطه با بازار سهام ارائه داد و باید منتظر ماند تا این ابهامات کاهش پیدا کند؛ برای نمونه قطعنامهی شورای امنیت، تعویق عرضه خودرو در بورس کالا و افزایش قیمتها و بسیاری موارد دیگر که ابهامات زیادی را به بازار سرمایه تحمیل کرده و سهامداران را در یک سردرگمی قرار داده است.
ابراهیمی در تکمیل صحبت هایش به روند نامشخص بازار اشاره کرد و گفت: به نظر من این روند بازار که یک روزهایی مثبت و یک روزهایی منفی است و یا به مانند امروز روزی متعادل را پشت سر گذاشته است، نشان از سردرگمی بازار دارد و تا وقتی که یک سری از این ابهامات کاهش پیدا کند این وضعیت ادامه دار خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص تشدید نگاه تورمی و عدم صعود بورس علیرغم افزایش نرخ دلار این اتفاق را مرتبط به ابهامات موجود در بازارسهام دانست و به بورس نیوز گفت:، چون ابهامات زیاد است، و اخبار منفی دائما به بازار مخابره میشود، بازار همواره احساس سردرگمی و عدم قطعیت دارد. تا برطرف شدن این ابهامات امید به مشخص شدن روند بازار سرمایه چندان منطقی به نظر نمیرسد.
ابراهیمی قطعی برق و سهمیه بندیهای انرژی و تاثیر روانی و عملیاتی آن بر صنایع تولیدی را عاملی مهم و تاثیر گذار بر سوددهی این صنایع شمرد و افزود: قطعی برق صنایع علاوه بر ایجاد جو روانی بر سوددهی شرکتها هم تاثیر منفی خواهد گذاشت و نمونه این موضوع را سال پیش هم تجربه کرده بودیم، اما قطعی مکرر برق امسال مسلما بیشتر به صنایع آسیب وارد میکند.
وی در خصوص علت تاثیر پذیری سریع بازار سهام از اخبار این چنینی را مرتبط به ویژگی نقد شوندگی بالای این دارایی دانست و بیان کرد: سهام جزو سرمایههای در دسترس است و هنگامی که فردی قدرت خریدش کاهش پیدا میکند به فکر فروش سهامش خواهد افتاد؛ حتی شرکتهای بزرگ هنگامی که به کمبود سرمایه برخورد میکنند یکی از آسانترین گزینه هایشان، فروش سهامشان است. همهی این عوامل باعث فشار فروش در بازار سهام میشود و در نتیجه باعث خواهد شد بازار سهام از دیگر بازارهای سرمایه عقب بیافتد.
ابراهیمی در پایان در خصوص اینکه چه زمان تورم خود را در قیمتهای سهام نشان خواهد داد گفت: در بلند مدت تورم اثرش را بر بازار سهام خواهد گذاشت، اما در کوتاه مدت آن گونه که اکثر افراد گمان میکنند که بازار با تورم و یا با افزایش نرخ دلار رشد میکند، اینگونه نخواهد بود، زیرا سهام بسیار نقدشونده است و این باعث فشار فروش در این بازار میشود.
منبع: بورس نیوز