تاریخ: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۲:۰۸
بازدید: ۲۹۱
کد خبر: ۲۶۲۸۵۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
در جلسه کنترل مدیریتی معدنی و صنعتی گل گهر مطرح شد:

تاکید جعفری بر اولویت‌های سه گانه "گل گهر" / نفع از دست رفته معدن و صنایع معدنی با قطعی برق، به ۱۶۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد /عتیقی: نخستین معدن زیرزمینی سنگ آهن، شهریور کلید می‌خورد

تاکید جعفری بر اولویت‌های سه گانه
‌می‌متالز - رئیس هیات عامل ایمیدرو در نشست با اعضای هیات مدیره شرکت گل گهر گفت: تمرکز بر اکتشاف، هدایت منابع به توسعه و هماهنگی با طرح جامع فولاد، جزو اولویت‌های این شرکت قرار گیرد.

به گزارش می‌متالز، وجیه الله جعفری در جلسه کنترل مدیریتی شرکت معدنی و صنعتی گل گهر که با حضور مدیر عامل و اعضای هیات مدیره این شرکت و همچنین معاون برنامه ریزی و توسعه و مدیران "اقتصادی و سرمایه گذاری"، "برنامه ریزی و نظارت راهبردی" و "معادن" ایمیدرو برگزار شد، تصریح کرد: با توجه به برنامه‌های توسعه مجموعه گل گهر و نیاز‌های آتی آن منطقه، نیاز است که ذخایر جدیدی کشف شود.

جعفری ادامه داد: استفاده از پتانسیل‌های خارج کشور و نیز انعقاد قرارداد‌های بلندمدت جزو روش‌هایی تامین سنگ آهن از خارج کشور است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین توجه به ایجاد یکپارچگی در طرح جامع فولاد را یادآور شد و افزود: این طرح به عنوان برنامه‌ای راهبردی در بالادست توسعه زنجیره فولاد قرار دارد از این رو ضروری دارد که تمامی شرکت‌های این بخش، در چارچوب همین طرح حرکت کنند.

جعفری با بیان اینکه ایمیدرو دخالتی در نحوه اجرا نمی‌کند، افزود: باید مدیریت سود شرکت به گونه انجام شود که در تامین مالی طرح‌های توسعه، چالشی ایجاد نشود و به همین دلیل هدایت منابع به سمت طرح‌های توسعه و جاری شدن نگاه بلندمدت، از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تفاهمنامه امضا شده با وزارت نیرو برای تامین برق حوزه معدن و صنایع معدنی، اظهار داشت: ایمیدرو راهبری ایجاد نیروگاه‌های این بخش را برعهده گرفته و تلاش می‌کند تولید و توسعه به سبب کمبود برق، دچار وقفه نشود.

عدم النفع قطعی برق

رئیس هیات عامل ایمیدرو تاکید کرد: برآورد‌های ما نشان می‌دهد بخش معدن و صنایع معدنی با قطعی برق، ۱۶۰ هزار میلیارد تومان عدم النفع دارد و باید با تامین پایدار برق، مانع از از دست رفتن این منافع شویم.

خریداری ۱۰ دستگاه حفاری توسط گل گهر

در این نشست ایمان عتیقی مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر پس از ارایه گزارشی از برنامه‌های تولید و توسعه این شرکت، خبر داد: برای نخستین بار گل گهر فناوری استخراج زیر زمینی سنگ آهن را کلید می‌زند. به گفته عتیقی، پیش بینی شده عملیات اجرایی این طرح، شهریور ماه در معدن شماره ۶ گل گهر آغاز شود.

به گفته وی، گل گهر ۱۰ دستگاه حفاری خریداری کرده که ۵ دستگاه آن بر اساس شرایط زمین شناسی ایران طراحی شده است.

مدیر عامل شرکت گل گهر در ادامه به ایجاد تنوع در تولیدات این شرکت اشاره کرد و گفت: این شرکت در حال خروج از تولیدات تک محصولی است و تا یکسال و نیم آینده، ۵ محصول جدید از جمله آنتیموان در سبد فعالیت‌های گل گهر قرار می‌گیرد.

شرکت معدنی و صنعتی گل گهر هم اینک ۴۲ درصد تولید کنسانتره سنگ آهن، ۳۱ درصد گندله سنگ آهن، ۱۳ درصد آهن اسفنجی و چهار درصد تولید فولاد کشور را در اختیار دارد. سال گذشته تولید کنسانتره و گندله سنگ آهن این شرکت به ترتیب به ۱۵.۴ میلیون و ۱۲.۳ میلیون تن رسید. همچنین این شرکت معادل تولید ۱.۳ میلیون تن کنسانتره و ۴۷۰ هزار تن گندله سنگ آهن به سبب قطعی برق از دست داده است.

ارزش طرح‌های گل گهر و شرکت‌های هم گروه ۲.۶ میلیارد دلار (ارزی) و ۲۵.۷ هزار میلیارد تومان (ریالی) است.
در این نشست امیر خرمی شاد معاون برنامه ریزی و توسعه به همراه سمیه خلوصی مدیر برنامه ریزی و نظارت استراتژیک و امیر صباغ مدیر اقتصادی و سرمایه گذاری ایمیدرو، نکاتی درباره اهمیت ایجاد یکپارچگی و توزان در طرح جامع فولاد و همچنین صادرات و تامین نیاز داخل ارایه کردند.

منبع: ایمیدرو

عناوین برگزیده