به گزارش میمتالز، در این برنامه «محمد کلانتری» مدیرعامل شرکت توسعه صنعتی و معدنی صبانور «کنور» با اشاره به معادن در دست این مجموعه اظهار کرد: ۳ معدن در استان همدان با ذخیره قطعی ۲ میلیون تن، و ۲ معدن در کردستان با ذخیره قطعی ۱۶ میلیون تن و معدن دیگر با ذخیره قطعی ۳۲ میلیون تن را در اختیار داریم. به طور کلی ذخیره قطعی سنگ آهن شرکت ۵۰ میلیون تن و ذخیره احتمالی ۶۲ میلیون تن است که میتوان گفت شرکت ما ۱.۶ درصد از ذخایر سنگآهن کشور را در اختیار دارد.
وی ادامه داد: میزان ذخایر سنگ آهن ایران به صورت قطعی ۳.۳ میلیارد تن است که ۳۱ درصد در منطقه گل گهر، ۲۳ درصد در سنگان و ۲۸ درصد سنگ آهن مرکزی و ۱.۶ درصد برای صبانور است.
کلانتری با اشاره به کارخانههای شرکت نیز بیان کرد: کارخانه کنسانتره یک میلیون تنی در کردستان در دو فاز است که فاز اول آن اواخر سال ۱۳۹۲ و فاز دوم در سال ۱۳۹۶ افتتاح شد. همچنین کارخانه کنسانتره همدان به ظرفیت ۶۰۰ هزار تن در سال ۱۳۹۳ به بهرهبرداری رسید و کارخانه گندلهسازی همدان به ظرفیت ۵۵۰ هزار تن در شهریور ماه سال ۱۳۹۶ مورد بهره برداری قرار گرفت.
وی درباره میزان استخراج شرکت نیز تصریح کرد: در تولید سنگآهن دانهبندی در سالهای گذشته رشد خوبی را شاهد بودیم همچنین در تولید سنگ آهن خام و باطله از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تن در سال ۱۳۹۶ به ۷ میلیون و ۳۹۰ هزار تن رسیدیم که رشدی ۶۹ درصد را ثبت کرده ایم.
مدیرعامل شرکت توسعه صنعتی و معدنی صبانور اضافه کرد: در سنگآهن پرعیار از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال ۱۳۹۶ به ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن در سال ۱۴۰۰ رسیدیم که این میزان ۲۰ درصد نسبت به سال قبل و ۱۱۴ درصد نسبت به پنج سال قبل رشد داشته است.
به گفته کلانتری، در تولید سنگ آهن دانه بندی از ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن در سال ۱۳۹۶ به ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن در سال ۱۴۰۰ رسیدیم این در حالی است که در سال ۱۴۰۰ با مشکل قطعی برق و آب نیز همراه بودیم.
وی ادامه داد: در تولید گندله از ۱۱۱ هزار تن به ۳۹۰ هزار تن رسیده ایم که نسبت به سال گذشته ۲۲ درصد کاهش داشتیم که بدلیل بحث برق و تعمیرات پیش بینی نشده بود.
کلانتری همچنین با اشاره به پروژه گندله سازی یک میلیون تنی صبا امید غرب خاورمیانه در کردستان، بیان کرد: سرمایه گذاری این پروژه یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است که پیشرفت فیزیکی آن به ۲۷ درصد رسیده و مشکل در بخش تامین تجهیزات حل شده است. حدود ۲۵ درصد تجهیزات تا یک ماه آینده قابل حمل است.
وی تصریح داد: کارخانه یک میلیون تنی کنسانتره گلالی پروژه دیگری است که این پروژه نیز به یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز دارد. پیشبینی میشود این پروژه نیز تا اواخر سال ۱۴۰۳ به بهره برداری برسد. همچنین پروژه احداث کارخانه ۸۰۰ هزار تنی کنسانتره باباعلی با سرمایهگذاری یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در دست اقدام است که برای این پروژه جواز تاسیس اخذ شده و جانمایی زمین در حال انجام است.
بابایی معاون مالی و اقتصادی «کنور» با اشاره به فروش شرکت صبانور بیان کرد: از ابتدای ۱۴۰۰، به تفکیک هر ۳ ماه تقریبا ۲۱ درصد افزایش نرخ شمش فولاد خوزستان را شاهد بودیم که در سه ماه پایانی روند آن نزولی شد و شاید دلیل آن کمبود آب بود که در تولیدات اولیه به ویژه در تولید کنسانتره و تا حدی تولید گندله فعالیتهای ما را تحت تاثیر قرار داده بود. بحث آب در کردستان نیز یکی از مباحث اصلی بود. همچنین قطعی برق که کارخانههای مواد اولیه را درگیر کرده بود و به ویژه باعث کاهش میزان تقاضای محصولات ما علی الخصوص گندله را به همراه داشته است.
وی ادامه داد: علاوه بر این موارد دستورات وزارت صمت برای تنظیم بازار همچون الزام عرضه کل محصولات در بورس کالا نیز از موارد دیگر بود. این مسائل باعث شد تا تقاضای محصول (گندله) کاهش و شرایط رقابتی سخت شود.
بابایی تصریح کرد: تامین بازار داخل برای ما در اولویت است، پیشتر در ۱۴۰۰ مجوز صادراتی ارائه نمیشد و پس از آن متاثر از عرضه در بازار بود. در اوایل سال شرایط عالی بود، اما امکان دریافت مجوز صادراتی وجود نداشت. بازار جهانی متاثر از شرایط کرونا و بهم خوردن حاشیه سود فولادسازان بود.
به گفته وی، امروز بازار جهانی کمی با کاهش قیمت همراه شده است در حالی که ابتدای سال افزایش را شاهد بودیم که در مقابل عوارض صادراتی وضع شد و پس از آن چندان قیمتها برای صادرات توجیه نداشت. در بازار داخلی ملاک شمش فخوز است.
وی با اشاره به میزان سهام صبانور نیز بیان کرد: تعداد سهام نیز با رشد ۳۱ درصدی همراه بوده است.
ادامه مجمع جلسه پرسش و پاسخ سهامداران برگزار شد تا مدیران مجموعه در بخشهای مختلف پاسخگوی سهامداران باشند.
کلانتری در ادامه در پاسخ به سهامداران درباره منابع تامین مالی پروژهها اظهار کرد: برای دو پروژه افزایش سرمایه خواهیم داشت و این دو پروژه طی سه سال در این برنامه قرار میگیرند.
مدیرعامل «کنور» همچنین با اشاره به پروژه راوند کرمان نیز، تصریح کرد: در حال حاضر صبانور حفاری در کرمان را در دستور کار دارد، حفاری لازم در سال جاری انجام شده تا مشخص شود ذخیره اقتصادی در منطقه وجود دارد که کارخانه احداث کنیم یا خیر.
وی درباره هزینههای شرکت بیان کرد: قرار است برای پروژه مطالعات FS انجام و به هیات مدیره بیاید و سپس تصمیمات لازم اتخاذ شود. درباره پروژه مشترک با تجلی نیز باید درباره نسبت سود یک تصمیم گیری صورت بگیرد.
وی ادامه داد: باید این مساله به نحوی مدیریت شود که این کار برعهده شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات «ومعادن» است.
در ادامه بابایی معاون مالی و اقتصادی صبانور درباره حقوق دولتی نیز بیان کرد: طبق قانون وزارت صمت میتواند تا سه سال علی الحساب دریافت کند. اما در صورتهای مالی بر اساس آخرین بخشنامه وزارت صمت محاسبات را انجام داده ایم. اما متاسفانه برای سال ۹۹ هم عدد قطعی اعلام نکرده اند.
بابایی اضافه کرد: درباره تامین برق نیز ۲۰ درصد برق مجموعه را از طریق بورس انرژی تامین میکنیم که عدد ثابتی است، اما غیر از آن اعداد برق منطقهای است.
وی همچنین درباره میزان برداشت و تولید کنسانتره بیان کرد: سال ۹۶-۹۷ سود صبانور ۵۰ میلیارد بیشتر نبود، در نتیجه سود خاصی نداشتیم حتی برای برخی طرحها در سالهای قبل مشکل مالی داشتیم. از سویی دیگر معادن ما پراکنده است. در یک سال اخیر کار توسعهای را آغاز و با رشد قیمت جهانی صبانور رو به رشد است. برنامه ریزیهای صورت گرفته بر آن است که برنامههای تولیدی رشد پیدا کند.
معاون مالی و اقتصادی صبانور «کنور» تصریح کرد: بحث سنگ آهن، فولاد و اکتشافات از مهمترین مباحث ما است.
هاشم نژاد مدیر معدن کلالی نیز درباره شرکت معدنکاری، اظهار کرد: یک پروژه با گهرزمین داریم. معدنکار میتواند ۹ ماه کار انجام دهد و ۳ ماه کار متوقف است، موضوع دیگر آن است که معدنکار شرکتی چابک است و کل کارهای صبانور را انجام میدهد. امسال حجم عملیات ما افزایش پیدا کرده و حدود ۴۵ میلیارد تومان باید برای بولدوزرها هزینه شود. امروز یک میلیون تن سنگ آهن دانه بندی دپو شده است.
در پایان نیز برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۰ مبلغ ۱۸۰ تومان سود به ازای هر سهم تصوب شد.