به گزارش میمتالز، شهباز حسن پور روز شنبه در نشست خبری در شهر کرمان افزود: دیروز ۲۰۹ طرح صنعتی و معدنی از سراسر کشور افتتاح شد که ۲ طرح از آنها قرار بود مربوط به استان کرمان در شهرستانهای زرند و سیرجان باشد که برای دیده شدن زحمات کارگران و کارفرمایان، خواستار لغو آنها شدیم.
وی با اشاره به افتتاح این طرحها در استانهای مختلف با حضور کارآفرینان اظهارداشت: افتتاح دسته جمعی این پروژهها ظلم به اقدامات دولت، کارآفرینان و کارگران است، زیرا آنان علاقه مندند زمان افتتاح، مسئولان بیایند و خداقوتی بگویند و مسائلشان را رفع کنند.
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: لذا پروژههای کرمان از دستور کار خارج شد و صبح روز سه شنبه برای افتتاح این طرحها با حضور وزیر صمت در سیرجان انتخاب شد؛ ضمن اینکه چند پروژه درمانی هم داریم که آماده افتتاح میشود.
وی گفت: سیرجان و بردسیر باوجود اقدامات انجام شده توسعه ای، پایینترین نرخ بیکاری را به نسبت کشور دارند و امروز ۱۱ کارخانه کوچک و بزرگ فقط در شهرستان بردسیر فعالیت دارد.
حسن پور یادآور شد: کارخانه فولاد مَشیز بردسیر یکهزار و ۳۰۰ بیمه شده دارد و امروز در منطقه لاله زار این شهرستان یک نفر بیکار پیدا نمیکنید؛ حتی هزاران نفر در فصل چیدن گل به این منطقه میآیند که وجود چنین مراسمی لطف نظام جمهوری اسلامی و همکاری مردم را نشان میدهد.
وی افزود: بیش از ۶ هزار نفر لیست بیمه شده در شرکتهای فولادی بردسیر وجود دارد که حجم اشتغالزایی بالای معادن را نشان میدهد.
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان اینکه تذکرات در مورد گرانی را به دولتهای مختلف داده ایم گفت:، اما رییس سازمان برنامه و بودجه مسئولیت توزیع کالابرگ و شرایط گرانیها را در مجلس شورای اسلامی عهده دار شد.
وی عنوان کرد: ساخت یک میلیون واحد مسکونی باید امسال تعیین تکلیف میشد که هنوز نزدیک به ۲۰۰ هزار منزل مسکونی تعیین تکلیف نشده است.
حسن پور در ادامه اضافه کرد: هشت سال است که فریاد میزنم، روش آموزشی دانشگاههای ما اشتباه است؛ باید تربیت نیروی انسانی متناسب با نیاز بازار کار باشد و این در حالی است که دانشگاههای دولتی هزاران صندلی خالی دارند، اما به نیاز روز نمیپردازند.
وی همچنین با اشاره به نقش مهم رسانهها در توسعه ادامه داد: رسانهها باعث موفقیت شهرستان سیرجان شده اند.
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی گفت: رسانهها انتقاد میکنند و یک خبرنگار میتواند بسیار بهتر از دستگاه بازرسی عمل کند؛ یک انتقاد سازنده بسیاری از مشکلات را رفع میکند.
وی بیان کرد: پنج شرکت انرژیهای نو را به سیرجان آوردیم که دهها پروژه انرژی خورشیدی احداث کرد؛ در کمیته امداد نیز با وام ۳۰ میلیون تومانی تولید برق را برای نخستین بار در بَلوَرد سیرجان آغاز کردیم.
حسن پور ابراز داشت: انتقاد ما به شرکتهایی است که پولهای خود را در بانک گذاشتند و زیرساختهای برق را تامین نمیکنند؛ بر این اساس مس سرچشمه وعده تولید ۷۵۰ مگاوات برق را داده، اما هر روز امروز و فردا میکند درحالی که این یعنی روحیه جهادی در برخی دستگاهها حاکم نیست.
وی گفت: آینده توسعه پروژههای فولادی استان کرمان نشان میدهد که سه هزار مگاوات برق کم داریم و نمایندگان کرمان در مجلس شورای اسلامی بیش از دهها جلسه با وزیران نیرو و معاونان او داشتند و رایزنیها در این زمینه انجام شده است.
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انتقال آب حوزه به حوزه تنها راه نجات استان کرمان است ابراز داشت: چاههای آب بردسیر را به ما برگردانید تا تمامی بیکاران کرمان را هم پوشش دهیم.
وی افزود: همچنین احداث خطوط تولید پنج میلیونی تولید مرغ با مرکزیت شهرستان بردسیر در دستور کار قرار گرفته است.
این نماینده مجلس در پاسخ به مساله آب بر بودن صنایع فولادی نیز گفت: یکهزار و ۱۰۰ حلقه چاه آب در سیرجان وجود دارد که یکهزار و ۵۰ حلقه آن در حوزه کشاورزی هزینه میشود.
حسن پور گفت: ۳۰ شرکت دانش بنیان در حوزههای مختلف سیرجان راه اندازی شده و حلقه مفقوده خام فروشی ما، بومی سازی است لذا در راستای تکمیل زنجیره ارزش افزوده معادن، شرکتهایی احداث شده که قطعات صنعتی مورد نیاز کشور را تولید میکنند.
وی ادامه داد: ۸۰ درصد درآمد استان کرمان از استان خارج میشود، اما باید پرسید که چرا این اعتبارات را به سمت بومی سازی هدایت نمیکنید و از نیروهای متخصص نخبه استان استفاده نمیشود.
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی افزود: استان کرمان سالها پیش فقط خام فروش بود، اما اکنون اقدامات بسیاری در تکمیل زنجیره ارزش افزوده از سنگ خام، کنستانتره، گندله، آهن اسفنجی تا شمش و میلگرد در استان تولید میشود.
وی با اشاره به وضعیت گسترش فضای ناامیدی در کشور گفت: استان کرمان اکنون جزو بزرگترین تولیدکنندگان فولادکشور است.
این نماینده مجلس ادامه داد: اولین شهر ثبت جهانی، سیرجان است که در راستای توسعه صنایع دستی و گردشگری طی روزهای گذشته با سه سفیر امارات، ارمنستان و افغانستان نشستی داشتیم.
حسن پور همچنین با بیان اینکه تنها راه نجات کشور مشارکت مردم است، گفت: یک دولت طرحی ارائه میکند و دیگری آن را معلق میکند، اما تنها راه ما اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و مشارکت مردم است.
وی با بیان اینکه از ظرفیتهای توسعه کشور، معادن هستند اظهارداشت: در ادامه روند کار نباید میلگرد صادر کنیم، بلکه باید دیگر کالاهای با ارزش افزوده همچون بلبرینگ هواپیما صادر کنیم؛ همچنین باید تولید کالای مترقی را در دستور کار قرار دهیم.
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دانشگاه صنعتی سیرجان رتبه اول را در اشتغال به کار کشور کسب کرده لذا از این ظرفیت برای جذب نخبگان در استان نهایت استفاده را ببریم.
وی خاطرنشان کرد: مشارکت مردم به این معناست که سال گذشته تفاهم نامهای با بانک رسالت منعقد کردیم که بر این اساس هر جوان جویای کار تسهیلات قرض الحسنه در حوزه اشتغال خانگی، دریافت میکند.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) کرمان