تاریخ: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۰:۵۶
بازدید: ۲۰۵
کد خبر: ۲۶۳۰۰۱
سرویس خبر : انرژی

اروپا به سهمیه‌بندی گاز نزدیکتر شد

اروپا به سهمیه‌بندی گاز نزدیکتر شد
‌می‌متالز - اقدام روسیه در کاهش ۶۰ درصدی صادرات گاز به اروپا، این قاره را یک قدم دیگر به سهمیه‌بندی انرژی نزدیک می‌کند.

به گزارش می‌متالز، روسیه در تمام جنگ سرد و دهه‌های پس‌از آن تأمین‌کننده ثابت گاز برای اروپا بوده‌است. اما این روند در این هفته تغییر کرد. روسیه عرضه گاز به اروپا را به تلافی حمایت این قاره از کیف کاهش داده است. به‌دنبال این اقدام روسیه برای استفاده از انرژی به‌عنوان یک سلاح، دورنمای سهمیه‌بندی گاز در اروپا چندان دور از ذهن نیست.

کاهش عرضه گاز روسیه به اروپا قیمت گاز را بالاتر برده و فشار بر اقتصاد این بلوک را افزایش داده‌است که می‌تواند یکپارچگی اروپا را به خطر بیندازد. همه این‌ها به‌خاطر حمایت سران اروپا از اوکراین طی دیدار مقامات عالی‌رتبه آن به این کشور بوده‌است.

اروپا مجبور شده برای تامین نیاز‌های خود از ذخایر گازی که برای فصل زمستان کنار گذاشته شده بود استفاده کند؛ بنابراین دولت‌های اروپایی باید توزیع گاز را طی ماه‌های آینده کنترل کنند. طبق گزارش مؤسسه مشاوره وود مکنزی، اگر روسیه جریان اصلی گاز به اروپا را متوقف کند، این قاره تا ماه ژانویه خالی از گاز خواهد شد.

زنگ خطر زمانی برای اروپا به صدا درآمد که کرملین جریان گاز خط لوله نورد استریم را ۶۰ درصد کاهش داد. این خط لوله گاز را مستقیم به آلمان پمپ می‌کند و بر عرضه گاز به فرانسه، اتریش و جمهوری چک هم تاثیر می‌گذارد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، دهه‌ها روابط قابل‌اطمینان در زمینه انرژی با اروپا را زیر پا گذاشته و از زمان آغاز جنگ اوکراین، به‌تدریج عرضه گاز به این قاره را محدود کرده و حالا این اقدام در این هفته شدت گرفته‌است.

قیمت گاز در اروپا به‌دنبال این اقدام پوتین ۵۰ درصد افزایش یافت و بیشترین افزایش قیمت هفتگی را از آغاز جنگ اوکراین ثبت کرد. این منطقه جایگزین چندانی برای گاز روسیه مخصوصاً در ماه‌های سرد زمستان ندارد. ذخایر استراتژیک نروژ و هلند تقریباً خالی شده‌اند و به‌نظر می‌رسد محموله‌های گاز طبیعی کمتری در راه باشد.

آلمان به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا برای تأمین بیش‌از یک‌سوم نیاز گازی خود به اروپا وابسته‌است؛ بنابراین اقدامات متعددی در پیش گرفته و از مردم خواسته متحد باشند و در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنند.

همه‌چیز بستگی به مکانیسم تقسیم گاز اتحادیه اروپا دارد که چگونه گاز موجود را بین کشور‌های این بلوک سهمیه‌بندی کنند.

درحالی‌که اروپا سعی در ممنوعیت واردات زغال‌سنگ و نفت از روسیه دارد، اما جایگزین کردن گاز روسیه برای آن بسیار سخت است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده