تاریخ: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۲:۳۰
بازدید: ۱۷۸
کد خبر: ۲۶۳۳۱۸
سرویس خبر : انرژی
دبیر انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی مطرح کرد

کارخانه‌های سیمان و فولاد قربانیان اصلی کمبود برق هستند

کارخانه‌های سیمان و فولاد قربانیان اصلی کمبود برق هستند
‌می‌متالز - دبیر انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی با اشاره به محدود شدن برق صنایع ابراز عقیده کرد: وضعیت حاکم بر صنعت به هیچ عنوان مساعد نیست و اکنون صنعت ظرفیت پذیرش بار مالی اضافی برای تولید را ندارد. در دوران ۳ ماهه پیک مصرف برق در عمل کارخانه‌های بزرگ سیمان و فولاد قربانیان اصلی کمبود برق هستند.

به گزارش می‌متالز، امیر مردای درخصوص تاثیرات محدودیت برق صنایع اظهار کرد: در حال حاضر در وضعیت پیک مصرف برق هستیم و بنابر توافق میان معاونان محترم وزیر صمت و وزیر نیرو مقرر شده است بخش قابل توجهی از کسری برق توسط بخش صنعت تامین شود. با توجه به تجربیات سال گذشته، به منظور مدیریت مصرف برق و پیشگیری از قطع نابهنگام و بدون برنامه‌ریزی برق صنایع، از اردیبهشت ماه جلسات مستمر با شرکت توزیع برق مشهد برگزار شد و نهایتاً صنایع ناگزیر به پذیرش برنامه یک روز تعطیلی در شرایط پیک مصرف شدند که البته طبق همین توافق واحد‌ها می‌توانند برای جبران این روز، در روز جمعه فعالیت خود را داشته باشند.

وی افزود: اگرچه شرکت توزیع برق مشهد در سال جاری بسیار هوشمندانه عمل کرده است تا کمترین نارضایتی را در واحد‌های صنعتی داشته باشیم قطعاً در این شرایط نیز تولید با چالش مواجه است. لکن برخی خسارات از جمله از کارافتادگی پرسنل، هزینه‌های اضافه کار پرسنل در روز جمعه، جرایم عدم امکان ایفای تعهدات واحد‌ها در زمان مقرر، هزینه‌های سربار حفظ دمای کوره‌ها بدون شارژ مواد جهت تولید محصول و... اجتناب ناپذیر است و قیمت تمام شده محصولات را بالا می‌برد و خواه ناخواه نهایتاً این هزینه از جیب مصرف کننده پرداخت خواهد شد و جامعه را با تورم مضاعف مواجه خواهد کرد.

دبیر انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی درباره چالش‌هایی که صنایع به دلیل محدودیت برق با آن در حال حاضر رو به رو هستند، تصریح کرد: از جمله چالش‌های برخی صنایع، عدم امکان قطع مقطعی برق است. صنایعی که دارای کوره و تولید پیوسته هستند اغلب در شرایط قطع برق خسارات جبران ناپذیری می‌بینند که برای رفع این معضل شرکت برق و این گروه از واحد‌ها به توافق رسیده‌اند که در بازه پیک مصرف صنایع مذکور مصرف برق خود را هر روز به میزان ۵۰ درصد کاهش دهند تا به اصطلاح صرفاً کوره‌ها زنده بماند و بدون محصول به حیات خود ادامه دهد.

وی ادامه داد: معضل دیگر در خصوص صنایع لبنی است که به صورت روزانه شیر را دریافت می‌کنند و نگهداری شیر نیازمند فعال بودن سردخانه‌ها و حفظ دمای لازم است. با سردخانه‌ها و شرکت‌های تولیدی لبنی نیز مساعدت لازم صورت پذیرفته است تا حتی المقدور بار پایه لازم برای فعالیت آن‌ها امکان تحویل شیر و حفظ محصولات سردخانه‌ای فراهم شود. البته تمام صنایع نگران دوران ۱۵ تیرماه تا ۱۵ مردادماه هستند که بنا بر اظهار شرکت توزیع برق به دلیل افزایش دما ممکن است کشور در شرایط فوق بحرانی قرار گیرد و در این شرایط قطع برق واحد‌های تولیدی طی این بازه زمانی یک ماهه به هفته‌ای دو روز افزایش یابد و چالش موجود را به بحران در بسیاری از صنایع تبدیل کند.

مرادی درباره محدود کردن برق صنایع سیمانی و فولادی گفت: برای صنایع سیمان و فولاد که از جمله مصرف کنندگان بزرگ برق هستند، دستورالعمل متفاوتی اعمال می‌شود و تقریباً بخش عمده تولید این کارخانجات تحت تاثیر قطع برق عملاً تعطیل می‌شود. توصیه شده است برنامه اورهال این کارخانجات در بازه بحرانی پیک مصرف یعنی طی ۱۵ تیر لغایت ۱۵ مردادماه برنامه‌ریزی شود. لکن برنامه اورهال نیز معمولاً بیش از دو هفته نیست و در دوران ۳ ماهه پیک مصرف برق در عمل کارخانه‌های بزرگ سیمان و فولاد قربانیان اصلی کمبود برق هستند. طبیعی است که عدم فعالیت و یا کاهش چشمگیر فعالیت این واحد‌ها سبب عرضه کمتر محصولات و نهایتاً عدم تعادل بازار می‌شود و بنابراین شاهد روند افزایش قیمت سیمان و فولاد در این روز‌ها هستیم.

وی ادامه داد: با توجه به میزان برق اختصاص داده شده به نظر می‌رسد صنعت سیمان با ثلث ظرفیت و صنعت فولاد نهایتاً با ربع ظرفیت خود در بازه زمانی ۳ ماهه امکان تولید داشته باشد.

دبیر انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی ابزار عقیده کرد: وضعیت حاکم بر صنعت به هیچ عنوان مساعد نیست و اکنون صنعت ظرفیت پذیرش بار مالی اضافی برای تولید را ندارد. از آنجا که نهایتاً تمام هزینه‌های تولید توسط مصرف کننده پرداخت می‌شود، افزایش قیمت تمام شده محصولات به دلیل افزایش هزینه‌های سربار در گام نخست سبب عدم توانایی جامعه در خرید محصولات و به عبارتی رکود می‌شود و در گام بعدی آثار رکود سبب عدم گردش مالی واحد‌های تولیدی و نهایتاً تعدیل نیرو و معضلات اجتماعی خواهد شد.

مردای افزود: بنابراین باید با آگاه سازی مردم از عواقب قطع برق حوزه صنعت، شرایط را برای مشارکت آحاد جامعه در مدیریت مصرف و پذیرش بخشی از کسری برق با پذیرش خاموشی مهیا نمود. با توجه به اینکه بخش عمده مصرف برق کشور در حوزه خانگی است، اعمال خاموشی برنامه‌ریزی شده در بازه‌های زمانی کوتاه در این بخش می‌تواند از وقوع بحران در صنایع کوچک پیشگیری نماید. از طرف دیگر حوزه اصناف نیز می‌تواند با مشارکت در مدیریت مصرف کمک بزرگی به جامعه جهت عبور از بحران‌های متصور باشد.

وی ادامه داد: البته آنچه مسلم است دولت برنامه‌ریزی جدی برای تامین کسری برق دارد و به تدریج در سال‌های آتی مشکل کمبود برق مرتفع خواهد شد، ولی باید توجه داشت که نهایتاً مصرف بهینه و الگوی مصرف درست باید به فرهنگ در جامعه تبدیل شود و حتی در صورت وجود انرژی کافی نیز نباید خارج از الگو‌های صحیح و استاندارد مصرف نمود؛ بنابراین همزمان با برنامه ریزی تولید برق باید برنامه‌های فرهنگ سازی در جهت مصرف بهینه بیش از پیش در دستور کار دولتمردان باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده