به گزارش میمتالز، تاکنون صورتهای مالی بیش از ۳۷۰ شرکت زیر مجموعه نهادهای دولتی منتشر شده است. سالها عدم انتشار عمومی گزارشات این شرکتها در خصوص وضعیت خود انتقادات فراوانی را به وجود آورده بود که سرانجام در بهار ۱۴۰۱ بخشی ازصورتهای مالی این شرکتها در سامانه کدال قرار گرفت.
در بخش چهام این گزارش به بررسی مهمترین نکات صورتهای مالی یکی از این شرکتها پرداخته شده است.
شرکت فولاد ایران از ادغام دو شرکت ذوب آهن ایران و شرکت ملی صنایع فولاد ایران درسال ۱۳۵۸ تشکیل شد. این شرکت در سال ۱۳۸۱ به عنوان زیرمجموعه سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران (ایمیدرو) قرار گرفت.
موضوع فعالیت این شرکت به شرح زیر است:
-ایجاد و تاسیس کارخانجات و واحدهای فولادی
-اکتشاف و استخراج از معادن مورد احتیاج فولاد سازی و ...
در سال ۱۳۹۹ در این شرکت تعداد ۱۴۶ کارمند رسمی، پیمانی، قراردادی و مامور به شرکت حضور داشته اند.
این شرکت در واقع بازوی ایمیدرو برای سرمایه گذاری در حوزه فولاد است که به برخی از مهمترین جزییات صورت مالی ان در ادامه میپردازیم.
میزان بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی این شرکت در سال ۹۹ مبلغی حدود ۱۵.۵ میلیارد تومان است که بنابر بر جدول شماره ۵ این سند حسابرسی، صرف اموری از جمله: حقوق و دستمزد، اضافه کاری و تعطیل کاری، حق بیمه بازنشستگی، پس انداز سهم شرکت، بیمه کارکنان، عیدی و پاداش، حق اولاد و همسر و کمکهای رفاهی کارکنان شده است.
با توجه به تعداد کارکنان رسمی و پیمانی این شرکت، به طور میانگین برای هرکدام از این پرسنل ۱۹ میلیون تومان در ماه هزینه شده است که با توجه به قیمتهای سال ۱۳۹۹ که حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار مبلغی حدود ۲.۵ میلیون تومان بوده، رقم قابل توجهی به نظر میرسد.
از سوی دیگر در جدول شماره ۶، هزینههای فروش، اداری و عمومی درج شده است که نشان میدهد در سال ۹۹ مبلغ دو میلیارد تومان تحت عنوان کارت هدیه در مناسباتهای گوناگون به کارکنان هدیه داده شده است.
همچنین حقوق کارگران خدماتی قراردادی به طور میانگین در سال ۹۹، حدود ۸.۸ میلیون تومان بوده است.
کسری هزینههای این شرکت در مجموع از طریق یک قرارداد مابین ایمیدرو و شرکت ملی فولاد از محل یک درصد فروش سالیانه شرکت فولاد میانه تامین میشود که در سال ۱۳۹۹ این مبلغ حدود ۲۹ میلیارد تومان بوده است.
بنا بر پیوست صفحه ۴۸ این گزارش، با توجه به بودجه اصلاحی این شرکت، به میزان ۲۷.۵ میلیارد تومان در کل هزینهها انحراف عملکرد دیده میشود.
در این شرکت طی سالهای ۹۸ و ۹۹ به ترتیب ۵.۸ و ۴.۹ میلیارد تومان وام بلندمدت به کارکنان خود تحت عنوان مسکن، خودرو و ضروری پرداخت شده است.
صورتهای مالی سال ۱۳۹۹ این شرکت نشان میدهد که مبلغی حدود ۸۹۴ میلیارد تومان از وجوه سازمان ایمیدرو برای احداث کارخانجات فولاد در مناطق تحت تنش آبی بالا پرداخت شده است. این مناطق عبارتند از میانه، قائنات، چهارمحال و بختیاری، نی ریز و شادگان که هم اکنون درگیر مسائل مختلف در حوزه آب هستند.
بنا بر نقشه زیر که ازسوی سازمان نقشه برداری درسال ۱۳۹۵ منتشر شده است، بسیاری از مناطق مذکور در دشتهای ممنوعه و دارای تنش آبی قرار دارند.