تاریخ: ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۶:۱۸
بازدید: ۱۴۹
کد خبر: ۲۶۳۷۶۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
یک فعال صنفی صنعت سیمان:

برق کارخانه‌ها تامین شود، التهابی باقی نمی‌ماند

برق کارخانه‌ها تامین شود، التهابی باقی نمی‌ماند
‌می‌متالز - یک فعال صنفی صنعت سیمان گفت: دلیل اصلی افزایش قیمت سیمان، سهمیه بندی برق کارخانه‌ها و رشد تقاضای مصرف کنندگان است.

به گزارش می‌متالز، علیرضا بستانیان در خصوص افزایش قیمت سیمان در بازار گفت: مساله نخست در این موضوع به سهمیه بندی برق صنایع و کارخانه‌های باز می‌گردد. سهمیه بندی برق باعث توقف تولید تعدادی از کارخانه‌ها و کاهش تولید برخی دیگر از کارخانه‌ها شده است.

وی افزود: با سهمیه بندی صورت گرفته، بعضی کارخانه‌ها اصلاً امکان تولید کلینکر را ندارند و تنها قادرند کلینکر دپو شده خود را که البته مقدار محدودی نیز است برای تولید سیمان مصرف کنند. برخی کارخانه‌ها که امکان فعالیت را دارند با ظرفیت‌های پایین‌تر در حال کار هستند.

بستانیان اظهار کرد: موضوع مهم دیگر در بحث افزایش قیمت سیمان به تقاضای فصلی این محصول در فصل تابستان مربوط می‌شود. البته تاثیر این موضوع بر قیمت‌ها ناچیز است و عامل اصلی، بحث برق و تجمیع تقاضا‌ها در هفته جاری شد و قیمت‌ها را بالا برد.

وی ادامه داد: در هفته گذشته به دلیل برخی نگرانی‌ها در مورد قطع برق کارخانه‌ها، تقاضای قابل توجهی به ثبت رسید و عامل افزایش نرخ شد که به ابطال بخشی از معاملات انجامید؛ در نتیجه تقاضای هفته قبل و تقاضای هفته جاری تجمیع و تقاضای انباشته‌ای را ایجاد کرد که با وجود عرضه قابل توجه شرکت‌های سیمانی در بورس، اما کماکان میزان تقاضا از عرضه‌ها بیشتر بود.

این فعال صنفی یادآور شد که در شرایط عادی با توجه به ظرفیت سازی‌های صورت گرفته در صنعت سیمان که معادل ۸۸ تا ۹۰ میلیون تن است، تقاضای داخلی کمتر از ظرفیت سازی است؛ بنابراین چنانچه کارخانه‌های سیمان با مشکلاتی نظیر برق در تابستان یا گاز در زمستان مواجه نشود، نباید شاهد ایجاد التهاب در بازار بود.

وی گفت: بهتر شدن شرایط فعلی مستلزم سهمیه برقی است که به کارخانه‌های تخصیص داده می‌شود و طبیعتاً در تیر و مرداد بالاترین میزان مصرف در کشور را به واسطه مصارف خانگی و عمومی داریم و چنانچه برق صنعت به ویژه صنعت سیمان در این فصول تامین شود، قطعاً التهاب بازار را کاهش خواهد داد.

بستانیان با تاکید این نکته که یکی از اتفاقات مثبت صنعت سیمان، ورود به بورس کالا است، گفت: ورود سیمان به بورس کالا سبب شفافیت این صنعت شد، در حالی که پیش از این، نوع مشتریان یکی از اصلی‌ترین انتقادات به این صنعت به شمار می‌رفت. در شرایط فعلی مشتریان دارای کد و پرونده معاملاتی هستند و حتی عاملان توزیع موظفند مشتریان خود را معرفی کنند.

وی عنوان کرد: همسو با ایجاد شفافیت، درآمدی از محل مالیات‌ها نصیب دولت شده و علاوه بر این، قیمت براساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. درحالی که در گذشته این صنعت با چالش قیمت گذاری دستوری و کنترل نرخ‌ها دست و پنجه نرم می‌کرد و عامل سرکوب این صنعت محسوب می‌شد.

این فعال صنعت سیمان ادامه داد: در گذشته زمانی که شاهد افزایش قیمت در کف بازار بودیم، سهمی از این افزایش قیمت به مصرف کننده و صنعت سیمان نمی‌رسید، اما اکنون دست واسطه‌ها قطع و دولت نیز از محل مالیات منتفع می‌شود چراکه اکثر تولیدکنندگان سیمان شرکت‌های بورسی با عملکرد شفاف مالی هستند.

وی با بیان اینکه فولاد و سیمان در کار‌های عمرانی و ساختمانی مکمل یکدیگرند، اظهار کرد: در دنیا نسبت سیمان و فولاد یک به شش تا یک به هشت است و تا دهه ۷۰ هم این نسبت در ایران برقرار بود، اما از آن سال‌ها به بعد به دلیل سرکوبی که در قیمت سیمان اتفاق افتاده، این نسبت به حدود یک به چهل تا یک به پنجاه رسیده است.

بستانیان گفت: بخشی از حواشی اخیر درمورد افزایش قیمت سیمان ناشی از فضاسازی واسطه‌ها و دلالانی است که به دلیل شفافیت معاملات این محصول، دستشان از سود این صنعت کوتاه شده است. براین اساس، امروز برگ برنده دولت در بازار سیمان، شفافیت کامل معاملات زیر چتر بورس کالاست که به سیاست گذار در اتخاذ تصمیم‌های مناسب کمک می‌کند.

منبع: خبرگزاری مهر

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده