تاریخ: ۰۷ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۰۳
بازدید: ۳۷۵
کد خبر: ۲۶۴۵۱۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

افشاگری عضو کمیسیون صنایع مجلس از رانت بزرگ در معادن/ دریافت پروانه بهره‌برداری معدن با امضا‌های طلایی

افشاگری عضو کمیسیون صنایع مجلس از رانت بزرگ در معادن/ دریافت پروانه بهره‌برداری معدن با امضا‌های طلایی
‌می‌متالز - عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: در حال حاضر فروش پروانه بهره‌برداری بزرگ‌ترین رانت در حوزه معادن است و افرادی که طی سالیان اخیر از طریق روابط و امضا‌های طلایی صاحب این پروانه‌ها شده‌اند، بدون هیچ اقدامی این پروانه‌ها را به فروش می‌رسانند.

به گزارش می‌متالز، لطف‌الله سیاهکلی با اشاره به رکود و غیرفعال بودن نیمی از معادن استان قزوین اظهار داشت: در شرایطی که کشور با مشکلات اقتصادی و کمبود شغل دست‌وپنجه نرم می‌کند، رها شدن و تعطیل ماندن معادن به معنای دور ریختن ثروت بزرگی است که می‌تواند اقتصاد ملی را متحول کند.

وی در پاسخ به سؤالی درباره معادن غیرفعال اضافه کرد: امروز شاهد این هستیم که بسیاری از افراد مجوز بهره‌برداری از معادن را گرفته‌اند و هیچ کاری برای فعال کردن معادن انجام نمی‌دهند که در این بخش باید مجوز‌های صادر شده باطل و به افرادی داده شود که تخصص و اهلیت کار در حوزه معادن را دارند و می‌توانند با اتکا به سرمایه و نیروی متخصص خود برای کشور ارزش افزوده ایجاد کنند.

سیاهکلی ادامه داد: دولت باید از ظرفیت بخش خصوصی برای احیای معادن غیرفعال استفاده کند و در این زمینه شرکت‌های دانش‌بنیان باید در اولویت باشند. البته در حوزه کار معادن نیاز به نقدینگی و سرمایه در گردش زیاد است که در این بخش بانک‌ها باید به کمک تولیدکنندگان بیایند و با وثیقه‌های بانکی منطقی تسهیلات به سرمایه‌گذاران حوزه معادن واگذار کنند.

وی با بیان اینکه فعال‌سازی معادن به معنی فعال کردن زنجیره درازی از صنایع پایین‌دستی و بالادستی است، تصریح کرد: وقتی معدن فعال باشد، بسیاری از مواد اولیه با نرخ مناسب به دست تولیدکننده می‌رسد و وقتی مواد اولیه در دسترس صنعتگر باشد، تولید سریع و ارزان‌قیمت اتفاق می‌افتد که نتیجه آن وفور کالا و کنترل تورم است.

اعطای مجوز موقت برای صادرات به احیای معادن کمک می‌کند

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس در پاسخ به این سؤال که مجلس برای جلوگیری از خام فروشی معادن چه برنامه‌ای دارد، خاطرنشان کرد: خام‌فروشی معادن مورد قبول هیچ کارشناس یا مسئول دلسوزی نیست، البته در بخش خام‌فروشی نباید اسیر برخی تابو‌های رسانه‌ای شویم. چرا که امروز می‌توانیم با صادرات خام محصولات معادن یک سرمایه اولیه برای معدن‌دار ایجاد کنیم و بعد با استفاده از ابزار قانون این روند را متوقف کرده و زمینه عرضه محصولات در صنایع پایین دستی را مهیا کنیم.

سیاهکلی تصریح کرد: در واقع اگرچه خام‌فروشی در ظاهر تهدید به نظر می‌رسد، اما می‌توانیم در جا‌هایی که با تامین سرمایه ثابت و نقدینگی روبه‌رو هستیم، مجوز موقت برای صادرات محصولات خام معدنی صادر کنیم و بعد که معدن‌دار به یک ثبات مالی مناسبی رسید، مجوز صادرات محصولات خام را باطل کرده و به جای آن از او بخواهیم که محصولات فرآوری‌شده معدنی صادر کند.

وی درباره تمهیدات اندیشیده‌شده برای جلوگیری از استمرار خام‌فروشی گفت: راهکار کلی برای قطع خام‌فروشی در مرحله اول احداث صنایع معدنی در مجاورت معادن است و در مرحله اول دوم هم باید به توسعه صنایعی در کشور فکر کرد که می‌توان مواد اولیه آن‌ها را از همین معادن تامین کرد. البته این صنایع باید بر مبنای آمایش سرزمینی ساخته شده و برای نمونه نباید واحد تولیدی سنگ‌های ساختمانی را در استانی ایجاد کرد که مزیت نسبی آن در معادن سنگ‌های طلا و نقره است.

سیاهکلی در پاسخ به این سؤال که مهمترین رانت در حوزه معادن از نگاه کمیسیون صنایع مجلس چیست، تاکید کرد: در حال حاضر فروش پروانه بهره‌برداری بزرگ‌ترین رانت در حوزه معادن است و افرادی که طی سالیان اخیر از طریق روابط و امضا‌های طلایی صاحب این پروانه‌ها شده‌اند، بدون هیچ اقدامی این پروانه‌ها را به فروش می‌رسانند تا صاحب ثروت‌های یک‌شبه شوند که در این بخش باید با امضا‌های طلایی مبارزه کرد و پروانه بهره‌برداری کسانی که معادن را معطل نگه داشته‌اند، باطل کرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده