تاریخ: ۰۹ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۲:۲۴
بازدید: ۲۲۸
کد خبر: ۲۶۴۷۰۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
جعفری در مراسم امضای تفاهم نامه ۴ جانبه توسعه هوشمندسازی معادن اعلام کرد:

هم افزایی نهادها، موجب تسریع در عملیاتی شدن طرح‌های اقتصاد دانش بنیان می‌شود

هم افزایی نهادها، موجب تسریع در عملیاتی شدن طرح‌های اقتصاد دانش بنیان می‌شود
‌می‌متالز - رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: هم افزایی و هم گرایی نهادها، موجب تسریع در عملیاتی شدن طرح‌های اقتصاد دانش بنیان می‌شود.

به گزارش می‌متالز، وجیه الله جعفری در مراسم امضای تفاهم نامه ۴ جانبه توسعه فناوری‌های هوشمندسازی در بخش معدن و صنایع معدنی ضمن بیان این مطلب گفت: ایمیدرو از سال گذشته، فضایی برای توسعه فناوری و هوشمندسازی بخش معدن و صنایع معدنی فراهم کرده و امسال به آن سرعت بخشیده است.

وی ادامه داد: فعال سازی دوباره مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی (ایمینو)، طراحی موضوع هوشمندسازی و دیجیتالی شدن در شرکت‌های بزرگ و تدوین استراتژی مشخص را برای این حوزه تدوین کرده ایم.

قابلیت دستیابی به هوشمندسازی معادن

رئیس هیات عامل ایمیدرو تصریح کرد: آنچه در بخش معدن و صنایع معدنی مورد نیاز جدی است افزایش بهره وری و بازدهی، کاهش قیمت تمام شده محصولات و بهره گیری مناسب از امکانات و ... است که هوشمندسازی این بخش، با استفاده از ساختار دانش بنیانی قابل دستیابی است.

وی افزود: ایمیدرو آمادگی کامل خود را برای توسعه فناوری‌های هوشمندسازی بخش معدن و صنایع معدنی در قالب تامین مالی حوزه‌های همکاری مشخص در تفاهمنامه در چارچوب ضوابط مربوطه و نیز احصای نیاز‌های تجمیعی فناورانه بنگاه‌ها و صنایع معدنی کشور اعلام می‌کند.

حجم بالای عملیات معدنی نیازمند ارتقای فناوری

رضا محتشمی پور، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه با موضوع دیجیتال و هوشمندسازی معادن و صنایع معدنی با ۲ دسته مواجه هستیم، گفت: یک دسته، بنگاهی و اجرایی است که اثر آن در تولید، بهینه سازی و بهره وری است که در ایمیدرو شاخص آن است. وی ادامه داد: دسته دیگر فعالیت‌ها در وزارت صنعت، معدن و تجارت است که در آن حکمرانی حوزه معدن و صنایع معدنی را بر عهده دارد. در این بخش، فعالیت زیادی صورت می‌گیرد از جمله تولید ۵۰۰ میلیون تن محصولات معدنی و ۳ برابر آن عملیات معدنی است. این حجم از فعالیت در نظارت و اجرا، نیاز به ارتقای فناوری دارد.

محتشمی پور تصریح کرد: پایش ۱۲ هزار معدن با فناوری‌های قدیمی و بدون توجه به آی تی تقریبا غیر ممکن است. در عملیات استخراج و برداشت و نظارت بر عملیات معدنی، رعایت استاندارد‌ها ضروری است.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: امیدواریم با اجرای تفاهم نامه مذکور، یک خروجی ملی در حوزه اقتصاد دانش بنیان مشاهده کنیم.

ضرورت ورود منابع و زیرساخت‌های موجود به میدان عمل

محمدامین آقامیری، معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات در این مراسم بیان داشت: با کار جمعی مشترک می‌توان به اهداف مدنظر دست یافت. هر سازمانی و شرکتی در بخش معدن و صنایع معدنی، منابع و زیرساخت مورد نیاز را به میدان آورد، چرا که تاثیرگذاری این بخش در اقتصاد قابل توجه است. وی ادامه داد: یک پارک فناوری با تعامل دانشگاه شریف در شهرک غرب تاسیس شده که در آن واحد‌های تحقیق و توسعه متمرکز می‌شوند و قرار است یک بخش آن به حوزه تحقیق و توسعه بخش معدن و صنایع معدنی اختصاص یابد.

آماده پوشش ریسک دانش بنیان‌ها

حسین ملازاده، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی در این مراسم گفت: آمادگی داریم در صورت تجمیع تقاضای واقعی، ریسک شرکت‌های دانش بنیان را پوشش دهیم و تا اندازه معقول در ایمیدرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت استفاده کنیم.

وی ادامه داد: ظرفیت بخش خصوصی را وارد میدان می‌آوریم و در صورت نیاز به مشورت، توسعه محصول، تحقیق و توسعه و غیره، حمایت لازم را انجام می‌دهیم و بیشتر از سهم خود، امکانات و منابع خود را در این مسیر آوریم.

منبع: ایمیدرو

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت